Strona 33 z 39

Re: ESP8266 Primary GUI

: ndz sie 25, 2019 8:52 am
autor: wojtas567
A jak poczekasz chwilę to co się dzieje?
U mnie po kilku sekundach jest już wszystko ok.

Re: ESP8266 Primary GUI

: ndz sie 25, 2019 10:37 am
autor: uchnast.michal
skad pewność, że się nie połączył?
connection fail odnosi sie do wifi czy supli?

Jak poczekam to się próbuje w kółko.

Dziwne jest to, ze jeżeli nie dostał adresu to inicjuje połączenie z suplą.

Re: ESP8266 Primary GUI

: ndz sie 25, 2019 10:42 am
autor: George2002
A jaka płytka bo może 1MB plik czyszczący za mały a flash więcej, np Sonoff touch ma esp8285 z 1MB a np nodemcu mają od 1MB do 4MB :)

Re: ESP8266 Primary GUI

: ndz sie 25, 2019 10:43 am
autor: uchnast.michal
nodemcu, wyczyścilem adresy 0x0 do 0x3

Re: ESP8266 Primary GUI

: ndz sie 25, 2019 11:09 am
autor: krycha88
uchnast.michal pisze:
ndz sie 25, 2019 10:37 am
skad pewność, że się nie połączył?
connection fail odnosi sie do wifi czy supli?

Jak poczekam to się próbuje w kółko.

Dziwne jest to, ze jeżeli nie dostał adresu to inicjuje połączenie z suplą.
Sprawdź moja wersję kodu tam nie powinno być tego problemu. Po nawiązaniu połączenia z WiFi powinny wyświetlić się dodatkowe dane połączenia i dopiero wtedy następuje próba połączenia z supla.

Re: ESP8266 Primary GUI

: ndz sie 25, 2019 11:21 am
autor: uchnast.michal
ale to wlasnie Twoj kod mam, najnowszy z gita

Re: ESP8266 Primary GUI

: ndz sie 25, 2019 11:37 am
autor: krycha88
uchnast.michal pisze:
ndz sie 25, 2019 11:21 am
ale to wlasnie Twoj kod mam, najnowszy z gita
Z brancha dev? Zawsze możesz sprawdzić z brancha Master jest to prawie oryginalny kod. Może spróbuj na innych danych wifi np inny kanał?

Re: ESP8266 Primary GUI

: ndz sie 25, 2019 11:58 am
autor: uchnast.michal
Kanał można definiować? branch master

Re: ESP8266 Primary GUI

: ndz sie 25, 2019 12:02 pm
autor: krycha88
uchnast.michal pisze:
ndz sie 25, 2019 11:58 am
Kanał można definiować?
W ustawieniach wifi routera

Re: ESP8266 Primary GUI

: ndz sie 25, 2019 12:10 pm
autor: uchnast.michal
Sprawdzę wieczorem na innym routerze choć obawiam się, ze problem tkwi w czyms innym. dzięki za pomoc.