Firmware Multiboard

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1547
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 04, 2020 8:33 am

klew pisze:
pt wrz 04, 2020 7:37 am
Najlepiej jakby GUI pozwalało na wprowadzenie wysokości
Tak zrobię :)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
dude
Posty: 7
Rejestracja: czw wrz 03, 2020 8:02 pm

pt wrz 04, 2020 9:24 am

@klew no tak, z tą wysokością to nawet ma sens...
klew pisze:
pt wrz 04, 2020 7:37 am
Najlepiej jakby GUI pozwalało na wprowadzenie wysokości
A można zgłosić taką prośbę gdzieś? :roll:


@Espablo na tym sofcie z 17 sierpnia mam jeszcze problem z konfiguracją przycisków. Działa tylko pierwsze w kolejności ustawione gpio, reszta w ogóle jakby nie była interpretowana. Nie pokazuje się nawet konfiguracja dla innych oprócz pierwszego (tam gdzie można wybrać tryb bistabilny/monostabilny).
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1118
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt wrz 04, 2020 9:28 am

dude pisze:
pt wrz 04, 2020 9:24 am
@klew no tak, z tą wysokością to nawet ma sens...
klew pisze:
pt wrz 04, 2020 7:37 am
Najlepiej jakby GUI pozwalało na wprowadzenie wysokości
A można zgłosić taką prośbę gdzieś? :roll:
Dwa post wyżej widać, że nie tylko zostało to zgłoszone, ale nawet przyjęte ;)
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1547
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 04, 2020 9:38 am

dude pisze:
pt wrz 04, 2020 9:24 am
@Espablo na tym sofcie z 17 sierpnia mam jeszcze problem z konfiguracją przycisków. Działa tylko pierwsze w kolejności ustawione gpio, reszta w ogóle jakby nie była interpretowana. Nie pokazuje się nawet konfiguracja dla innych oprócz pierwszego (tam gdzie można wybrać tryb bistabilny/monostabilny).
Najpierw ustaw sobie przekaźniki potem przyciski. Zrób reset modułu. Powinieneś mieć teraz ustawienia dla tych przycisków. Warunek jest jednak taki, że ilość przycisków i przekaźników musi być taka sama :) . Przycisk nr1 załącza/wyłącza przekaźnik nr1, przycisk nr2 załącza/wyłącza przekaźnik nr2 i tak po kolei. Jak zdefiniujesz więcej przycisków niż przekaźników to nie wyświetlą się ustawienia dla przycisków. Te czynności najlepiej, najwygodniej wykonać zanim podasz dane sieci wifi i supla. Moduł będzie cały czas w trybie konfiguracji.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
dude
Posty: 7
Rejestracja: czw wrz 03, 2020 8:02 pm

pt wrz 04, 2020 12:40 pm

klew pisze:
pt wrz 04, 2020 9:28 am
Dwa post wyżej widać, że nie tylko zostało to zgłoszone, ale nawet przyjęte ;)
:D
Espablo pisze:
pt wrz 04, 2020 9:38 am
Warunek jest jednak taki, że ilość przycisków i przekaźników musi być taka sama :) .
A no widzisz i teraz wszystko jasne. Faktycznie, plan miałem taki, żeby dodać dwa przyciski pod jeden przekaźnik. Szkoda, że tak się nie da zrobić :cry:
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1547
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 04, 2020 1:00 pm

Espablo pisze:
pt wrz 04, 2020 8:33 am
Tak zrobię :)
No i zrobiłem :lol:
Wysokość m n.p.m. można sobie ustawić
Załączniki
GUI Generic.rar
(357.32 KiB) Pobrany 30 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
dude
Posty: 7
Rejestracja: czw wrz 03, 2020 8:02 pm

pt wrz 04, 2020 2:25 pm

Espablo pisze:
pt wrz 04, 2020 1:00 pm
No i zrobiłem :lol:
O Panie... dzięki :D 8-)
Obczaję i dam znać jak się sprawuje 8-)
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1547
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 04, 2020 3:28 pm

Tutaj jest szerszy opis tej wersji
viewtopic.php?f=11&t=7133
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
trojansupla
Posty: 2
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:38 pm

sob wrz 12, 2020 1:30 am

Hej,
Posiadam włącznik SONOFF T0EU2C-TX z wgranym firmwarem Multiboard.
Przyciski reagują na zbocze opadające z tym, że niestety trzeba je "przytrzymać" 250-500 ms aby była reakcja na zbocze.
Chciałbym aby reagowały one natychmiastowo na zbocze narastające, tak aby wystarczyło delikatne dotknięcie przycisku aby przełączyć przekaźnik.
Czy da się to skonfigurować z poziomu web serwera, czy potrzebna będzie zmiana firmware'u ?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1547
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob wrz 12, 2020 6:12 am

Zmiana firmware
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”