ESP8266 Primary GUI

krycha88
Posty: 916
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw sie 29, 2019 7:39 am

superprzemo pisze:
czw sie 29, 2019 7:32 am
Czy może w tym sofcie GPIO0 jest zdefiniowane tylko do odczytu?
Nie kojarzę nic takiego. Wykorzystaj add_Relay i sprawdź czy będzie działać przekaźnik. Jeżeli będzie działać to będzie trzeba poprawić add_Relay_Button :-)
Ryrzy
Posty: 148
Rejestracja: wt lis 07, 2017 10:40 am

czw sie 29, 2019 12:10 pm

Panowie pomocy :lol:
nie wiem co narobiłem, ale co bym nie skompilował teraz (nawet na czystym kodzie od @Krycha88) to po kliknieciu Zapisz w GUI po pierwszym starcie nie zapisuje ustawien, reset i znow pierwsza konfiguracja... robiłem już pełny erease, wgrywałem blanka i nic :| oryginalny backup z tego Mini działa bez problemu...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1732
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw sie 29, 2019 12:23 pm

Robicie bałagan :!: :evil: Jeśli problemy dotyczą Primary GUI to proszę pisać w tym wątku. Jeśli problem dotyczy innych modyfikacji to proszę założyć nowy temat :!: :roll: Potem się dziwicie, że nie można nic znaleźć na forum.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posty: 712
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

czw sie 29, 2019 12:58 pm

Ryrzy pisze:
czw sie 29, 2019 12:10 pm
Panowie pomocy :lol:
nie wiem co narobiłem, ale co bym nie skompilował teraz (nawet na czystym kodzie od @Krycha88) to po kliknieciu Zapisz w GUI po pierwszym starcie nie zapisuje ustawien, reset i znow pierwsza konfiguracja... robiłem już pełny erease, wgrywałem blanka i nic :| oryginalny backup z tego Mini działa bez problemu...
W configu w polu hasło wpisz "password" i Ci zapisze ustawienia.
Ryrzy
Posty: 148
Rejestracja: wt lis 07, 2017 10:40 am

czw sie 29, 2019 2:23 pm

cino111 pisze:
czw sie 29, 2019 12:58 pm

W configu w polu hasło wpisz "password" i Ci zapisze ustawienia.
działa :shock: jakim cudem... faktycznie zmienilem sobie haslo... ale hmm jaki w tym sens
Rafaello
Posty: 99
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

czw sie 29, 2019 4:48 pm

kolejna zagwozdka, przy przekaźniku add_Relay_Button i ustawieniu w konfiguratorze Pamiętaj Stan, po restarcie modułu niby załącza przekaźnik po czy po kilku sekundach rozłącza, gdy ustawie w konfigu Reset przekaźnik nie załącza się, więc w tym stanie jest OK. Może jakieś pomysły. Stany w Cloud podążają za modułem.
superprzemo
Posty: 64
Rejestracja: czw maja 09, 2019 6:52 am

czw sie 29, 2019 4:58 pm

krycha88 pisze:
czw sie 29, 2019 7:39 am


Nie kojarzę nic takiego. Wykorzystaj add_Relay i sprawdź czy będzie działać przekaźnik. Jeżeli będzie działać to będzie trzeba poprawić add_Relay_Button :-)
Przez add_Relay (0) też nie chce sterować przekaźnikiem
Rafaello
Posty: 99
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

pt sie 30, 2019 11:52 am

Czy na GUI Krychy moduły pamiętają u was że było np. włączone światło przy konfiguracji Pamiętaj Stan. U mnie powraca ale tylko na kilka sekund.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 420
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pt sie 30, 2019 11:55 am

Może faktycznie Krzysiek po powrocie założy osobny wątek swojego kodu, w którym ostatnio sporo się dzieje?
Jak pisał Espablo robi się bałagan.
e-talking............
krycha88
Posty: 916
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt sie 30, 2019 11:56 am

Rafaello pisze:
pt sie 30, 2019 11:52 am
Czy na GUI Krychy moduły pamiętają u was że było np. włączone światło przy konfiguracji Pamiętaj Stan. U mnie powraca ale tylko na kilka sekund.
Dzisiaj założę nowy temat dla moich modyfikacji w którym będziecie mogli zgłaszać problemy. Jak możecie w tym wątku pisać tylko o Primary GUI :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”