ESP8266 Primary GUI

PioKar
Posts: 157
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Thu Jan 10, 2019 8:33 pm

Espablo wrote:
Thu Jan 10, 2019 8:27 pm
PioKar wrote:
Thu Jan 10, 2019 7:06 pm
Już nie będę mówić na jakim to sofcie jest :)
No dawaj! Wal śmiało :) Będzie motywacja do poprawek
Ty wiesz o co chodzi
Dodane:
Raczej o kogo chodzi.
Trochę szkoda że płatny soft nie łapie się na poprawki.
Ale człowiek młodszy i głupszy był ...
Ryrzy
Posts: 50
Joined: Tue Nov 07, 2017 10:40 am

Fri Jan 11, 2019 10:04 am

PioKar wrote:
Thu Jan 10, 2019 7:06 pm
Ryrzy wrote:
Thu Jan 10, 2019 6:15 pm
tak, tak GPIO oczywiscie już zbadałem gdzie co jak ;) fajnie, że to kompatybilne jedno z drugim... jutro spróbuję i dam znać ;) dziękuję
To jak ruszysz dual R2 z czujnikami to melduj.
Będę miał motywację.
Te moje niby działają ale wykresy czasem po kilka godzin są poprzerywane a potem wracają do normy.
Już nie będę mówić na jakim to sofcie jest :)
przyciski/przekazniki/dioda działa bez problemu :) ustawilem na RXa (GPIO3) DHT11 (mam tylko DHT12) i działa, ale widze ze zanika co jakiś czas (dziwne troche, ale pogodynka na wemosie którą mam też co jakiś czas się przeładowuje tak jakby, moze to wina serwera?) a DSa ustawiłem na TXie (GPIO1) i w ogóle nie chce odczytać temp, dziwne... czy coś poza add_DS18B20_Thermometer(1); trzeba jeszcze zrobic w kodzie?
cino111
Posts: 317
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Jan 11, 2019 10:09 am

Rezystor rozumiem dałeś do DS-a?
Ryrzy
Posts: 50
Joined: Tue Nov 07, 2017 10:40 am

Fri Jan 11, 2019 10:32 am

cino111 wrote:
Fri Jan 11, 2019 10:09 am
Rezystor rozumiem dałeś do DS-a?
najpierw bez, ale potem przypomnialem sobie o tym i też nie działa ;)
User avatar
wojtas567
Posts: 1432
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Jan 11, 2019 10:40 am

Ustaw DS na gpio13 i wygraj soft a kabelek sygnałowy od DS podepnij do diody LED od strony SW i zobacz czy pojawi się odczyt.
Pozdrawiam
Wojtek
Ryrzy
Posts: 50
Joined: Tue Nov 07, 2017 10:40 am

Fri Jan 11, 2019 10:54 am

dobra, już działa... nie pytajcie jak i czemu... nie mam pojęcia, wgrałem raz jeszcze bez żadnych zmian i działa :shock: :shock:

przy okazji, jak można wykorzystać przycisk na płycie GPIO10 ? szkoda żeby się marnował, a w kodzie nie widze żadnych innych przycisków poza tymi do przekaźników :)

Edit

Wpadły na przyszłość dodatkowe goldpiny z 2x vcc, 2x gnd i 2 dodatkowe GPIO (14 i 4) :P

Edit2

czy jest możliwe (nawiązując do pierwszego pytania) ustawienie przycisku na płycie (GPIO10) tak aby wykonywał funkcje włącz wyłącz obu przekaźników naraz? ew. jako drugi przycisk dla jednego z przekaźników?
Attachments
20190111_153822.jpg
20190111_153822.jpg (1.8 MiB) Viewed 476 times
20190111_153739.jpg
20190111_153739.jpg (2.26 MiB) Viewed 476 times
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Mon Jan 14, 2019 10:30 am

Czy można prosić o krótką instrukcję jak zabrać się za wgrywanie tego softu ? W przypadku Multiboard były tylko 2 pliki a w tym przypadku jest trochę inaczej :( Proszę o wyrozumiałość.
cino111
Posts: 317
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Mon Jan 14, 2019 10:49 am

tcp wrote:
Mon Jan 14, 2019 10:30 am
Czy można prosić o krótką instrukcję jak zabrać się za wgrywanie tego softu ? W przypadku Multiboard były tylko 2 pliki a w tym przypadku jest trochę inaczej :( Proszę o wyrozumiałość.
Zacznij od tego viewtopic.php?f=23&t=3559
vajera
Posts: 127
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Mon Jan 14, 2019 11:47 am

Ryrzy wrote:
Fri Jan 11, 2019 10:54 am
dobra, już działa... nie pytajcie jak i czemu... nie mam pojęcia, wgrałem raz jeszcze bez żadnych zmian i działa :shock: :shock:

przy okazji, jak można wykorzystać przycisk na płycie GPIO10 ? szkoda żeby się marnował, a w kodzie nie widze żadnych innych przycisków poza tymi do przekaźników :)

Edit

Wpadły na przyszłość dodatkowe goldpiny z 2x vcc, 2x gnd i 2 dodatkowe GPIO (14 i 4) :P

Edit2

czy jest możliwe (nawiązując do pierwszego pytania) ustawienie przycisku na płycie (GPIO10) tak aby wykonywał funkcje włącz wyłącz obu przekaźników naraz? ew. jako drugi przycisk dla jednego z przekaźników?
to jest gorący klej? ;-)
Ryrzy
Posts: 50
Joined: Tue Nov 07, 2017 10:40 am

Mon Jan 14, 2019 1:48 pm

vajera wrote:
Mon Jan 14, 2019 11:47 am

to jest gorący klej? ;-)
tak
Post Reply