Firmware Multiboard

soren
Posty: 151
Rejestracja: pn cze 04, 2018 7:36 am

wt lis 06, 2018 12:48 pm

Umnie sonoff basic 3 sztuki z dth22 dzialaja bezbłędnie od około pół roku żadnej zwiechy tak samo podpięte pod arduino wieszaly sie natomiast te podpięte pod incany po przepieciu ich pod wemos działają bezbłędnie.
Ostatnio zmieniony wt lis 06, 2018 2:26 pm przez soren, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt lis 06, 2018 2:03 pm

Słuchajcie, na razie prace wstrzymane. Suplowy czas kodowania muszę poświęcić na coś ważniejszego. Proszę traktować Firmware Multiboard jako wersję testową. Prace nad nim nie są jeszcze ukończone. Można pobierać, uruchamiać na swoich modułach i nie proszę się o żadne chip ID. Jeśli komuś nie odpowiada lub coś nie działa to zawsze pozostaje szukanie w internecie starych kompilacji kolegi @Zybiego, których nie udało mu się usunąć.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
soren
Posty: 151
Rejestracja: pn cze 04, 2018 7:36 am

wt lis 06, 2018 2:22 pm

Przepraszam jeśli cię urazilem nie takie miałem zamiary wiem ze odwiles kawal dobrej roboty dla projektu
scoobi
Posty: 26
Rejestracja: ndz gru 17, 2017 9:38 am

wt lis 06, 2018 7:23 pm

espablo, nie odbieraj tych naszych postów jako atak na twoja osobę że nic nie robisz albo robisz to żle, osobiście jestem ci wdzięczny za softy które robisz dla nas. zgłaszanie problemów ma być tylko chęcią udoskonalenia ich. Na razie ja jaki zapewne większość którzy z programowanie nie mają styczności w taki sposób jako beta testerzy możemy coś włożyć w Nasz wspólny projekt jakim jest Supla. Jeżeli podniesie CIe to na duchu to mogę Ci powiedzięc jak nie samowitą frajde daje sprawdzenie " o espablo wrzucił nowy soft- zobaczymy co tym razem " :)" z jednej strony chciałbym żebyś pisał kod dla supli 24h ale z drugiej wiem że każdy z nas ma rodzinę i tak sie nie da. jak się podszkolę w programowaniu to CI pomogę :P
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt lis 06, 2018 8:10 pm

Każdą wolną chwilę spędzam na modyfikowaniu kodu i każde Wasze zgłoszenia staram się sprawdzać. Teraz po prostu nie mam na to czasu.
Nie obrażam się, ale przyznaje że wkurzające jest to ciągłe porównywanie do kompilacji kolegi. Fajne jest to, że u niego termometry działają lepiej. Naprawdę super. Jeszcze fajniej by było gdyby te kompilacje były dostępne tak jak moje.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1217
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

wt lis 06, 2018 9:19 pm

Ja też uważam @Espablo za super gościa który wymiata tu ze swoimi projektami i mało kto może mu dorównać. Tak że nikt nie chce tu koledze wytykać błędów.
Dobrze ze mamy Ciebie tu na forum :)
PioKar
Posty: 387
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

śr lis 07, 2018 2:52 pm

Espablo pisze:
wt lis 06, 2018 2:03 pm
Słuchajcie, na razie prace wstrzymane. Suplowy czas kodowania muszę poświęcić na coś ważniejszego. Proszę traktować Firmware Multiboard jako wersję testową. Prace nad nim nie są jeszcze ukończone. Można pobierać, uruchamiać na swoich modułach i nie proszę się o żadne chip ID. Jeśli komuś nie odpowiada lub coś nie działa to zawsze pozostaje szukanie w internecie starych kompilacji kolegi @Zybiego, których nie udało mu się usunąć.
Wszystko jasne.
I tak jest w czym wybrzydzać :)
Ale gdybyś kiedyś miał chwilę to dziś coś wypatrzyłem.
Potrzebowałem S-20 i wgrałem Multi S2X. W opisie jest GPIO12- relay1.
Ale po wejściu po IP w esp nie ma relay1 są tylko te trzy które można dodać z
GPIO1 - User Configurable
GPIO2 - User Configurable
GPIO3 - User Configurable
Ale nie tak powinno być.
Jak wgrywam sonoff basic to jest relay-1.
Ja ostatecznie wgrałem jakąś starą wersję 2.0 4p z DS i mam to co potrzebowałem.
Ale ktoś inny może się zakręcić.
arczi@me.com
Posty: 3
Rejestracja: pt cze 22, 2018 6:48 am

śr lis 07, 2018 5:50 pm

Witam wgrałem Firmware Multiboard do Shelly1 , wszystko ustawiłem, ale chciałbym ponownie wejść w tryb konfiguracji aby zmienić ustawienia wi-fi lub zmienic z bistabilny na monostabilny, proszę o informację jak to zrobic , dziekuje.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr lis 07, 2018 5:56 pm

Najprościej przeczytać readme...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
arczi@me.com
Posty: 3
Rejestracja: pt cze 22, 2018 6:48 am

śr lis 07, 2018 7:00 pm

Czytałem je już kila razy, po Twojej wypowiedzi po raz kolejny i nie znalazłem tam takiej informacji, przykro mi , przeszukiwałem też forum widocznie nie udolnie daltego poprosiłem o pomoc robie to pierwszy raz, dwa wcześniejsze przełączniki sonoff besic nie wstały ale się nie poddaje uczę się i liczę na czyjąś pomoc. Dziękuje.

Wiem że chodzi Ci oto ale nie bardzo wiem jak to ogarnać , 10 razy w ciagu 5 sekund ale GPIO0 to które, to co do progamawonia .
GPIO0 - Button Configure (5s/x10)
Ostatnio zmieniony śr lis 07, 2018 7:25 pm przez arczi@me.com, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ