Firmware Multiboard

Mysza
Posty: 1
Rejestracja: wt wrz 22, 2020 8:29 pm

wt wrz 22, 2020 8:43 pm

Witam
mam moduł sonoff dual R2 ver 1.4 wgrałem soft multiboard 2.72 dual R2 , działa mi:
GPIO 0 - button 0
GPIO 9 - button 1
GPIO 12 - relay 1
GPIO 5 - relay 2
GPIO 1 - sensor 1
GPIO 3 - sensor 2
czy jest możliwość podłączenia jeszcze czujnika temperatury DS18B20 lub DHT22 ? jeśli tak to pod jaki pin hhmm , pomóżcie...
lukaszb25
Posty: 6
Rejestracja: pt wrz 25, 2020 11:29 am

pt wrz 25, 2020 11:38 am

Witam,

mam pytanko. Czy w firmware multiboard istnieje kompilacja pod 8 przekaźników oraz czujnik BME280? Ew 1-2 przekaźniki mniej kosztem interfejsu I2C z czujnikiem BME280.

Chcę zastosować rozwiązanie ESP8266 NODEmcu V3 + 8 przekaźników SSR Sterowanie stanem wysoki plus BME280. Wszystko przez supla

Pozdrawiam
lukfud
Posty: 558
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt wrz 25, 2020 11:44 am

lukaszb25 pisze:
pt wrz 25, 2020 11:38 am
Witam,
mam pytanko. Czy w firmware multiboard istnieje kompilacja pod 8 przekaźników oraz czujnik BME280? Ew 1-2 przekaźniki mniej kosztem interfejsu I2C z czujnikiem BME280.
Chcę zastosować rozwiązanie ESP8266 NODEmcu V3 + 8 przekaźników SSR Sterowanie stanem wysoki plus BME280. Wszystko przez supla
Pozdrawiam
Wrzuć to:
viewtopic.php?f=11&t=7133
srdz
Posty: 48
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

ndz paź 04, 2020 11:04 am

Espablo pisze:
ndz wrz 20, 2020 4:23 pm
srdz pisze:
czw wrz 17, 2020 11:02 am
Cześć.
czy ten soft obsługuje Si7021 ?
Wiem, że nie jest wymieniony na liście, ale może pod którymś z trzech wymienionych będzie zabierało dane z Si ?
Dziękuję.
https://github.com/Espablo/GUI-Generic/ ... -703945310
dziękuję
srdz
Posty: 48
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

sob paź 10, 2020 12:08 pm

Espablo pisze:
ndz wrz 20, 2020 4:23 pm
srdz pisze:
czw wrz 17, 2020 11:02 am
Cześć.
czy ten soft obsługuje Si7021 ?
Wiem, że nie jest wymieniony na liście, ale może pod którymś z trzech wymienionych będzie zabierało dane z Si ?
Dziękuję.
https://github.com/Espablo/GUI-Generic/ ... -703945310
espablo :)
nie naciskam a jedynie pytam - coś nowego w temacie dodania SI ?
moje sonoffy czekają tylko na Twoją magiczną wiadomość :)

btw, czy jest możliwość zmiany nazwy z *SONOFF BASIC na inną tak, abym w skryptach Fracza mógł rozróżnić urządzenia ?

dziękuję
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1614
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 10, 2020 1:00 pm

Jeżeli to https://github.com/Espablo/GUI-Generic/ ... -703945310 będzie zamkniete tzn, że czujnik jest dodany
Jeśli pytasz o Multiboard to nie będzie miał tego czujnika.
Nazwę możesz sobie zmienić w GUI-Generic
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Joka
Posty: 1
Rejestracja: pn wrz 14, 2020 5:40 pm

ndz paź 11, 2020 1:44 pm

Próbuje go wgrać do sonoff Basic i nic. Wgrywa się ładnie ale nie rozgłasza sieci. Jak ściągnę soft strony supli do sonofa to jest ok. Już mi brak pomysłów żeby to ruszyło. Potrzebuje kontaktron w tym module . Jak mogę inaczej to podgrać
srdz
Posty: 48
Rejestracja: czw paź 31, 2019 10:41 am

ndz paź 11, 2020 1:59 pm

oba pliki wrzucasz ?
zgodnie z readme ?
Przemo_06_92
Posty: 45
Rejestracja: ndz lis 11, 2018 2:39 pm

wt paź 13, 2020 1:26 pm

Witam!
mam taki problem, zakupiłem gniazdka Sonoff S26 E i soft się elegancko wgrywa ale kurczę nie potrafię ustawić żeby dioda zielona od konfiguracji się świeciła po połączeniu z serwerem, ustawiałem w opcjach diode i na config, na on, i po połączeniu z siecią mimo to dioda gaśnie a mam wrażenie że gniazdko nie działa, ustawiłem opcje na sonoff basic i efekt jest taki sam :( ktoś pomoże ?
Jedno gniazdo kiedyś przeprogramowałem i działa jak w książce pisze a w tych się nie da albo ja nie umiem :(
lukfud
Posty: 558
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt paź 13, 2020 1:42 pm

Przemo_06_92 pisze:
wt paź 13, 2020 1:26 pm
Witam!
mam taki problem, zakupiłem gniazdka Sonoff S26 E i soft się elegancko wgrywa ale kurczę nie potrafię ustawić żeby dioda zielona od konfiguracji się świeciła po połączeniu z serwerem, ustawiałem w opcjach diode i na config, na on, i po połączeniu z siecią mimo to dioda gaśnie a mam wrażenie że gniazdko nie działa, ustawiłem opcje na sonoff basic i efekt jest taki sam :( ktoś pomoże ?
Jedno gniazdo kiedyś przeprogramowałem i działa jak w książce pisze a w tych się nie da albo ja nie umiem :(
Wypróbuj tą kompilację: viewtopic.php?f=11&t=7284
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”