Firmware Multiboard

muchac35
Posts: 120
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Tue Jan 22, 2019 10:16 am

wojtas567 wrote:
Tue Jan 22, 2019 9:46 am
Tu masz wszystko co potrzebujesz viewtopic.php?f=11&t=3843#p26195
Robię dokładnie tak jak w opisie wszystko ok poza tym że mimo zmiany konfiguracji na bistabilny dalej jest do wyboru wyłącznik światła i zasilania a nie mam chwilowego do sterowania bramy
przed każdą zmianą konfigu usuwam to urządzenie z cluda i dalej nie ma zmiany na chwilowy.
Co mogę jeszcze robić nie tak?
User avatar
o_rany
Posts: 207
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Tue Jan 22, 2019 10:20 am

muchac35 wrote:
Tue Jan 22, 2019 10:16 am
wojtas567 wrote:
Tue Jan 22, 2019 9:46 am
Tu masz wszystko co potrzebujesz viewtopic.php?f=11&t=3843#p26195
Robię dokładnie tak jak w opisie wszystko ok poza tym że mimo zmiany konfiguracji na bistabilny dalej jest do wyboru wyłącznik światła i zasilania a nie mam chwilowego do sterowania bramy
przed każdą zmianą konfigu usuwam to urządzenie z cluda i dalej nie ma zmiany na chwilowy.
Co mogę jeszcze robić nie tak?
Zrób config na innej przegladarce... tez mialem jakies problemy ale wyczyscilem chroma i poszlo.
User avatar
wojtas567
Posts: 1779
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Jan 22, 2019 10:22 am

Może nie zapisuje Ci ustawień.
Pozdrawiam
Wojtek
muchac35
Posts: 120
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Tue Jan 22, 2019 10:23 am

wojtas567 wrote:
Tue Jan 22, 2019 10:22 am
Może nie zapisuje Ci ustawień.
no i to cenna podpowiedz sprawdzę wieczorem
dzięki zobaczymy
User avatar
Espablo
Posts: 1458
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Tue Jan 22, 2019 10:27 am

Zapisz ustawienia. Zresetuj moduł. Jak się połączy z supla-cloud te usuń go teraz i pozwól mu się zarejestrować jeszcze raz.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
muchac35
Posts: 120
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Tue Jan 22, 2019 5:32 pm

Espablo wrote:
Tue Jan 22, 2019 10:27 am
Zapisz ustawienia. Zresetuj moduł. Jak się połączy z supla-cloud te usuń go teraz i pozwól mu się zarejestrować jeszcze raz.
z innego urządzenia się zalogowałem w konfiguracje i jest ok
wielkie dzięki
plnuker
Posts: 72
Joined: Sun Dec 30, 2018 10:11 pm

Wed Jan 23, 2019 12:28 pm

wojtas567 wrote:
Thu Jan 03, 2019 10:57 am
Ten czujnik jest na szynę i2c i na dzień dzisiejszy nikt nie chwalił się, że go podpinał pod Suplę.
Wczoraj wgrałem soft Multiboard do TH16, po wybraniu TH, normalnie pokazuje temperaturę i wilgotność. Podpięty pod fabryczne gniazdo.

linki poniżej.

https://www.banggood.com/AM2301-Tempera ... rehouse=CN

https://www.banggood.com/SONOFF-DIY-16A ... rehouse=CN
plnuker
Posts: 72
Joined: Sun Dec 30, 2018 10:11 pm

Wed Jan 23, 2019 12:33 pm

Nie było łatwo przeczytać cały wątek;)
Woden wrote:
Thu Dec 06, 2018 7:20 pm
@Espablo - to i ja zgłoszę coś od siebie. Wszystkie urządzenia marki Sonoff śmiagają na Twoim sofcie (naprawdę kawał dobrej roboty).
Przy Sonoff Touch (z pojedynczym kanałem) nie działa konfiguracja diody LED.
W wersji Dual nie zauważyłem tego problemu.

Wszystkie, SV i POW/POWr2 ,tez?
DariuszS wrote:
Tue Dec 11, 2018 8:51 pm
wtrącę się w dyskusję bo właśnie otrzymałem SOnoff SV ver 1.0 (z tego co widzę ma wyprowadzone GPIO 4,5,14) oraz nowego Basic - Sonoff RF R2 Power a on ma wyprowadzone GPIO2 zamiast 14 - dałoby radę uwzględnić te wersję w multiboard. Do SV chciałbym podłączyć kontaktron i wykorzystać jako sterowanie bramy a do R2 dodatkowy włącznik klawiszowy mono lub bi stabilny do obu fajnie by było też wpiąć termometr. Proszę o pomoc czy bo jestem nowy w temacie i nie wiem czy to jest do ogarnięcia :D
Podpinam sie pod pytanie. Testował ktoś multiboard albo iCan na sonoff SV i POW?
vajera wrote:
Fri Dec 21, 2018 11:41 am
feszter wrote:
Wed Dec 19, 2018 6:15 am
Jest szansa na Multiboard do nowych Basic'ów v2 (SONOFF RF R2 POWER - ESP8255)? Teraz z Chin już chyba tylko takie przychodzą.
wgrałem Multiborad przed NodeMCU - działa.
Funkcje pomiaru napięcia i prądu działają w SUPLI?
User avatar
wojtas567
Posts: 1779
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Jan 23, 2019 12:46 pm

plnuker wrote:
Wed Jan 23, 2019 12:28 pm

Wczoraj wgrałem soft Multiboard do TH16, po wybraniu TH, normalnie pokazuje temperaturę i wilgotność...
Nie wiem czy zauważyłeś ale tam kolega pytał o zupełnie inny czujnik
w srodku jest: Si7021. Da sie cos z tym zrobic?
u Ciebie jest AM2301 czyli DHT21 a do niego jest biblioteka ta co do DHT22.
Pozdrawiam
Wojtek
muchac35
Posts: 120
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Thu Jan 24, 2019 1:49 pm

czy ktoś mi podpowie jak zrobić na Firmware Multiboard mając nową wersję sonoff basic esp8285 aby działał czujnik temperatury oraz kontaktron informujący o zamknięciu bramy?
wprawdzie mi to działa wybrałem w konfigu S2X ale gdy brama jest zamknięta kontaktron załączony to urządzenie po zaniku prądu nie wstaje?
da się to zrobić na supli?
Post Reply