ESP8266 Primary GUI

krystianmen
Posts: 61
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Thu Aug 01, 2019 8:18 am

superprzemo wrote:
Thu Aug 01, 2019 7:54 am
Skąd mogę pobrać najbardziej aktualną paczkę Primary_GUI?
Na stronie pierwszej jest chyba pierwsza wersja, bez wszystkich późniejszych poprawek.

Czy przed wgraniem skompilowanego projektu do ESP8266 należy przed tym wyczyścić flash?
ostatni jaki sobie zanotowałem i którego używam:
viewtopic.php?p=32516#p32516

Przed pierwszym wgraniem zaleca się wyczyścić flash, przy kolejnych już nie :)
User avatar
shimano73
Posts: 805
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Thu Aug 01, 2019 10:28 am

Mam pytanie do urlopowicza jeśli może odpowiedzieć :lol:
Zauważyłem za pamięć stanu działa dla : add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE)
a dla add_Relay(5) już nie działa. Tak ma być z jakiegoś powodu czy to bug?
User avatar
Espablo
Posts: 1422
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Thu Aug 01, 2019 10:54 am

shimano73 wrote:
Thu Aug 01, 2019 10:28 am
Mam pytanie do urlopowicza jeśli może odpowiedzieć :lol:
Zauważyłem za pamięć stanu działa dla : add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE)
a dla add_Relay(5) już nie działa. Tak ma być z jakiegoś powodu czy to bug?
add_Relay_Button - to moja dodana funkcja
add_Relay - oryginał
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posts: 532
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Thu Aug 01, 2019 12:46 pm

a przy add_Relay jak dodałem sobie 8szt to czy to bug, że po zerwaniu połączenia z serwerem prawidłowy stan wraca tylko na 2 pierwszych kanałach? Na Multiboardzie Relay_x9 tez nie wraca.
Patryk
Posts: 258
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Thu Aug 01, 2019 1:21 pm

cino111 wrote:
Thu Aug 01, 2019 12:46 pm
a przy add_Relay jak dodałem sobie 8szt to czy to bug, że po zerwaniu połączenia z serwerem prawidłowy stan wraca tylko na 2 pierwszych kanałach? Na Multiboardzie Relay_x9 tez nie wraca.
Sprawdź to:
viewtopic.php?p=33083#p33083
cino111
Posts: 532
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Aug 02, 2019 6:33 am

Faktycznie nie miałem poprawionej biblioteki. Dzięki za przypomnienie. Teraz jest ok. Kiedyś to edytowałem, ale widocznie podmieniłem bibliotekę :oops:
User avatar
shimano73
Posts: 805
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Fri Aug 02, 2019 12:35 pm

krystianmen wrote:
Thu Aug 01, 2019 8:18 am
superprzemo wrote:
Thu Aug 01, 2019 7:54 am
Skąd mogę pobrać najbardziej aktualną paczkę Primary_GUI?
Na stronie pierwszej jest chyba pierwsza wersja, bez wszystkich późniejszych poprawek.

Czy przed wgraniem skompilowanego projektu do ESP8266 należy przed tym wyczyścić flash?
ostatni jaki sobie zanotowałem i którego używam:
viewtopic.php?p=32516#p32516

Przed pierwszym wgraniem zaleca się wyczyścić flash, przy kolejnych już nie :)
Mam mały kłopot , pobrałem sobie sofcik j/w działa ok, znalazłem rownież ESP8266 Primary GUI BME - niestety on korzysta z innej biblioteki SuplaDevice, prawdopodobnie tej która jest np na githubie Espablo.
Biblioteki, ta w paczce rar - obsługuje pamięć przekaźnika i ta na githubie ( czujnik ciśnienia , wiatru) się różnią a ja mam kłopot aby to połączyć w całość.
Czy znajdzie się ktoś , kto sobie z tym poradzi ?
User avatar
QLQ
Posts: 727
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Fri Aug 09, 2019 6:11 am

A ja mam pytanie jako że zaczynam z tym:

Code: Select all

 add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE  
rozumiem że przekaźnik pod gpio5 a przycisk pod gpio14?. Pull up? Czy Down?
cino111
Posts: 532
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Aug 09, 2019 6:35 am

QLQ wrote:
Fri Aug 09, 2019 6:11 am
A ja mam pytanie jako że zaczynam z tym:

Code: Select all

 add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE  
rozumiem że przekaźnik pod gpio5 a przycisk pod gpio14?. Pull up? Czy Down?
Przekaźnik pod gpio5 a przycisk pod gpio14
Pull up.
uchnast.michal
Posts: 55
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Mon Aug 12, 2019 9:49 pm

cino111 wrote:
Fri Aug 09, 2019 6:35 am
QLQ wrote:
Fri Aug 09, 2019 6:11 am
A ja mam pytanie jako że zaczynam z tym:

Code: Select all

 add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE  
rozumiem że przekaźnik pod gpio5 a przycisk pod gpio14?. Pull up? Czy Down?
Przekaźnik pod gpio5 a przycisk pod gpio14
Pull up.
A jeżeli bez przycisku to null czy zero?
14 x sonoff basic, 1 x SV, 1 x R Pi zero, 2 x NodeMcu v3
Post Reply