Firmware Multiboard

andrzejano
Posts: 250
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Fri Sep 28, 2018 12:28 pm

Przepraszam.Po ponownym wgraniu jest już ok. prawdopodobnie coś poszło źle w trakcie wgrywania ,ustawienia bez zmian -ok.
logowanie w cloud ok
pomiar dht22 ok
sensor ok
podśwetl relay ok
led config ok
Dziękuję i Pozdrawiam
User avatar
Espablo
Posts: 1453
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Sep 28, 2018 12:31 pm

Sprawdzałeś obydwa? Który soft?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posts: 631
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Sep 28, 2018 12:32 pm

pzygmunt wrote:
Fri Sep 28, 2018 12:05 pm
cino111 wrote:
Fri Sep 28, 2018 11:56 am
Tak nieśmiało zapytam :D
możne jeszcze coś takiego?
GPIO2 - Temperatura
GPIO1 - Relay1
GPIO3 - Relay2
GPIO4 - Relay3
GPIO5 - Relay4
GPIO12 - Relay5
GPIO13 - Sensors
GPIO14 - Sensors
GPIO15 - Przycisk
GPIO16 - Przycisk
GPIO0 - Przycisk Konfiguruj (5s)
GPIO2 - LED CFG

Niekoniecznie pod te konkretne GPIO, ale konfiguracja z 5 przekaźnikami, dwoma sensorami i dwoma przyciskami jest już bardzo uniwersalna :D
Kolego @cino111 to nie jest tak, że podłączysz sobie co chcesz i gdzie chcesz.
Wiem, wiem, dlatego napisalem ze nie koniecznie pod te konkretne GPIO. Skopiowałem GPIO z 9x przekaźnik. Mój błąd, ale z drugiej strony jak bym się na tym tak dobrze znal to bym nie miał prośby :mrgreen:
User avatar
Espablo
Posts: 1453
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Sep 28, 2018 12:43 pm

Kolego @cino111 jakby tak każdy coś chciał dodać niestandardowego do tej kompilacji to za chwilę będzie tu śmietnik.
Proponuję samemu zaczać kompilować. To nie jest trudne.
Dodatkowo to rozwiązanie viewtopic.php?f=17&t=3824 znacznie upraszcza ustawienia GPIO. Ten soft w 100% jest na tym oparty.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
andrzejano
Posts: 250
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Fri Sep 28, 2018 1:37 pm

Espablo wrote:
Fri Sep 28, 2018 12:31 pm
Sprawdzałeś obydwa? Który soft?
multiboard twojego github
tego drugiego co podesłałeś nie sprawdzałem
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Fri Sep 28, 2018 2:03 pm

Espablo wrote:
Fri Sep 28, 2018 7:11 am
mihu wrote:
Fri Sep 28, 2018 7:07 am
Witam a czy można . do sensors dołożyć funkcję wyboru termometru na jednym pinie ?
Wyjaśnij dokładnie o co chodzi
coś takiego jak w Relaysx9 Tylko Sensorsx9 z czujnikami temperatury do wyboru,.

a czy działa wam Automat schodowy ? z hormonogramu ?
User avatar
lesny8
Posts: 745
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Fri Sep 28, 2018 4:26 pm

mihu wrote:
Fri Sep 28, 2018 2:03 pm
a czy działa wam Automat schodowy ? z hormonogramu ?
Nie
viewtopic.php?p=23478#p23478
andrzejano
Posts: 250
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Fri Sep 28, 2018 4:28 pm

Czy sonoff basic ma funkcję gate?
User avatar
Espablo
Posts: 1453
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Sep 28, 2018 4:40 pm

andrzejano wrote:
Fri Sep 28, 2018 4:28 pm
Czy sonoff basic ma funkcję gate?
Ma wszystkie funkcje. Przeczytaj opis o przyciskach.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Fri Sep 28, 2018 5:22 pm

W teście .Wemos D1 , przekaźnik 8x ,soft opcja Relays x9 , po resecie zasilania brak pamięci na przekaźniku Gpio3 TX w stanie off,a wstanie on po resecie wł przekaźnik Gpio1, 9 przekaźnik gpio15 jak podłączony do po resecie wemos nie wstaje.

czy potrzeba jakieś rezystory zastosować ?
Attachments
wemos-d1-r2-wifi-esp8266-shield-arduino-compatible-500x500.jpg
wemos-d1-r2-wifi-esp8266-shield-arduino-compatible-500x500.jpg (37.02 KiB) Viewed 1602 times
8x.jpg
8x.jpg (34.81 KiB) Viewed 1602 times
Post Reply