Firmware Multiboard

Jarson78
Posty: 72
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

pn cze 01, 2020 12:18 pm

A jest jakiś soft który na wemosie odczyta mi dane z 2xds18?
Awatar użytkownika
klew
Posty: 919
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn cze 01, 2020 12:35 pm

Jarson78 pisze:
pn cze 01, 2020 12:18 pm
A jest jakiś soft który na wemosie odczyta mi dane z 2xds18?
W bibliotece SuplaDevice na Arduino IDE jest przykład z kilkoma DS-ami na jednej linii.
Jarson78
Posty: 72
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

pn cze 01, 2020 12:37 pm

Wolałbym plik bin
Awatar użytkownika
klew
Posty: 919
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn cze 01, 2020 1:08 pm

Jarson78 pisze:
pn cze 01, 2020 12:37 pm
Wolałbym plik bin
Ok, to niestety nie pomogę :)
lukfud
Posty: 317
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn cze 01, 2020 1:20 pm

Jarson78 pisze:
pn cze 01, 2020 12:37 pm
Wolałbym plik bin
Na którym gpio?
.newbie
Yepestis
Posty: 260
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

pn cze 01, 2020 1:22 pm

Może coś takiego
viewtopic.php?f=24&t=4077

A jak nie to może wybierzesz cos stąd
viewtopic.php?f=23&t=4160
Jarson78
Posty: 72
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

pn cze 01, 2020 3:24 pm

Dzięki, będę testował, może coś zadziała
PrZaNa
Posty: 6
Rejestracja: pn kwie 29, 2019 8:04 pm

czw cze 04, 2020 12:33 pm

Wgrałem i 3 plik ale to nie pomaga. Dalej nie chce sie polaczyc z sonoff.
gustdelf
Posty: 2
Rejestracja: pn maja 04, 2020 9:43 am

pn cze 08, 2020 5:16 pm

Mam moduł yunshan z wgranym multiboard, po małych problemach na początu z uruchomieniem termometru, po wgraniu wersji 4 wstecz udało się uruchomić otwieranie z aplikacji, działa termometr i kontrakton. Nie mogę uruchomić za Chiny ludowe uruchamiania z dodatkowego przycisku, zastosowałem schamat z wątku i sofcie Zybiego przycisk podpięty pod tx i gnd ale nie działa Co robię nie tak? Jakie ustawienia powinienem zastosować na początku?

P. S. Dodam tylko że po wgraniu softu i wyborze modułu yunshan nie mam przy GPIO możliwości wyboru button a tak jest podane w readme
local
Posty: 50
Rejestracja: pn sty 27, 2020 11:33 am

pn cze 08, 2020 7:25 pm

gustdelf pisze:
pn cze 08, 2020 5:16 pm
P. S. Dodam tylko że po wgraniu softu i wyborze modułu yunshan nie mam przy GPIO możliwości wyboru button a tak jest podane w readme
Miałem podobnie z gniazdami Neo.
Spróbuj tego viewtopic.php?p=25767#p25767
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”