ESP8266 Primary GUI

gbiel
Posts: 10
Joined: Sun Jun 04, 2017 11:57 am

Sun Apr 28, 2019 8:28 am

Panowie podpowie ktoś jak dodać kolejny button do tego softu ?
Potrzebuje dodać 2 x przycisk monostabilny . Do jednego przekaźnika .
cino111
Posts: 549
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Sun Apr 28, 2019 10:04 am

Podłącz drugi przycisk równolegle. Soft Ci nie pomoże.
gbiel
Posts: 10
Joined: Sun Jun 04, 2017 11:57 am

Sun Apr 28, 2019 11:57 am

Tak ale to nie rozwiązuje mojego problemu z Canwingiem tam jest przycisk na gpio0 . Chciałbym do niego dodać dodatkowy przycisk np . na gpio 3 lub 1 . O ile jest to możliwe na Primary_GUI ?
User avatar
wojtas567
Posts: 1675
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Apr 28, 2019 5:56 pm

Teoretycznie się nie podpiąć drugiego GPIO w programie
ale jakby dodać drugi kanał coś takiego:

Code: Select all

  add_Relay_Button(5, 0, CHOICE_TYPE);    // 1   przekaźnik, sw 
  add_Relay_Button(5, 1, CHOICE_TYPE);   // 2   przekaźnik, sw
to powinno zadziałać, na chmurze nie uaktywniać tego kanału a sw chyba powinien zadziałać.
Pozdrawiam
Wojtek
gbiel
Posts: 10
Joined: Sun Jun 04, 2017 11:57 am

Sun Apr 28, 2019 8:36 pm

Działa połowicznie . Gdy zmieniam stan przekaźnika dodatkowym przyciskiem nie widać tego w aplikacji na telefonie.
widać dopiero po uaktywnieniu drugiego kanału w chmurze. Ale wtedy nie ma zmiany w aplikacji gdy nacisnę przycisk wbudowany.
Patryk
Posts: 281
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Fri May 03, 2019 3:33 pm

Espablo wrote:
Sun Mar 10, 2019 8:52 pm
Ja zrobiłem tak, że brak połączenia z wifi i serwerem supla-cloud nie wpływa na poprawne działanie modułu.
Istnieje szansa, na podpowiedź jak to zrobić. Próbowałem wskazówki z str11, ale nic to nie dało.
User avatar
Espablo
Posts: 1434
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri May 03, 2019 5:04 pm

Trochę się odgrzebałem zawodowo i znowu będę miał czas na SUPLE. Niebawem zapodam poprawiony kod.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posts: 549
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri May 03, 2019 6:00 pm

:D :D :D :D
User avatar
lesny8
Posts: 667
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Fri May 03, 2019 7:56 pm

Espablo wrote:
Fri May 03, 2019 5:04 pm
Trochę się odgrzebałem zawodowo i znowu będę miał czas na SUPLE.
Ostatnio zauważyłem Twoja większą aktywność na forum. Fajnie, że w końcu wróciłeś :D
cino111
Posts: 549
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Sat May 04, 2019 6:22 am

Espablo, a możesz zrobić np wybór czy w config chce wejść poprzez 2xreset, czy 5s GPIO0 do masy? Teraz przy zaniku zasilania moduł wchodzi mi od razu w config. Możliwe, że to jest spowodowane słabym zasilaniem, ale trochę przeszkadza.
Kolejne to licznik impulsów i czujnik BME280 :D
Post Reply