Firmware Multiboard

Arek.kandula
Posts: 286
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Thu Jan 31, 2019 2:15 pm

Gpo1 które to
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Thu Jan 31, 2019 2:16 pm

GPIO1 to TX, GPIO3 to RX
Pozdrawiam
Wojtek
Arek.kandula
Posts: 286
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Thu Jan 31, 2019 3:14 pm

Dzięki kolego Wojtku.nadal nie działa czujnik temperatury pod żadnym gpo.cos nie tak chyba jest z softem
tcp
Posts: 175
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Fri Feb 01, 2019 2:58 pm

Mam pytanko. Co należny wybrać na końcu ? Wybrałem DS i teraz w apce mam 2 x DS.
Attachments
multiboard.png
multiboard.png (14.47 KiB) Viewed 624 times
User avatar
pilcu
Posts: 132
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Fri Feb 01, 2019 5:57 pm

tcp wrote:
Fri Feb 01, 2019 2:58 pm
Mam pytanko. Co należny wybrać na końcu ? Wybrałem DS i teraz w apce mam 2 x DS.
Jeśli podłączasz tylko jeden czujnik DS to pole GPIO 3 zostawiasz NONE, pierwszy wybór czujnika dotyczy GPIO1 (TX).
tcp
Posts: 175
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Fri Feb 01, 2019 6:01 pm

pilcu wrote:
Fri Feb 01, 2019 5:57 pm
tcp wrote:
Fri Feb 01, 2019 2:58 pm
Mam pytanko. Co należny wybrać na końcu ? Wybrałem DS i teraz w apce mam 2 x DS.
Jeśli podłączasz tylko jeden czujnik DS to pole GPIO 3 zostawiasz NONE, pierwszy wybór czujnika dotyczy GPIO1 (TX).
Czyli mogę podłączyć 2 DS na tym sofcie ? Jeden przez TX a drugi przez RX ?
Kamus125
Posts: 13
Joined: Sat Feb 17, 2018 8:19 am

Fri Feb 01, 2019 6:49 pm

Witam
Właśnie dotarł do mnie electrodragon w wersji 1.9 no i niestety multi board nie do konca dziala take jak powinien, wgrywa się loguje ale czujnik ds działa tylko na jednym gpio 15 na innych wejściach ex,tx,gpio nie ma odczytu, a chciałem podłączyć 3 i sensor.
Ktoś pomoże ?
PioKar
Posts: 266
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Sat Feb 02, 2019 7:07 am

Z tego co pamiętam multi obsługuje 1xds i 1xdht.
Kamus125
Posts: 13
Joined: Sat Feb 17, 2018 8:19 am

Sat Feb 02, 2019 9:13 am

W sumie nigdy nie podłączałem więcej jak jeden dht i ds na jedno urządzenie, ale byłem przekonany że na różnych gpio można ustawiać co się chce. Czyli muszę szukać czegoś innego lub próbować własnych sił w przeróbce kodu. A z tym może być ciezko ..
tcp
Posts: 175
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sat Feb 02, 2019 9:15 am

PioKar wrote:
Sat Feb 02, 2019 7:07 am
Z tego co pamiętam multi obsługuje 1xds i 1xdht.
Potrzebuję podłączyć 2 DS do Basica. Tylko chciałbym soft taki jak multiboard czyli 2 gotowe pliki do wgrania. Czy pomoże ktoś ?
Post Reply