Firmware Multiboard

wsosniak
Posts: 59
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Mon Oct 08, 2018 7:04 pm

niestey nic to nie dało : przepiąłem żółty kabel z 5-tego pinu na 3-ci I tez nic.
tak sie zastanawiam czy ten czujnik, pomimo ze nowy, czasami nie jest walniety. mozna to jakos na szybko sprawdzic ?
wsosniak
Posts: 59
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Mon Oct 08, 2018 7:15 pm

Na github @espablo pisze :
………..
- SONOFF BASIC,
GPIO1 - Temperature
…………

ale szczerze to nie wiem gdzie to jest GPIO1 :) moze jakas podpowiedz ? czy to ten 3-ci PIN ?(zamiast 5tego?)
Piotr61
Posts: 37
Joined: Fri Sep 15, 2017 12:59 pm

Mon Oct 08, 2018 7:52 pm

wsosniak wrote:
Mon Oct 08, 2018 7:15 pm
...ale szczerze to nie wiem gdzie to jest GPIO1...
W SONOFF Basic - pomiędzy 3v3, a GPIO3 :mrgreen:
User avatar
Espablo
Posts: 1185
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Oct 08, 2018 7:59 pm

mihu wrote:
Mon Oct 08, 2018 6:21 pm
andrzejano wrote:
Mon Oct 08, 2018 5:27 pm
@Espablo w sonoff basic nie widzi ds18b20 na gpio1-Tx, sprawdz prosze.
mi się pokazał jak dodałem pull-up 4,7k ;)
sprawdź teraz, powinno działać nawet bez pull-upa

@wsosniak pobierz teraz soft i sprawdź czy działa
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
Espablo
Posts: 1185
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Oct 08, 2018 8:03 pm

andras wrote:
Mon Oct 08, 2018 6:41 pm
Witam

Czy istnieje soft 3 razy socket + ds18b20 ?
nie dokładnie taki, ale ma wszystko co potrzebujesz SONOFF_4CH,
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
wsosniak
Posts: 59
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Mon Oct 08, 2018 9:04 pm

Espablo wrote:
Mon Oct 08, 2018 7:59 pm

@wsosniak pobierz teraz soft i sprawdź czy działa
no i teraz działa DHT22 (DATA w pin-ie 3) :) dzięki !!!
andras
Posts: 147
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Mon Oct 08, 2018 9:28 pm

Jeszcze jedno pytanko , a soft 2 x gate + socket i ds18b20 ?
User avatar
Espablo
Posts: 1185
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Oct 08, 2018 9:31 pm

andras wrote:
Mon Oct 08, 2018 9:28 pm
Jeszcze jedno pytanko , a soft 2 x gate + socket i ds18b20 ?
Odpowiedziałem już na Twoje pytanie. Najlepiej wgraj sobie i sprawdź.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
bicker
Posts: 336
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Tue Oct 09, 2018 5:31 am

a dwa razy roleta ?/
miko1282
Posts: 233
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm

Tue Oct 09, 2018 8:31 am

Widzę że temat jest dość popularny, a jest możliwość dodania 3 czujników i jednego przekaźnika oraz termometru?
Post Reply