Firmware Multiboard

Awatar użytkownika
Lector
Posty: 488
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

sob paź 06, 2018 7:29 pm

Według tego schematu chciałem dodać czujnik zamknięcia bramy
viewtopic.php?p=19450#p19450
Po zmostkowaniu mas i zamknięcia przewodem (zamiast czujnika) sygnalizuje zamknięcie bramy, ale po otwarciu obwodu pozostaje dalej zamknięta.
Coś trzeba dodatkowo zrobić?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 06, 2018 7:40 pm

Lector pisze:
sob paź 06, 2018 7:29 pm
Według tego schematu chciałem dodać czujnik zamknięcia bramy
viewtopic.php?p=19450#p19450
Po zmostkowaniu mas i zamknięcia przewodem (zamiast czujnika) sygnalizuje zamknięcie bramy, ale po otwarciu obwodu pozostaje dalej zamknięta.
Coś trzeba dodatkowo zrobić?
Jak zachowuje się dioda D4 IN?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 488
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

sob paź 06, 2018 7:48 pm

Zwarta świeci, rozwarta przygasa.
Jak pogrzebie przy GPIO5 gasi się i wtedy sygnalizuje otwarcie bramy.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 06, 2018 7:51 pm

Lector pisze:
sob paź 06, 2018 7:48 pm
Zwarta świeci, rozwarta przygasa.
Jak pogrzebie przy GPIO5 gasi się i wtedy sygnalizuje otwarcie bramy.
Ta dioda sygnalizuje stan otwarty lub zamknięty. Stan przygaszony wprowadza układ w błąd. Coś masz źle połączone.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 06, 2018 9:31 pm

miko1282 pisze:
sob paź 06, 2018 4:30 am
Espablo, jesteś w stanie zrobić tak, aby po utracie połączenia z wifi przekaźniki nie zmieniały swojego stanu(tylko na chwilkę zmieniają)) co 1min i 35s ?
sprawdź ten firmware czy nadal to występuje
Załączniki
multiboard.tar.gz
(218.78 KiB) Pobrany 123 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
miko1282
Posty: 417
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

ndz paź 07, 2018 6:16 am

Espablo pisze:
sob paź 06, 2018 9:31 pm
miko1282 pisze:
sob paź 06, 2018 4:30 am
Espablo, jesteś w stanie zrobić tak, aby po utracie połączenia z wifi przekaźniki nie zmieniały swojego stanu(tylko na chwilkę zmieniają)) co 1min i 35s ?
sprawdź ten firmware czy nadal to występuje
Genialnie, w ciągu 5minut nie zmienił mi się stan przekaźnika
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz paź 07, 2018 11:21 am

miko1282 pisze:
ndz paź 07, 2018 6:16 am
Genialnie, w ciągu 5minut nie zmienił mi się stan przekaźnika
To super. Po załączeniu wifi zalogował się bez problemu?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 488
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

ndz paź 07, 2018 11:32 am

Espablo pisze:
sob paź 06, 2018 7:51 pm
Ta dioda sygnalizuje stan otwarty lub zamknięty. Stan przygaszony wprowadza układ w błąd. Coś masz źle połączone.
Podłączone jest dobrze, ale układ jest walnięty.
Wystarczy ze dotknę kawałkiem luźnego przewodu GPIO5 i dioda gaśnie.
Jak tak tykam to losowo gaśnie i zapala się na 50% jasności.
Myślałem ze może jakiś zimny lut, ale nie to.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz paź 07, 2018 5:34 pm

@Lector sprawdź jak będzie działać z tym softem
Załączniki
multiboard.tar.gz
(218.91 KiB) Pobrany 98 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
miko1282
Posty: 417
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

ndz paź 07, 2018 6:08 pm

Espablo pisze:
ndz paź 07, 2018 11:21 am
miko1282 pisze:
ndz paź 07, 2018 6:16 am
Genialnie, w ciągu 5minut nie zmienił mi się stan przekaźnika
To super. Po załączeniu wifi zalogował się bez problemu?
Tak, nie było najmniejszego problemu
ODPOWIEDZ