Firmware Multiboard

zenek
Posty: 5
Rejestracja: ndz cze 28, 2020 10:28 am

pt lip 03, 2020 10:42 am

Dziękuję za odpowiedzi.
Przesyłam zdjęcia (mam nadzieję, że lepsze niż poprzednio): https://imgur.com/a/JWAVILv

Pozdrawiam
pawlo111
Posty: 2
Rejestracja: śr sty 08, 2020 11:10 pm

ndz lip 12, 2020 8:55 pm

Czy tak należy podłączyć pull-up rezystor?



sonoff.jpg
sonoff.jpg (948.42 KiB) Przejrzano 772 razy
toivio
Posty: 7
Rejestracja: ndz wrz 29, 2019 2:23 pm

śr lip 15, 2020 1:06 pm

witam, walczę drugi dzień z SONOFF Basic R2 i ds18b20,
wgrany multiboard, wielokrotnie, za każdym razem termometr pokazuje -275
jak powinien być skonfigurowany pod tylko jeden czujnik DS18b20?
w SUPLI mi się rejestruje,
próbowałem już różnie, podpinam DATA z DS'a raz pod IO2, raz pod RX i nie ma różnicy,
docelowo chciałbym żeby było podpięte pod RX
rezystor oczywiście jest między data i VCC
jakieś pomysły?
screen.png
screen.png (18.22 KiB) Przejrzano 683 razy
Patryk
Posty: 866
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr lip 15, 2020 1:29 pm

toivio pisze:
śr lip 15, 2020 1:06 pm
witam, walczę drugi dzień z SONOFF Basic R2 i ds18b20, ...
jakieś pomysły?

screen.png
Sprawdź sobie ten soft:
viewtopic.php?p=56587#p56587
toivio
Posty: 7
Rejestracja: ndz wrz 29, 2019 2:23 pm

śr lip 15, 2020 1:59 pm

na tym sofcie zadziałało, dzięki, swoja drogą ciekawe czemu tam nie działa
tcp
Posty: 201
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

czw sie 06, 2020 6:30 am

squah143 pisze:
pn lut 10, 2020 7:34 am
Wgraj Multiboard potem wybierz SONOFF S2X Kontaktron podłącz pod gapio 14
Ale z tego co widzę to tu nie można wybrać sensora na GPIO14:
Załączniki
Screenshot_2020-08-05-22-13-06.png
Screenshot_2020-08-05-22-13-06.png (94.04 KiB) Przejrzano 429 razy
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1545
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw sie 06, 2020 3:18 pm

Wypróbuj tą wersję. Nie jest to jeszcze wersja ostateczna ale większość powinna już działać. Wgrywasz to pod adres 0x00000. Przed wgraniem zalecam erase flash albo wgranie blanka. Nie działają jeszcze led cfg i button cfg
Załączniki
Primary_GUI_GEN.zip
(361.34 KiB) Pobrany 34 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Patryk
Posty: 866
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

czw sie 06, 2020 3:23 pm

@Espablo Ty "źyjesz" ?
Miło znów Cie widzieć. :D
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1545
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw sie 06, 2020 3:27 pm

Pomału znowu się wdrażam ;)
Powyższa wersja oparta jest na Primary GUI nexo od kolegi @krycha88
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Patryk
Posty: 866
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

czw sie 06, 2020 3:37 pm

Mam nadzieję, że wrócisz też na Linuksa.
Brakuje tu kolegów takich jak Ty, choćby do rozwiązania tego:
 viewtopic.php?p=73034#p73034
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”