Strona 6 z 11

Re: ZAMEL ROW-01

: pt gru 30, 2016 12:51 pm
autor: pzygmunt
michael pisze:No nic... szkoda, pozostaje poczekać, aż Zamel wprowadzi do sprzedaży :)
Sprawdź pw

Re: ZAMEL ROW-01

: wt sty 10, 2017 5:58 pm
autor: wojtas567
Witam
Dotarł ROW-01 soft 1.8.3 :)
skonfigurowany, podłączony, testujemy :)
Działa oki

Re: ZAMEL ROW-01

: wt sty 10, 2017 6:04 pm
autor: Espablo
wojtas567 pisze:Witam
Dotarł ROW-01 soft 1.8.3 :)
skonfigurowany, podłączony, testujemy :)
Działa oki
Ha! Ja też dostałem wczoraj. I też już mam podłączony :)

Re: ZAMEL ROW-01

: wt sty 10, 2017 6:18 pm
autor: Zybi
Do mnie też wczoraj dotarł.

Szkoda, że przyciski nie są izolowane od sieci.
Ponadto, na możliwość odwrócenia logiki świecenia diody, czyli to co stosuję już w swoich kompilacjach, ale na stale, a tu mamy wybór programowy.
Znalazłem też już jednego bug-a.

Ale tak w ogóle to bardzo mi się podoba, mały i bezgłośny.

Re: ZAMEL ROW-01

: wt sty 10, 2017 6:54 pm
autor: shimano73
Witam , rownież zamontowałem swój moduł.
Nie obyło się bez małych problemów , oczywiście puszka to jedno a ilość kabelków to druga.
Wydaje mi sie gdyby , było zastosowane inne załącze śrubowe tzn tam gdzie wkłada sie kabel była śrubka i odwrotnie , było by łatwiej upchnąć. Może to wina puszki pod karton-gips (60) , bo zwykłe bywają głębsze (80) a może to wina mojego przełącznika SE sedna jest głęboki na 25mm. Być może to moja wina - mała wprawa w montowaniu takich urządzeń w puszkach, do tej pory montowałem jedynie złączki wago, lub ostatni "gole” przekaźniki rm85 pod arduino-supla.
Jako że moduł zaprogramowałem na biurku wszystko zagrało w puszce bez jakich kolwiek problemów.
Jestem ciekaw na czym polegał bug znaleziony przez kolegów.
Ogólnie jestem zadowolony .

Re: ZAMEL ROW-01

: wt sty 10, 2017 7:23 pm
autor: Radek
Również do mnie doszedł wczoraj. Po godzinnym teście z włącznikiem świecznikowym jak i dzwonkowym na urządzeniach z iOS ( iPad 2, iPad Air, iPhone 4, 4s, 5s, SE) działa wzorowo. Stan pokazuje zawsze prawdziwy. Trochę dziwnie będzie ze zwykłym włącznikiem świecznikowym bo zawsze jest w odpowiednich pozycjach gdy światło włączone lub nie, kiedy jednak wyłączymy światło z aplikacji to włącznik pozostanie w pozycji jakby był włączony, ale do tego bedzie trzeba sie przyzwyczaić. Zauważyłem tez, że po wyłączeniu zasilania zapamiętuje stan. Nie wiem czy to dobrze bo gdy wyłączą zasilanie i wyjdziemy z domu to po włączeniu zasilania światła będą włączone. Z drugiej jednak strony wieczorem nie trzeba zapalać świateł. Narazie testowane na biurku, bez montażu w puszce.

Re: ZAMEL ROW-01

: wt sty 10, 2017 9:51 pm
autor: maffiu
Radek pisze:Również do mnie doszedł wczoraj. Po godzinnym teście z włącznikiem świecznikowym jak i dzwonkowym na urządzeniach z iOS ( iPad 2, iPad Air, iPhone 4, 4s, 5s, SE) działa wzorowo. Stan pokazuje zawsze prawdziwy. Trochę dziwnie będzie ze zwykłym włącznikiem świecznikowym bo zawsze jest w odpowiednich pozycjach gdy światło włączone lub nie, kiedy jednak wyłączymy światło z aplikacji to włącznik pozostanie w pozycji jakby był włączony, ale do tego bedzie trzeba sie przyzwyczaić. Zauważyłem tez, że po wyłączeniu zasilania zapamiętuje stan. Nie wiem czy to dobrze bo gdy wyłączą zasilanie i wyjdziemy z domu to po włączeniu zasilania światła będą włączone. Z drugiej jednak strony wieczorem nie trzeba zapalać świateł. Narazie testowane na biurku, bez montażu w puszce.
czyli co on nie robi z włącznikami dzwonkowymi ? pytanie czy będzie sie dało zmienić mu soft bo jakoś nie widzę tego żeby włączniki mieć "wypstrykane" każdy inaczej :P

Re: ZAMEL ROW-01

: śr sty 11, 2017 6:53 am
autor: michael
maffiu pisze:
Radek pisze:Również do mnie doszedł wczoraj. Po godzinnym teście z włącznikiem świecznikowym jak i dzwonkowym na urządzeniach z iOS ( iPad 2, iPad Air, iPhone 4, 4s, 5s, SE) działa wzorowo. Stan pokazuje zawsze prawdziwy. Trochę dziwnie będzie ze zwykłym włącznikiem świecznikowym bo zawsze jest w odpowiednich pozycjach gdy światło włączone lub nie, kiedy jednak wyłączymy światło z aplikacji to włącznik pozostanie w pozycji jakby był włączony, ale do tego bedzie trzeba sie przyzwyczaić. Zauważyłem tez, że po wyłączeniu zasilania zapamiętuje stan. Nie wiem czy to dobrze bo gdy wyłączą zasilanie i wyjdziemy z domu to po włączeniu zasilania światła będą włączone. Z drugiej jednak strony wieczorem nie trzeba zapalać świateł. Narazie testowane na biurku, bez montażu w puszce.
czyli co on nie robi z włącznikami dzwonkowymi ? pytanie czy będzie sie dało zmienić mu soft bo jakoś nie widzę tego żeby włączniki mieć "wypstrykane" każdy inaczej :P
Nie, nie... w trybie konfiguracji ustawiasz rodzaj wyłącznika: switch lub button :)

Również u siebie podłączyłem i wszystko pięknie śmiga :D
Domownicy zadowoleni, że powrócił zwykły "pstryczek" :D
Podłączony moduł Zamel ROW-01 przed zamknięciem w puszce
Podłączony moduł Zamel ROW-01 przed zamknięciem w puszce
zamel_row-01.jpg (89.94 KiB) Przejrzano 1573 razy

Re: ZAMEL ROW-01

: śr sty 11, 2017 11:57 am
autor: alv
Mi brakuje ostatnio czasu, ale wczoraj udało mi się również uruchomić, na razie działa bez zarzutów.

Re: ZAMEL ROW-01

: śr sty 11, 2017 12:28 pm
autor: Radek
Nie, nie... w trybie konfiguracji ustawiasz rodzaj wyłącznika: switch lub button :)
Dokładnie, nawet w trybie domyślnym jest na IN1 button a na IN2 switch. Przynajmniej u mnie.