Firmware Multiboard

paabu
Posty: 4
Rejestracja: ndz sty 13, 2019 9:10 am

pt lut 08, 2019 10:59 am

wsosniak pisze:
śr lut 06, 2019 12:03 pm
paabu pisze:
śr lut 06, 2019 11:58 am
- zrob restart sonoffa (wyłącz z prądu załącz ponownie)
- teraz w cloud włącz rejestracje urządzen. Za chwile sonoff powinien ponownie sie zarejestrowac i będzie widać wiecej fukcji danego kanału jak : brama garazowa, furtka, automat schodowy ,....
Czyli Sonoff powinien sam się zarejestrować, czy należy to zrobić w aplikacji Supla poprzez "Dodaj urządzenie"?
sam się zarejestruje, nic w aplikacji nie musisz robic
Niestety - wgrywam Multiboard - i po restarcie mogę czekać godzinami na zarejestrowanie sonoffa - sam tego nie zrobi, muszę wykonać krok "dodaj urządzenie" w aplikacji wtedy zarejestruje mi tylko max dwa kanały np. przekaźnik i czujnik. A to za mało bo potrzebuję jeszcze minimum termometr. Wstępna konfiguracja oczywiście z nastawami: DSB18b20,bistabilne,bistabilne,sensor itp.
Wszystkie opcje (softy) przerabiam, żeby uzyskać otwieranie bramy, termometr, czujnik otwarcia drzwi i ewentualnie otwarcia bramy, ale żadne gate czy multiboardy nie instalują mi takiej możliwości konfiguracji jak tutaj: Obrazek
Doradźcie co zrobić, żebym mógł w końcu tego Basica skonfigurować, zamontować i zacząć używać.
(zrzut z konfiguracji)
Obrazek
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

pt lut 08, 2019 12:02 pm

Arek.kandula pisze:
pt lut 08, 2019 10:11 am
A co trzeba ustawić w kreatorze dodawania urządzenia do supli żeby działały czujnika temperatury? pozdrawiam
nic. Dodasz to foto ?
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 542
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

pt lut 08, 2019 12:09 pm

Czy w najnowszym Yunshan nie idzie ustawić buttona na TX lub RX?
Nie widzę takiej możliwości w konfiguracji.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

pt lut 08, 2019 12:11 pm

Ja mialem problem w polaczeniem wi fi. Tzn mam wgranego w touchu po wylaczeniu wifi i po ok 10h wlaczeniu ponownie modul nie polaczyl sie z siecia dopiero po resecie bezpiecznikiem sie polaczyl
Arek.kandula
Posty: 301
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pt lut 08, 2019 12:16 pm

Nie mogę u mnie na komórce dodać.dzis postaram się z laptopa ogarnąć
Arek.kandula
Posty: 301
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pt lut 08, 2019 5:56 pm

P2080001.JPG
P2080001.JPG (3.03 MiB) Przejrzano 813 razy
fioletowy to plus żółty to rx zielony to minus
Arek.kandula
Posty: 301
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pt lut 08, 2019 6:19 pm

przepraszam ale zle podlaczylem tx mialo byc
Załączniki
P2080002.JPG
P2080002.JPG (2.92 MiB) Przejrzano 805 razy
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

pt lut 08, 2019 6:34 pm

Gpio3 nic nie wybieraj i zobacz wtedy.
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

pt lut 08, 2019 6:37 pm

Żółty w miejsce pomarańczowego mi się wydaje
Arek.kandula
Posty: 301
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pt lut 08, 2019 7:35 pm

Dht11 pokazuje wartości z kosmosu ale tylko chwilę
ODPOWIEDZ