ESP8266 Primary GUI

George2002
Posty: 137
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

czw sie 22, 2019 9:15 am

Może nie dajesz w cloud rejestracji nowych urządzeń :) ?
Rafaello
Posty: 99
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

czw sie 22, 2019 9:27 am

George2002 pisze:
czw sie 22, 2019 9:15 am
Może nie dajesz w cloud rejestracji nowych urządzeń :) ?
w Cloud Rejestracje nowych urządzeń oczywiście mam aktywną. Tu raczej upatruje problem po stronie skryptu, na razie układ jest czysty bez żadnych czujników, jak robiłem układ z BME280 to takie same objawy były jak nie miałem podłączonego BME i wtedy z pomocą twórcy kodu troszkę został zmieniony skrypt i poszło, więc może tu gdzieś leży problem.
krycha88
Posty: 761
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw sie 22, 2019 9:33 am

Pokaż co wyświetla serial monitor.
Rafaello
Posty: 99
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

czw sie 22, 2019 9:35 am

krystianmen pisze:
czw sie 22, 2019 9:33 am
Pokaż co wyświetla serial monitor.
load 0x4010f000, len 1384, room 16
tail 8
chksum 0x2d
csum 0x2d
v8b899c12
~ld


i co chwilka reset
cino111
Posty: 712
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

czw sie 22, 2019 9:36 am

krystianmen pisze:
czw sie 22, 2019 8:40 am
George2002 pisze:
śr sie 21, 2019 5:36 pm
Niby dwa razy reset szybki przyciskiem ale nie potwierdzę bo działam na Sonoff touch a tam nie ma przycisku reset :D
Jak chcesz mogę Ci przygotować kod gdzie będzie możliwość uruchomienia trybu konfiguracji po przez przytrzymania np. 5 sekund przycisku i nie będzie musiał być to reset ;)
A możesz przygotować soft pod Arduino Mega? Dane serwera mogą być wpisywane na stałe. Próbowałem wywalić config, ale nie chciało się skompilować
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 326
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw sie 22, 2019 9:46 am

Pomoże mi ktoś? Jak na potrzeby testów "na sztywno" zdefiniować dane clouda by ominąć tryb konfiguracji po kompilacji i wgraniu zmodyfikowanego softu?
Uzupełniłem Config_Wifi_name, Config_Wifi_pass, SUPLA server addres, Location ID i hasło lecz skutkuję błędem logach portu "Connection fail. Server: xxx".
krycha88
Posty: 761
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw sie 22, 2019 10:14 am

Rafaello pisze:
czw sie 22, 2019 9:35 am
krystianmen pisze:
czw sie 22, 2019 9:33 am
Pokaż co wyświetla serial monitor.
load 0x4010f000, len 1384, room 16
tail 8
chksum 0x2d
csum 0x2d
v8b899c12
~ld


i co chwilka reset
nawet nie odpala Ci się firmware, spróbuj wgrać wg tych ustawień:
viewtopic.php?p=31713#p31713
cino111
Posty: 712
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

czw sie 22, 2019 10:15 am

uchnast.michal pisze:
czw sie 22, 2019 9:46 am
Pomoże mi ktoś? Jak na potrzeby testów "na sztywno" zdefiniować dane clouda by ominąć tryb konfiguracji po kompilacji i wgraniu zmodyfikowanego softu?
Uzupełniłem Config_Wifi_name, Config_Wifi_pass, SUPLA server addres, Location ID i hasło lecz skutkuję błędem logach portu "Connection fail. Server: xxx".
Po co Ci to? Jak raz wprowadzisz dane w configu to potem wgrywając zmodyfikowane softy nie kasuje Ci tych danych. Dane są zapisane w epromie, a Arduino Ide nie czyści epromu.
Rafaello
Posty: 99
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

czw sie 22, 2019 10:43 am

krystianmen pisze:
czw sie 22, 2019 10:14 am
Rafaello pisze:
czw sie 22, 2019 9:35 am
krystianmen pisze:
czw sie 22, 2019 9:33 am
Pokaż co wyświetla serial monitor.
load 0x4010f000, len 1384, room 16
tail 8
chksum 0x2d
csum 0x2d
v8b899c12
~ld


i co chwilka reset
nawet nie odpala Ci się firmware, spróbuj wgrać wg tych ustawień:
viewtopic.php?p=31713#p31713
nic to nie dało
przy wgrywanie gotowego firmware InCana na ten sam moduł wszystko śmiga, więc z modułem wydaje się wszystko być w porządku
krycha88
Posty: 761
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw sie 22, 2019 10:59 am

Rafaello pisze:
czw sie 22, 2019 10:43 am
nic to nie dało
przy wgrywanie gotowego firmware InCana na ten sam moduł wszystko śmiga, więc z modułem wydaje się wszystko być w porządku
Może to wersja płytek, ja testuję na 2.5.0
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”