Strona 21 z 124

Re: Firmware Multiboard

: pn paź 08, 2018 7:04 pm
autor: wsosniak
niestey nic to nie dało : przepiąłem żółty kabel z 5-tego pinu na 3-ci I tez nic.
tak sie zastanawiam czy ten czujnik, pomimo ze nowy, czasami nie jest walniety. mozna to jakos na szybko sprawdzic ?

Re: Firmware Multiboard

: pn paź 08, 2018 7:15 pm
autor: wsosniak
Na github @espablo pisze :
………..
- SONOFF BASIC,
GPIO1 - Temperature
…………

ale szczerze to nie wiem gdzie to jest GPIO1 :) moze jakas podpowiedz ? czy to ten 3-ci PIN ?(zamiast 5tego?)

Re: Firmware Multiboard

: pn paź 08, 2018 7:52 pm
autor: Piotr61
wsosniak pisze:
pn paź 08, 2018 7:15 pm
...ale szczerze to nie wiem gdzie to jest GPIO1...
W SONOFF Basic - pomiędzy 3v3, a GPIO3 :mrgreen:

Re: Firmware Multiboard

: pn paź 08, 2018 7:59 pm
autor: Espablo
mihu pisze:
pn paź 08, 2018 6:21 pm
andrzejano pisze:
pn paź 08, 2018 5:27 pm
@Espablo w sonoff basic nie widzi ds18b20 na gpio1-Tx, sprawdz prosze.
mi się pokazał jak dodałem pull-up 4,7k ;)
sprawdź teraz, powinno działać nawet bez pull-upa

@wsosniak pobierz teraz soft i sprawdź czy działa

Re: Firmware Multiboard

: pn paź 08, 2018 8:03 pm
autor: Espablo
andras pisze:
pn paź 08, 2018 6:41 pm
Witam

Czy istnieje soft 3 razy socket + ds18b20 ?
nie dokładnie taki, ale ma wszystko co potrzebujesz SONOFF_4CH,

Re: Firmware Multiboard

: pn paź 08, 2018 9:04 pm
autor: wsosniak
Espablo pisze:
pn paź 08, 2018 7:59 pm

@wsosniak pobierz teraz soft i sprawdź czy działa
no i teraz działa DHT22 (DATA w pin-ie 3) :) dzięki !!!

Re: Firmware Multiboard

: pn paź 08, 2018 9:28 pm
autor: andras
Jeszcze jedno pytanko , a soft 2 x gate + socket i ds18b20 ?

Re: Firmware Multiboard

: pn paź 08, 2018 9:31 pm
autor: Espablo
andras pisze:
pn paź 08, 2018 9:28 pm
Jeszcze jedno pytanko , a soft 2 x gate + socket i ds18b20 ?
Odpowiedziałem już na Twoje pytanie. Najlepiej wgraj sobie i sprawdź.

Re: Firmware Multiboard

: wt paź 09, 2018 5:31 am
autor: bicker
a dwa razy roleta ?/

Re: Firmware Multiboard

: wt paź 09, 2018 8:31 am
autor: miko1282
Widzę że temat jest dość popularny, a jest możliwość dodania 3 czujników i jednego przekaźnika oraz termometru?