Firmware Multiboard

pykaman
Posty: 61
Rejestracja: śr maja 31, 2017 12:55 pm

śr lip 31, 2019 5:58 am

Witam. Czy dla parametru 9 relay zamiast termometru mógłby być czujnik otwarcia dla jednego z przekaźników? Mam ten soft do sterowania podlewaniem i czujnik rozłączał by system gdy napada deszcz na fabryczny czujnik opadu.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr lip 31, 2019 9:26 am

@Jankes nie wiem co to są za piny S_IN i S_OUT, nie wiem jakie są ustawienia GPIO.
pykaman pisze:
śr lip 31, 2019 5:58 am
Witam. Czy dla parametru 9 relay zamiast termometru mógłby być czujnik otwarcia dla jednego z przekaźników?
Niestety, nie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

sob sie 10, 2019 5:49 am

Wemos na którym jest wgrany multiboard incan podłączony do tego moduł z dwoma przekaźnikami plus dht22.i pytanko dlaczego dht22 raz na dobę gubi odczyt z czym to związane jest
Gucio2607.
Posty: 457
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

sob sie 10, 2019 7:15 am

Mam tak samo na sonoffie. Czasem nawet 2 razy dziennie muszę go odłączać od zasilania
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob sie 10, 2019 7:27 am

Pracuję nad tym aby pomiary były stabilne. Mam od kilku dni na jednym module pomiar z DHT22 i DS18B20. Dwa czujniki leżą u mnie na biurku i jak na razie nie ma zwiechy i pomiary są stabilne. Pull request wysłany do oficjalnego repozytorium.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Patryk
Posty: 714
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

sob sie 10, 2019 8:21 am

Espablo pisze:
sob sie 10, 2019 7:27 am
Pracuję nad tym aby pomiary były stabilne. Mam od kilku dni na jednym module pomiar z DHT22 i DS18B20. Dwa czujniki leżą u mnie na biurku i jak na razie nie ma zwiechy i pomiary są stabilne. Pull request wysłany do oficjalnego repozytorium.
Nie wiem, czy to w czymś pomoże lub się przyda.
Ale, podzielę się swoim spostrzeżeniem.
Gdy uruchomiłem soft:
 viewtopic.php?p=42834#p42834
po zaniku wifi, zmianach w CLOUD lub dowolnym rozłączeniu z serwerem, pojawiały mi się tylko 2 pomiary  termperatury  (2 z 8).
Gdy podczas kompilacji dołożyłem to:
https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... ld.sh#L140
oraz zmieniłem cyfry z 4 na 8, to od  prawie 2 miesięcy po powrocie połączenia z serwerem natychmiast mam odczyt z wszystkich ds-ów.
nitzsche
Posty: 121
Rejestracja: ndz gru 31, 2017 10:15 am

sob sie 10, 2019 9:30 am

DS od pół roku działa bez problemu. Problem jest tylko z dht22. Jesli byś chciał to mogę ci wysłać sonoffa Basic i wemosa na których ten problem występuje. Testuję obecnie na sonoff dual - na nim jest zdecydowanie lepiej( też mogę wysłać :) )
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob sie 10, 2019 9:34 am

Dziękuję. Nie ma takiej potrzeby
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

sob sie 10, 2019 8:17 pm

Sonoffa działają ale też zdążą się zgobic pomiar.wemos to porażka raz na 24 przynajmniej zanika
buli
Posty: 22
Rejestracja: pn gru 26, 2016 8:57 am

sob sie 10, 2019 8:36 pm

Arek.kandula pisze:
sob sie 10, 2019 8:17 pm
Sonoffa działają ale też zdążą się zgobic pomiar.wemos to porażka raz na 24 przynajmniej zanika
A po polsku dasz radę to napisać?
ODPOWIEDZ