ESP8266 Primary GUI

User avatar
Espablo
Posts: 1364
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Thu Jan 10, 2019 2:20 pm

Powinno działać
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ragnarok
Posts: 15
Joined: Tue Dec 18, 2018 12:58 pm

Thu Jan 10, 2019 2:25 pm

PioKar wrote:
Wed Jan 09, 2019 8:49 pm
Testy robiłem tak i tak i dało się.
A jak jest poprawniej to nie wiem.
Teraz od kilku dni chodzi jako lolin.
a na jakich ustawieniach ? bo ja usuwam login i haslo wifi flashuje i zadnej sieci mi nie rozglasza...
User avatar
Espablo
Posts: 1364
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Thu Jan 10, 2019 2:30 pm

Jak zrobisz erase flash to rozglasza automatycznie. Jeśli chcesz włączyć tryb konfiguracji ręcznie to trzeba x2 nacisnąć reset.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Ryrzy
Posts: 50
Joined: Tue Nov 07, 2017 10:40 am

Thu Jan 10, 2019 2:43 pm

a takie pytanko... czy da się to gui zaadoptować do esp8285? przyszedł w końcu sonoff dual r2 i miło by było wgrać coś swojego ;)
PioKar
Posts: 166
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Thu Jan 10, 2019 4:43 pm

ragnarok wrote:
Thu Jan 10, 2019 2:25 pm
PioKar wrote:
Wed Jan 09, 2019 8:49 pm
Testy robiłem tak i tak i dało się.
A jak jest poprawniej to nie wiem.
Teraz od kilku dni chodzi jako lolin.
a na jakich ustawieniach ? bo ja usuwam login i haslo wifi flashuje i zadnej sieci mi nie rozglasza...
Ustawienia takie jak koledzy wcześniej podawali.
Tylko ostatecznie została płytka lolin mini pro.
Ale sprawdzałem na wemos D1 mini i samo esp i działało.
DHT22 i dwa przekażniki w jednej puszcze działają od 3 dni bez przerwy.
UPC zrywało łącze więc restart sieci był.
Zobaczymy dalej.
Dodaję:
Ale fakt że zanim poszło to musiałem wszystko pobrać ponownie i po podmianie dopiero zaczęło rozmawiać.
User avatar
wojtas567
Posts: 1544
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Thu Jan 10, 2019 5:29 pm

Ryrzy wrote:
Thu Jan 10, 2019 2:43 pm
a takie pytanko... czy da się to gui zaadoptować do esp8285? przyszedł w końcu sonoff dual r2 i miło by było wgrać coś swojego ;)
powinno działać bez problemu, zmieniasz tylko na generic8285 ustawiasz odpowiednie GPIO i wgrywasz do wszystkich sonoffów :).
Pozdrawiam
Wojtek
PioKar
Posts: 166
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Thu Jan 10, 2019 5:43 pm

wojtas567 wrote:
Thu Jan 10, 2019 5:29 pm
Ryrzy wrote:
Thu Jan 10, 2019 2:43 pm
a takie pytanko... czy da się to gui zaadoptować do esp8285? przyszedł w końcu sonoff dual r2 i miło by było wgrać coś swojego ;)
powinno działać bez problemu, zmieniasz tylko na generic8285 ustawiasz odpowiednie GPIO i wgrywasz do wszystkich sonoffów :).
Mnie też czeka przeprogramowanie trzech duali bo na starym sofcie nie działają tak jak bym chciał.
To warto przeczytać.
https://github.com/arendst/Sonoff-Tasmota/issues/1249
Ryrzy
Posts: 50
Joined: Tue Nov 07, 2017 10:40 am

Thu Jan 10, 2019 6:15 pm

tak, tak GPIO oczywiscie już zbadałem gdzie co jak ;) fajnie, że to kompatybilne jedno z drugim... jutro spróbuję i dam znać ;) dziękuję
PioKar
Posts: 166
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Thu Jan 10, 2019 7:06 pm

Ryrzy wrote:
Thu Jan 10, 2019 6:15 pm
tak, tak GPIO oczywiscie już zbadałem gdzie co jak ;) fajnie, że to kompatybilne jedno z drugim... jutro spróbuję i dam znać ;) dziękuję
To jak ruszysz dual R2 z czujnikami to melduj.
Będę miał motywację.
Te moje niby działają ale wykresy czasem po kilka godzin są poprzerywane a potem wracają do normy.
Już nie będę mówić na jakim to sofcie jest :)
User avatar
Espablo
Posts: 1364
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Thu Jan 10, 2019 8:27 pm

PioKar wrote:
Thu Jan 10, 2019 7:06 pm
Już nie będę mówić na jakim to sofcie jest :)
No dawaj! Wal śmiało :) Będzie motywacja do poprawek
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Post Reply