Firmware Multiboard

galickip
Posty: 3
Rejestracja: śr sty 16, 2019 8:30 pm

pn sty 21, 2019 2:43 pm

mam pytanie co do najnowszej wersji sonoff z wejsciem K_P ktore jest tak naprawdę GPIO0
żeby skorzystać z włacznika bistabilnego muszę go podpiąc do GND i K_P(GPIO0)?
Arek.kandula
Posty: 314
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pn sty 21, 2019 8:15 pm

Witam. wszystkich serdecznie.mam problem z wyświetlaniem temperatury przez czujnik 18d20 dodany opornik4,7 i nadal nic .podłączony pod gpo RX . pomoże ktoś.
akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

pn sty 21, 2019 8:45 pm

Jaka płytka? Czy na rx jest ustawione wykrycie czujnika?
roman0027
Posty: 10
Rejestracja: śr paź 24, 2018 6:30 pm

pn sty 21, 2019 9:16 pm

Witam jestem nie doswiadczony proszę o wyrozumiałość czy u was po wgraniu multiboard po wyłaczeniu ESP 8266 zasilania i powtórnym włączeniu zmienia się stan przekaznika włączony( zawsze)? próbowałem wszystkie wersje i zawsze to samo z góry dzięki za odpowiedz
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

pn sty 21, 2019 10:26 pm

Witam
właśnie zakupiłem mój drugi sonoff Basic na ESP 8266
niestety mam problem jest to wersja z 4 pinami piąty GPIO2 wyprowadziłem
wgrałem soft multiboard chce nim sterować bramą aby załączał na 1 sek sygnał do bramy niestety tylko mam do wyboru wyłącznik światła lub zasilania mimo że wybieram monostabilny lub bistabilny w konfiguracji
wybieram S2X bo tak mi podpowiedziano na forum na GPIO1 TX mam ustawiony czujnik zamkniecia (działa super)
na GPIO2(tym podlutowanym ) działa super tetmometr
Niestety nie mogę go przestawić w tryb monostabilny ciągle tylko mam do wyboru wył światła lub zasilaniaa powinno byś sterowanie bramą furtką itp....
proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1547
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn sty 21, 2019 10:44 pm

Przeczytaj uważnie pierwszy post pod czerwonym napisem
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

pn sty 21, 2019 10:53 pm

Oczywiście usuwam z clouda za każdym razem gdy zmieniam konfiguracje
Arek.kandula
Posty: 314
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt sty 22, 2019 7:40 am

Część akir płytka z tego co pamiętam to r2 .jeśli chodzi o gpo toam zaznaczone
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

wt sty 22, 2019 8:45 am

Proszę o podpowiedz jaki soft wgrać do sonoff basic tego nowego z 4 pinami aby działał w trybie gate (chwilowy) i działał termometr wraz z czujnikiem otwarcia bramy.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1992
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt sty 22, 2019 9:46 am

Tu masz wszystko co potrzebujesz viewtopic.php?f=11&t=3843#p26195
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”