Firmware Multiboard

User avatar
michael
Posts: 641
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Nov 27, 2018 7:01 am

@Espablo przy okazji nowszej kompilacji popraw literówkę z "Chose board" na "Choose board", tak mi się rzuciło w oczy :P
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Bodi007pl
Posts: 7
Joined: Fri Nov 23, 2018 12:05 pm

Tue Nov 27, 2018 8:56 am

@Espablo
fajnie by było jak byś dodał do YUNTONG_Smart obsługę dodatkowego GPIO np 5 :)
User avatar
Espablo
Posts: 1249
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Tue Nov 27, 2018 9:04 pm

Poprawki naniesione
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Kamus125
Posts: 8
Joined: Sat Feb 17, 2018 8:19 am

Tue Nov 27, 2018 10:46 pm

Witam
Mam problem z wgraniem nowego multiboarda do duala R2, próbowałem ustawień z pliku readme, próbowałem najpierw wgrać działającą kompilację supli a poźniej multiboarda, oczywiście czyściłem pamięć, ale nic nie działa, sonoff nie wstaje, diody nie mrugają sieci nie ma. Ktoś pomoże ? w załączniku zrzut z esptoola
Attachments
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (16.75 KiB) Viewed 322 times
goofy7
Posts: 12
Joined: Fri Jul 27, 2018 7:15 pm

Wed Nov 28, 2018 7:50 am

wczoraj wgrywałem do basic i o dziwo jak na s2x kilka dni temu mogłem wybrać 2 czujniki temp na tym miałem tylko jedno pole GPIO3 z możłiwością konfiguracji nie mogłem wybrać, że pod TX kolejny ale w tym przypadku nie było problemu bo w tym wypadku to nie było konieczne ;)
Bodi007pl
Posts: 7
Joined: Fri Nov 23, 2018 12:05 pm

Wed Nov 28, 2018 11:50 am

Espablo wrote:
Tue Nov 27, 2018 9:04 pm
Poprawki naniesione
Dzięki jesteś WIELKI!! ds18b20 działa perfekcyjnie !! :)
P.S. Czerwona dioda GPIO13 zapala się w gdy przekaźnik jest rozłączony, chyba lepiej by było odwrotnie
Last edited by Bodi007pl on Wed Nov 28, 2018 1:13 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Espablo
Posts: 1249
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Wed Nov 28, 2018 1:10 pm

Kamus125 wrote:
Tue Nov 27, 2018 10:46 pm
Witam
Mam problem z wgraniem nowego multiboarda do duala R2, próbowałem ustawień z pliku readme, próbowałem najpierw wgrać działającą kompilację supli a poźniej multiboarda, oczywiście czyściłem pamięć, ale nic nie działa, sonoff nie wstaje, diody nie mrugają sieci nie ma. Ktoś pomoże ? w załączniku zrzut z esptoola
Chyba nie czytałeś opisu w pierwszym poście.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Kamus125
Posts: 8
Joined: Sat Feb 17, 2018 8:19 am

Wed Nov 28, 2018 1:41 pm

Czytałem, ale umknęło mi że trzeba poczekać dłuższą chwilę, sprawdzę czy pójdzie, dzięki
Simono
Posts: 63
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Wed Nov 28, 2018 1:43 pm

Ja też niby czytałem, a umknęło mi, że przy pierwszym uruchomieniu nie miga dioda :evil:
Kamus125
Posts: 8
Joined: Sat Feb 17, 2018 8:19 am

Wed Nov 28, 2018 9:41 pm

powiem tak jestem Jełop! wgrywałem pliki na tysiąc sposobów, różnymi programami, w różnych ustawieniach, czekałem po kilka minut i NIC. Sonoff nie wstawał! teraz mnie oświeciło, że może coś z plikami, bo coś mało ważą, no i owszem jak je pobierałem to prawym myszy i zapisz element docelowy jako.. zamiast wejść w konkretny plik i wcisnąć download!!! Masakra jakaś, dwa dni z tym walczyłem :evil: :evil:
W każdym razie działa!! dzieki za pomoc
Post Reply