Firmware Multiboard

Patryk
Posty: 701
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr sty 01, 2020 9:31 pm

jpierscieniak
Posty: 3
Rejestracja: czw lut 22, 2018 8:02 pm

śr sty 01, 2020 9:53 pm

Problem w tym, że akurat chwilowo nie mam windowsa w domu :)

Natomiast okazało się, że jednak źle pobrałem pliki (skorzystałem z Save As, zamiast Download).
Teraz pliki mają rozmiar 44,7kB i 260kB

No nic, może i moja nauczka się komuś przyda (polecenia miałem dobre)

Dziękuję za pomoc
emg
Posty: 17
Rejestracja: sob sty 04, 2020 2:56 pm
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

śr sty 08, 2020 10:05 pm

A ja mam pytanie z innej beczki. Yunshan i soft multiboard do sterowania furki z kontaktronem - czy da się jakoś zrobić, żeby pokazywało w apce stan, kiedy działa przekaźnik (elektromagnes), a nie tylko otwarte/zamknięte?
Awatar użytkownika
klew
Posty: 567
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

śr sty 08, 2020 10:18 pm

emg pisze:
śr sty 08, 2020 10:05 pm
A ja mam pytanie z innej beczki. Yunshan i soft multiboard do sterowania furki z kontaktronem - czy da się jakoś zrobić, żeby pokazywało w apce stan, kiedy działa przekaźnik (elektromagnes), a nie tylko otwarte/zamknięte?
Wszystko się da, pytanie po co? Załączenie elektromagnesu jest z reguły na kilka sekund w trakcie otwierania. Statystycznie tego na apce nawet nie zauważysz
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 149
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

pn sty 13, 2020 8:03 pm

Szybkie pytanie: czy to normalna sytuacja, że po jakiejkolwiek zmianie w ustawieniach (wybranego modułu) w cloud powoduje chwilowe wyłączenie podłączonego uderzenia?
Soft multi. 2.7.2 + sonoff basic.
3x SRW-01, 1x SBW-02, 1xSBW-01, 2x ROW-02, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7781
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn sty 13, 2020 8:04 pm

Tak. To jest normalne zachowanie. Przy zapisie cały "inwentarz" jest rozłączany.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 149
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

pn sty 13, 2020 8:31 pm

Dzięki :)
3x SRW-01, 1x SBW-02, 1xSBW-01, 2x ROW-02, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
kurus
Posty: 10
Rejestracja: śr sty 15, 2020 8:17 pm

śr sty 15, 2020 8:24 pm

Witam, mam esp8266 z softem multiboard, używam do sterowania bramy plus czujnik temp ds, wszystko smiga super.

Zrobiłem teraz drugi taki sam zestaw, ten sam soft i mam taki problem że cały czas pokazuje mi zamknięta bramę, nawet jak nic nie jest podpięte do esp o co chodzi..
Różnica jeszcze jaką widzę to na tamtym wcześniejszym esp nie świeci dioda, na tym nowym swieci ciągle, jaktoś ma jakiś pomysł?
Maniek913
Posty: 203
Rejestracja: czw lut 22, 2018 9:46 pm

śr sty 15, 2020 8:40 pm

Zakładając że sam esp nie jest uszkodzony to przeanalizuj spokojnie czy od ostatniego programowania nie zmieniłeś programatora, komputera i czy to na pewno ten sam soft. Na początku sprawdź czy czasami nie ustawiłeś w cloudzie odwróconej logiki czujnika i czy masz podpięty rezystor podciągający na wejściu czujnika.Nie napisałeś też jaki to moduł.
kurus
Posty: 10
Rejestracja: śr sty 15, 2020 8:17 pm

śr sty 15, 2020 9:31 pm

Soft w obu przypadkach pokazuje wersję 2.7.2

Odwrócona logika nie jest ustawiona, a jak ją ustawię na nowym esp to cały czas pokazuje otwarta brame..
Nie wiem dlaczego w tym nowym esp podczas konfiguracji pokazuje pozycję relay flag, gdzie w starym esp niema tej pozycji..
Moduł to Nodemcu v3
ODPOWIEDZ