ESP8266 Primary GUI

krycha88
Posty: 758
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw sie 01, 2019 8:18 am

superprzemo pisze:
czw sie 01, 2019 7:54 am
Skąd mogę pobrać najbardziej aktualną paczkę Primary_GUI?
Na stronie pierwszej jest chyba pierwsza wersja, bez wszystkich późniejszych poprawek.

Czy przed wgraniem skompilowanego projektu do ESP8266 należy przed tym wyczyścić flash?
ostatni jaki sobie zanotowałem i którego używam:
viewtopic.php?p=32516#p32516

Przed pierwszym wgraniem zaleca się wyczyścić flash, przy kolejnych już nie :)
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1123
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw sie 01, 2019 10:28 am

Mam pytanie do urlopowicza jeśli może odpowiedzieć :lol:
Zauważyłem za pamięć stanu działa dla : add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE)
a dla add_Relay(5) już nie działa. Tak ma być z jakiegoś powodu czy to bug?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw sie 01, 2019 10:54 am

shimano73 pisze:
czw sie 01, 2019 10:28 am
Mam pytanie do urlopowicza jeśli może odpowiedzieć :lol:
Zauważyłem za pamięć stanu działa dla : add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE)
a dla add_Relay(5) już nie działa. Tak ma być z jakiegoś powodu czy to bug?
add_Relay_Button - to moja dodana funkcja
add_Relay - oryginał
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posty: 712
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

czw sie 01, 2019 12:46 pm

a przy add_Relay jak dodałem sobie 8szt to czy to bug, że po zerwaniu połączenia z serwerem prawidłowy stan wraca tylko na 2 pierwszych kanałach? Na Multiboardzie Relay_x9 tez nie wraca.
Patryk
Posty: 791
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

czw sie 01, 2019 1:21 pm

cino111 pisze:
czw sie 01, 2019 12:46 pm
a przy add_Relay jak dodałem sobie 8szt to czy to bug, że po zerwaniu połączenia z serwerem prawidłowy stan wraca tylko na 2 pierwszych kanałach? Na Multiboardzie Relay_x9 tez nie wraca.
Sprawdź to:
viewtopic.php?p=33083#p33083
cino111
Posty: 712
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt sie 02, 2019 6:33 am

Faktycznie nie miałem poprawionej biblioteki. Dzięki za przypomnienie. Teraz jest ok. Kiedyś to edytowałem, ale widocznie podmieniłem bibliotekę :oops:
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1123
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt sie 02, 2019 12:35 pm

krystianmen pisze:
czw sie 01, 2019 8:18 am
superprzemo pisze:
czw sie 01, 2019 7:54 am
Skąd mogę pobrać najbardziej aktualną paczkę Primary_GUI?
Na stronie pierwszej jest chyba pierwsza wersja, bez wszystkich późniejszych poprawek.

Czy przed wgraniem skompilowanego projektu do ESP8266 należy przed tym wyczyścić flash?
ostatni jaki sobie zanotowałem i którego używam:
viewtopic.php?p=32516#p32516

Przed pierwszym wgraniem zaleca się wyczyścić flash, przy kolejnych już nie :)
Mam mały kłopot , pobrałem sobie sofcik j/w działa ok, znalazłem rownież ESP8266 Primary GUI BME - niestety on korzysta z innej biblioteki SuplaDevice, prawdopodobnie tej która jest np na githubie Espablo.
Biblioteki, ta w paczce rar - obsługuje pamięć przekaźnika i ta na githubie ( czujnik ciśnienia , wiatru) się różnią a ja mam kłopot aby to połączyć w całość.
Czy znajdzie się ktoś , kto sobie z tym poradzi ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1250
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt sie 09, 2019 6:11 am

A ja mam pytanie jako że zaczynam z tym:

Kod: Zaznacz cały

 add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE  
rozumiem że przekaźnik pod gpio5 a przycisk pod gpio14?. Pull up? Czy Down?
cino111
Posty: 712
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt sie 09, 2019 6:35 am

QLQ pisze:
pt sie 09, 2019 6:11 am
A ja mam pytanie jako że zaczynam z tym:

Kod: Zaznacz cały

 add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE  
rozumiem że przekaźnik pod gpio5 a przycisk pod gpio14?. Pull up? Czy Down?
Przekaźnik pod gpio5 a przycisk pod gpio14
Pull up.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 324
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pn sie 12, 2019 9:49 pm

cino111 pisze:
pt sie 09, 2019 6:35 am
QLQ pisze:
pt sie 09, 2019 6:11 am
A ja mam pytanie jako że zaczynam z tym:

Kod: Zaznacz cały

 add_Relay_Button(5, 14, CHOICE_TYPE  
rozumiem że przekaźnik pod gpio5 a przycisk pod gpio14?. Pull up? Czy Down?
Przekaźnik pod gpio5 a przycisk pod gpio14
Pull up.
A jeżeli bez przycisku to null czy zero?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”