Firmware Multiboard

emil
Posts: 23
Joined: Tue Nov 13, 2018 5:09 pm

Sun Jan 06, 2019 10:33 am

Po ponownym wejściu na 192.168.4.1 nie widzi wprowadzonych wcześniej ustawień tylko chce aby przeprowadzić całą konfigurację od nowa
Elektryka prąd nie tyka... :D :!:

Zainstalowane:
Sonoff basic + ds18b20, Shelly 1
User avatar
Espablo
Posts: 1449
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sun Jan 06, 2019 10:44 am

No to wprowadź ręcznie, zapisz i zrestartuj
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
emil
Posts: 23
Joined: Tue Nov 13, 2018 5:09 pm

Sun Jan 06, 2019 11:20 am

Wprowadziłem ręcznie, zapisałem, zrestartowałem i efekt ten sam a raczej jego brak w dalszym ciągu rozgłasza sieć i nie chce się dodać do chmury
Elektryka prąd nie tyka... :D :!:

Zainstalowane:
Sonoff basic + ds18b20, Shelly 1
Zari
Posts: 42
Joined: Sun Sep 17, 2017 12:30 pm

Sun Jan 06, 2019 2:06 pm

Ja zawsze mam problem z dalszym rozgłaszaniem sieci jeśli konfiguruję za pomocą smartfona…
Za żadne skarby świata dane nie chcą się zapisać i muszę odpalać laptopa lub wifi na Kiano slimstick i za pomocą tych sprzętów konfigurować.
Może tu tkwi problem??
emil
Posts: 23
Joined: Tue Nov 13, 2018 5:09 pm

Sun Jan 06, 2019 3:42 pm

Chyba nie bo niezależnie od sposobu powraca do rozgłaszania sieci
Elektryka prąd nie tyka... :D :!:

Zainstalowane:
Sonoff basic + ds18b20, Shelly 1
User avatar
Espablo
Posts: 1449
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sun Jan 06, 2019 4:20 pm

Pobierz jeszcze raz pliki. Zrób erase flash i wgraj ponownie. Jak to nic nie da to zmień program do flashowania
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
emil
Posts: 23
Joined: Tue Nov 13, 2018 5:09 pm

Sun Jan 06, 2019 6:07 pm

Złośliwość rzeczy martwych...
Wgrywałem FlashToolsem zalecanym do tego typu rozwiązań i działy się takie dziwne rzecz.
Użyłem teraz Nodemcu Flashera i poszło od pierwszego razu.

Dziękuję za pomoc!

@Espablo Czy planujesz dodać obsługę ds18b20 do Shelly 1 w Multiboard'zie?
Elektryka prąd nie tyka... :D :!:

Zainstalowane:
Sonoff basic + ds18b20, Shelly 1
User avatar
Espablo
Posts: 1449
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sun Jan 06, 2019 6:45 pm

emil wrote:
Sun Jan 06, 2019 6:07 pm
@Espablo Czy planujesz dodać obsługę ds18b20 do Shelly 1 w Multiboard'zie?
Nie, bo tam może pojawić się napięcie sieci 230V i może kogoś "pokopać"
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
scoobi
Posts: 19
Joined: Sun Dec 17, 2017 9:38 am

Sun Jan 06, 2019 7:36 pm

Przypadek 1 sonooff basic na esp8285 wgrany multiboard wybrana płytka sx2 z dnia 03.12.2018 działa dht11
ten sam sonoff wgrany najnowszy muliboard dht pokazuje kosmiczne wartości zarówno dla płytki sx2 jak i dla elektrodragon dht11 na pnie GPIO1.
Edit soft z dnia 06.12.18 tez nie działa czyli w tej wersji musiała nastąpić jakaś zmiana.czy ktoś jeszcze ma taki problem?
Zidane
Posts: 37
Joined: Wed Oct 04, 2017 8:07 pm

Sun Jan 06, 2019 10:48 pm

Czy na nowe i stare sonoff touch dual działa ten wsad?
Czy uciągnie dwa DS18B20 w jednym dual touch?
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Bardzo dziękuje za te firmware ;)
Zainstalowane:
---5x Sonoff Basic +DS18B20, ---1x Sonoff RF +DHT22, ---4x Sonoff Touch (1 gang) +DS18B20, ---1x Sonoff Touch (2 gang) +DS18B20 +DHT22
Post Reply