Firmware Multiboard

Maxio_
Posty: 19
Rejestracja: ndz wrz 13, 2020 5:37 pm

wt paź 13, 2020 6:03 pm

Dzień dobry.
Sonoff TX będzie działać z multiboardem? Mam podwójny przełącznik i chce na niego wrzucić suple.
janekh1992
Posty: 7
Rejestracja: ndz cze 07, 2020 5:01 pm

sob paź 24, 2020 5:57 am

Witam nie mogę ustawić w shelly1 sterowania bramą po wgraniu softu i ustawieniach jest tylko sterowanie światłem, jakieś pomysły ? Próbowałem wejść od nowa w tryb konfiguracji i też nie wchodzi...
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 410
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

sob paź 24, 2020 7:08 am

janekh1992 pisze:
sob paź 24, 2020 5:57 am
Witam nie mogę ustawić w shelly1 sterowania bramą po wgraniu softu i ustawieniach jest tylko sterowanie światłem, jakieś pomysły ? Próbowałem wejść od nowa w tryb konfiguracji i też nie wchodzi...
Przeczytaj pierwszy post:
Firmware obsluguje: w punkcie 2 i 3 masz odpowiedź.
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
janekh1992
Posty: 7
Rejestracja: ndz cze 07, 2020 5:01 pm

sob paź 24, 2020 2:29 pm

MadOnion78 pisze:
sob paź 24, 2020 7:08 am
janekh1992 pisze:
sob paź 24, 2020 5:57 am
Witam nie mogę ustawić w shelly1 sterowania bramą po wgraniu softu i ustawieniach jest tylko sterowanie światłem, jakieś pomysły ? Próbowałem wejść od nowa w tryb konfiguracji i też nie wchodzi...
Przeczytaj pierwszy post:
Firmware obsluguje: w punkcie 2 i 3 masz odpowiedź.
Czytałem 1 post , i dalej nic , wybieram urządzenie zapisuje restartuje potem łącze się od nowa uzupełniam dane wybieram bistabilny i nic więcej się nie pokazuje.
W supli dalej mam do wyboru albo włącznik światła albo włącznik zasilania, tak jak by nie zmieniało na bistabilny.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1740
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 24, 2020 2:36 pm

Po każdej zmianie ustawien na module musisz usunąć moduł z supla cloud i pozwolić mu na ponowne zarejestrowanie się
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
janekh1992
Posty: 7
Rejestracja: ndz cze 07, 2020 5:01 pm

sob paź 24, 2020 2:45 pm

Espablo pisze:
sob paź 24, 2020 2:36 pm
Po każdej zmianie ustawien na module musisz usunąć moduł z supla cloud i pozwolić mu na ponowne zarejestrowanie się
Od razu ustawiałem na bistabliny więc jeszcze nie był zarejestrowany w supli, chodzi o to że przy pierwszym rejestrowaniu wybieram bistabilny a a mimo to mam w supli włącznik światła...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1740
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 24, 2020 3:08 pm

Aaa bo to jest shelly. Nie pamiętam ale chyba celowo wprowadziłem takie ograniczenie. Ten moduł tak jak sonoff ma na wyjściu 230V i nie nadaje się do sterowania bramą. A ja nie będę brał odpowiedzialności za uszkodzenie sterownika bramy.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
janekh1992
Posty: 7
Rejestracja: ndz cze 07, 2020 5:01 pm

sob paź 24, 2020 3:23 pm

Espablo pisze:
sob paź 24, 2020 3:08 pm
Aaa bo to jest shelly. Nie pamiętam ale chyba celowo wprowadziłem takie ograniczenie. Ten moduł tak jak sonoff ma na wyjściu 230V i nie nadaje się do sterowania bramą. A ja nie będę brał odpowiedzialności za uszkodzenie sterownika bramy.
Trochę dziwne miałem shelly 1 z softem od kolegi Zybi właśnie do sterowania bramą i działał wyśmienicie nawet kontraktony tylko podłączone do 24v ,niestety pisałem do niego z prośbą o soft i nie dostałem odpowiedzi ... myślałem że multiboard rozwiąże sprawę a tu lipa...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1740
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 24, 2020 3:39 pm

Wgraj sobie GUI-Generic
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
@Artur
Posty: 101
Rejestracja: śr wrz 23, 2020 1:48 pm
Lokalizacja: FZG

pn lis 02, 2020 4:52 pm

Mam dwa Sonoffy Basic z softem multiboard. Wkurzający jest jeden problem, a mianowicie:

Po zaniku zasilania (230V) Sonoff wraca do poprzednich zapamiętanych ustawień - i tu jest wszystko OK, w aplikacji ikona zgodna ze stanem faktycznym.
Natomiast w momencie zaniku sygnału wifi - internetu ( np. wyłączony i włączony router itp) , ustawienia wracają do stanu początkowego ( nie zmieniają się ) i tu jest OK.
Ale, ikona w aplikacji mobilnej Supli oraz na serwerze przełącza się na OFF, co jest wkurzające gdyż wprowadza w błąd, faktycznie ustawienia wróciły i sterownik jest na ON.
Patrząc na aplikację widać, że urządzenie nie pracuje, a w rzeczywistości jest odwrotnie.


Panowie, jaka na to rada ? dzięki :)
Edit:
Stan wysoki i niski. Może tu jest problem. Ustawiony jest stan niski, może przestawić na wysoki ?
Zablokowany

Wróć do „Nowości”