Firmware Multiboard

andrzejano
Posty: 307
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt wrz 28, 2018 11:00 am

Witam.Po wgraniu sonoff touch nie rozsyła sieci.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1750
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 28, 2018 11:08 am

andrzejano pisze:
pt wrz 28, 2018 11:00 am
Witam.Po wgraniu sonoff touch nie rozsyła sieci.
Poczekaj chwile, czasem nawet 1 min trzeba czekać.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
andrzejano
Posty: 307
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt wrz 28, 2018 11:17 am

czekam 10 min i nic
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1750
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 28, 2018 11:24 am

spróbuj ten
Załączniki
multiboard_8285.tar.gz
(217.94 KiB) Pobrany 436 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
andrzejano
Posty: 307
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt wrz 28, 2018 11:37 am

po wgraniu też nie rozsyła
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1750
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 28, 2018 11:40 am

pokaż z jakimi ustawieniami wgrywasz soft i co wyświetla Putty
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
andrzejano
Posty: 307
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt wrz 28, 2018 11:53 am

CreystalFreq 26M
SPI SPEED 40 MHz
FLASH MODE DOUT
BAUDRATE 115200
________________________________________
FLASH SIZE 8Mbit (1MByte)
multiboard_1024_dout_eagle.flash.bin-- ------>0x00000
multiboard_1024_dout_eagle.irom0text.bin---->0x40000
esp_init_data_default.bin ---------->0xFC000

w putty jaki adres
cino111
Posty: 713
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt wrz 28, 2018 11:56 am

Tak nieśmiało zapytam :D
możne jeszcze coś takiego?
GPIO2 - Temperatura
GPIO1 - Relay1
GPIO3 - Relay2
GPIO4 - Relay3
GPIO5 - Relay4
GPIO12 - Relay5
GPIO13 - Sensors
GPIO14 - Sensors
GPIO15 - Przycisk
GPIO16 - Przycisk
GPIO0 - Przycisk Konfiguruj (5s)
GPIO2 - LED CFG

Niekoniecznie pod te konkretne GPIO, ale konfiguracja z 5 przekaźnikami, dwoma sensorami i dwoma przyciskami jest już bardzo uniwersalna :D
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10607
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt wrz 28, 2018 12:05 pm

cino111 pisze:
pt wrz 28, 2018 11:56 am
Tak nieśmiało zapytam :D
możne jeszcze coś takiego?
GPIO2 - Temperatura
GPIO1 - Relay1
GPIO3 - Relay2
GPIO4 - Relay3
GPIO5 - Relay4
GPIO12 - Relay5
GPIO13 - Sensors
GPIO14 - Sensors
GPIO15 - Przycisk
GPIO16 - Przycisk
GPIO0 - Przycisk Konfiguruj (5s)
GPIO2 - LED CFG

Niekoniecznie pod te konkretne GPIO, ale konfiguracja z 5 przekaźnikami, dwoma sensorami i dwoma przyciskami jest już bardzo uniwersalna :D
Kolego @cino111 to nie jest tak, że podłączysz sobie co chcesz i gdzie chcesz.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1750
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 28, 2018 12:19 pm

andrzejano pisze:
pt wrz 28, 2018 11:53 am
CreystalFreq 26M
SPI SPEED 40 MHz
FLASH MODE DOUT
BAUDRATE 115200
________________________________________
FLASH SIZE 8Mbit (1MByte)
multiboard_1024_dout_eagle.flash.bin-- ------>0x00000
multiboard_1024_dout_eagle.irom0text.bin---->0x40000
esp_init_data_default.bin ---------->0xFC000

w putty jaki adres
Chciałem żebyś mi pokazał a nie pisał. Skopiowanie opisu nie oznacza jeszcze, że ustawiłeś wszystko tak samo. Przekonałem się o tym niejednokrotnje dlatego proszę o zrzut ekranu.
Port w Putty taki sam jak przy wgrywanie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zablokowany

Wróć do „Nowości”