Firmware Multiboard

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt paź 09, 2018 5:06 pm

miko1282 pisze:
wt paź 09, 2018 8:31 am
Widzę że temat jest dość popularny, a jest możliwość dodania 3 czujników i jednego przekaźnika oraz termometru?
Jest taka możliwość ale tego nie zrobię bo zrobiłby się tu śmietnik.
Ten soft jest dedykowany do konkretnych modułów. Dopasowany jest do wybranych modeli i ich możliwości. Powstał po to aby ułatwić szukanie softu do konkretnego modułu.
Nie ukrywam, że inspiracją były kompilacje @Zybiego. Od dłuższego czasu zbierałem się za ten soft ale zawsze coś wypadało ważniejszego. Fakt, że Zybi usunął swoje pliki doprowadził do częstych pytań o te same kompilacje, do tych samych modułów. Tym samym zmotywowało mnie to do działania. Teraz jest wszystko (a nawet więcej) w jednym. Wiem, że ten soft nie jest jeszcze idealny, ale staram się na bieżąco usuwać błędy, co widać w poprzednich postach.
Jeśli pojawi się jakiś nowy moduł, który działa na zasadzie włącz i wyłącz to będę starał się systematycznie dodawać do tej kompilacji. Dimmery i sterowniki RGBW nie będą na razie wspierane.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
andras
Posty: 262
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

wt paź 09, 2018 7:33 pm

Espablo pisze:
pn paź 08, 2018 9:31 pm
andras pisze:
pn paź 08, 2018 9:28 pm
Jeszcze jedno pytanko , a soft 2 x gate + socket i ds18b20 ?
Odpowiedziałem już na Twoje pytanie. Najlepiej wgraj sobie i sprawdź.
Dziękuję za info i super soft .

Wgrałem , sprawdziłem i wszystko prawie super tylko brak mi 1 sensora , a jest 1 przekaźnik za dużo
czy sam mogę to jakoś zmienić ?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt paź 09, 2018 7:40 pm

Nie możesz zmienić. Pytałeś o 3 przekaźniki i temperaturę więc podałem Ci przyklad, który to ma
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

wt paź 09, 2018 7:43 pm

@Espablo sonoff basic popraw proszę ..w trybie bistable nadal nie ma pomiaru temp.
W trybie monostable poprawiłeś a w bistable nie ma wskazań
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 690
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt paź 09, 2018 10:10 pm

A czy dało by radę dodać soft typu button supla do sonoff basic, ten gdzie można było uruchomić dwie sceny z przycisku.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 10, 2018 6:28 am

andrzejano pisze:
wt paź 09, 2018 7:43 pm
@Espablo sonoff basic popraw proszę ..w trybie bistable nadal nie ma pomiaru temp.
W trybie monostable poprawiłeś a w bistable nie ma wskazań
Poprawiłem
PuteR pisze:
wt paź 09, 2018 10:10 pm
A czy dało by radę dodać soft typu button supla do sonoff basic, ten gdzie można było uruchomić dwie sceny z przycisku.
Może w przyszłości. Teraz bardziej skupiam się na tym aby ta kompilacja dobrze działała.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
maroko
Posty: 135
Rejestracja: ndz wrz 30, 2018 7:14 pm

śr paź 10, 2018 9:20 am

Dzień dobry wszystkim :)
Wcześniej testowałem pojedyncze softy (głównie na basicu), ale gdy pojawił się multiboard gęba cieszy się cały czas.

Niestety mam problem z Sonoff 4CH R2. Po wgraniu softu (poniżej screen) sonoff wstaje i rozsyła sieć, ale po podłączeniu do niej nie można wejść na adres 192.168.4.1 i dokończyć konfiguracji.. W czym może leżeć problem?
Z góry dzięki za pomoc,
Marek

2018-10-10 08.29.20.jpg
2018-10-10 08.29.20.jpg (4.09 MiB) Przejrzano 986 razy
ESP.jpg
ESP.jpg (117.06 KiB) Przejrzano 986 razy
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 10, 2018 9:40 am

mój błąd wysłałem na github nie te pliki - pobierz jeszcze raz i sprawdź teraz
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
maroko
Posty: 135
Rejestracja: ndz wrz 30, 2018 7:14 pm

śr paź 10, 2018 10:02 am

Potwierdzam, działa.

Dziękuję
walanar1
Posty: 24
Rejestracja: pt maja 18, 2018 5:31 pm

śr paź 10, 2018 4:26 pm

Dzień dobry.
Czy można by dodać do tego softu
Moduł z esp8266 ESP-12S oraz dwoma przekaźnikami z tego linku
https://elty.pl/pl/p/Modul-z-esp8266-ES ... ikami/2139
ODPOWIEDZ