Page 56 of 105

Re: Firmware Multiboard

Posted: Thu Dec 06, 2018 10:37 pm
by wsosniak
wojtas567 wrote:
Thu Dec 06, 2018 10:15 pm
Wariant A
w B zrobiłeś zwarcie między jednym a drugim GPIO.
Wariant A : jak kontaktron będzie zwarty i nacisne przycisk dzwonkowy to nie bedzie problemu ? wtedy tez bedzie zwarcie pomiedzy dwoma GPIO .

Re: Firmware Multiboard

Posted: Thu Dec 06, 2018 10:45 pm
by slawek
wsosniak wrote:
Thu Dec 06, 2018 10:37 pm
... wtedy tez bedzie zwarcie pomiedzy dwoma GPIO .
Będzie zwarcie do masy - czyli na wejściach logiczne "0" - wszystko OK

Re: Firmware Multiboard

Posted: Thu Dec 06, 2018 10:48 pm
by Zybi
Tak to już jest, że masa zwiera wszystko co jest do niej podłączone ;)

Re: Firmware Multiboard

Posted: Fri Dec 07, 2018 9:32 am
by adasio1231@wp.pl
Panowie ponawiam pytanie : po wgraniu softu multiboard do sonoff Basic śmiga wszystko ładnie ale nie świeci się dioda sygnalizujaca polaczenie z wifi. czy coś źle zrobiłem? zapala się ona jedynie trzykrotnie jeśli coś zmieniam w ustawieniach itp a na czas pracy z sieci nie świeci się nic. z góry dziękuję za pomoc

Re: Firmware Multiboard

Posted: Fri Dec 07, 2018 9:35 am
by Ryrzy
a jak ustawiłeś leda w ustawieniach? On/Off/Config -> pewnie to ostatnie

Re: Firmware Multiboard

Posted: Fri Dec 07, 2018 11:14 am
by Espablo
Zgaszona dioda to normalny objaw dla wszystkich modulów. Nie każdy chce żeby mu dioda po oczach w nocy swiecila

Re: Firmware Multiboard

Posted: Fri Dec 07, 2018 2:53 pm
by adasio1231@wp.pl
nie pamiętam jak ustawiłem. A teraz można jakoś to zmienić? czy trzeba to usunąć z supli i na nowo wgrać?

Re: Firmware Multiboard

Posted: Fri Dec 07, 2018 3:05 pm
by vajera
przełącz moduł w tryb konfiguracji, zaloguj się do niego i zmień w ustawieniach

Re: Firmware Multiboard

Posted: Fri Dec 07, 2018 3:13 pm
by adasio1231@wp.pl
A mogę szybkie przypomnienie jak się wchodziło w ten tryb konfiguracji? bo wiem że ileś tam sekund się trzymało przycisk ale jednocześnie nie wiem czy to trzeba robić na zasilaniu z sieci 230v czy z konfiguratora USB?

Re: Firmware Multiboard

Posted: Fri Dec 07, 2018 3:59 pm
by Kamus125
Witam,
Mam takie pytanko, istnieje możliwość wykorzystania stanów z sensora do scen w supla scripts? Próbuje połączyć przerobionego basica z centrala alarmowa i brakuje mi takiej możliwości, jako button z wyjścia OC centrali działa, ale zjada mi możliwość wejścia do centrali z zewnątrz poprzez przekaźnik, np z czujnika zalania w innym pomieszczeniu.