Firmware Multiboard

User avatar
Espablo
Posts: 1449
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Tue Sep 03, 2019 1:09 pm

Lucas wrote:
Tue Sep 03, 2019 6:18 am
Ja poza tymi, które podał @pilcu używam też tych DHT22 link
Jest droższy od DHT21, ale działa w serwerowni już prawie dwa lata bez żadnego problemu.
Chyba jednak masz AOSONG. Opisałem to tutaj
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
Lucas
Posts: 381
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Wed Sep 04, 2019 12:00 pm

Espablo wrote:
Tue Sep 03, 2019 1:09 pm
Lucas wrote:
Tue Sep 03, 2019 6:18 am
Ja poza tymi, które podał @pilcu używam też tych DHT22 link
Jest droższy od DHT21, ale działa w serwerowni już prawie dwa lata bez żadnego problemu.
Chyba jednak masz AOSONG. Opisałem to tutaj
Tak @Espablo, mam AOSONG, opisałem Ci to w przytoczonym przez Ciebie wątku. Podałem taki link, bo nie było tego, z którego zamawiałem wtedy. Wizualnie to samo, ale widać czujnik zmienili.
Zieciu971
Posts: 11
Joined: Wed Sep 21, 2016 7:49 pm

Fri Sep 06, 2019 5:20 pm

Witam serdecznie, chciałbym dorzucić swoje kilka groszy w temacie...
Otóż mam problem z podłączeniem kontaktronu do Sonoff Basic wersja 1.0, wgrany soft multiboard, ustawiony na sonoff basic, GPIO3 jako sensor i przy zwieraniu do masy i 3,3 nic się nie zmienia, nawet z dodanym rezystorem stan w aplikacji pozostaje bez zmian...
bardzo proszę o pomoc i wyrozumienie, temat może przewijany ale nie mam czasu na wertowanie 112 stron forum :(
Mateusz196
Posts: 18
Joined: Sun Mar 24, 2019 12:01 pm

Sat Sep 14, 2019 4:06 pm

Część . Mogę wykorzystać jakoś pomysł i sterować wemosem D1 mini 3 przekaźnikami ?
User avatar
Lucas
Posts: 381
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Sat Sep 14, 2019 8:16 pm

Mateusz196 wrote:
Sat Sep 14, 2019 4:06 pm
Część . Mogę wykorzystać jakoś pomysł i sterować wemosem D1 mini 3 przekaźnikami ?
Możesz wgrać do D1 mini, wybrać jako moduł RELAYS x9 i sterować nawet 9 przekaźnikami. Mam do D1 mini podłączony moduł z 8 przekaźnikami, działa bezproblemowo.
Post Reply