Firmware Multiboard

User avatar
Lector
Posts: 452
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Thu Sep 27, 2018 1:51 pm

Czy soft do Sonoff Touch dalej ma problem z rozbłyskami?

Rozumiem ze Sonoff 4ch jest też dla Sonoff 4ch Pro
User avatar
Espablo
Posts: 1448
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Thu Sep 27, 2018 2:13 pm

Oficjalnie ogłaszam, że nie mam żadnego Sonoffa i nie jestem w stanie sprawdzić jak się zachowuje soft.
Zanim zadacie mi kolejne pytanie czy będzie działał z tym czy tamtym modułem to proszę sprawdzić ustawienia GPIO i sobie porównać. Można jeszcze inaczej, wgrać do modułu i sprawdzić - ten sposób jest najlepszy.
Nie tak dawno temu założyłem ten temat viewtopic.php?f=9&t=3755 Chciałem uzyskać jak najwięcej informacji nt modułów i ich pinologii. Niestety temat poległ.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
michael
Posts: 917
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Fri Sep 28, 2018 5:55 am

Espablo wrote:
Thu Sep 27, 2018 2:13 pm
Oficjalnie ogłaszam, że nie mam żadnego Sonoffa
:shock:
Chyba jesteś jedyny :lol:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
Espablo
Posts: 1448
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Sep 28, 2018 5:59 am

michael wrote:
Fri Sep 28, 2018 5:55 am
Chyba jesteś jedyny :lol:
InCan rekompensuje te zaległości :D
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Fri Sep 28, 2018 7:07 am

Witam a czy można . do sensors dołożyć funkcję wyboru termometru na jednym pinie ?
User avatar
lesny8
Posts: 683
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Fri Sep 28, 2018 7:08 am

michael wrote:
Fri Sep 28, 2018 5:55 am
Chyba jesteś jedyny :lol:
Ojj nie jest jedyny, ja też nie mam ani sztuki :)
Espablo wrote:
Fri Sep 28, 2018 5:59 am
InCan rekompensuje te zaległości :D
Tez się pod tym podpisuję ;)
User avatar
Espablo
Posts: 1448
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Sep 28, 2018 7:11 am

mihu wrote:
Fri Sep 28, 2018 7:07 am
Witam a czy można . do sensors dołożyć funkcję wyboru termometru na jednym pinie ?
Wyjaśnij dokładnie o co chodzi
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posts: 587
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Sep 28, 2018 7:12 am

Espablo a myślałeś może żeby zrobić soft, gdzie pod każde (prawie każde) GPIO można by wybierać funkcję jaką ma pełnić? czyli np wybieram
dla GPIO03 - Relay
dla GPIO05 - sensor
itd itd
Z reguły używam NodeMcu lub Wemos i mógłbym w końcu twój soft użyć do więcej niż 2 przekaźników :D
Ewentualnie jak byś dodał do InCan Easy więcej Relay?
User avatar
Espablo
Posts: 1448
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Sep 28, 2018 10:31 am

Dodałem do kompilacji RELAYS x9 :D
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posts: 587
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Sep 28, 2018 10:40 am

Espablo wrote:
Fri Sep 28, 2018 10:31 am
Dodałem do kompilacji RELAYS x9 :D
Wow.
Jesteś WIELKI :!: :!: :!:
Post Reply