ESP8266 Primary GUI

Post Reply
User avatar
Espablo
Posts: 1459
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Tue Jan 01, 2019 11:04 pm

Taki mały bajer na stronie, a cieszy :)
Attachments
temperatura.jpg
temperatura.jpg (23.2 KiB) Viewed 822 times
Primary_GUI.rar
(11.44 KiB) Downloaded 66 times
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Jan 02, 2019 8:29 am

Już chyba wszystko co można chcieć to jest :)
uciekły Ci w ostatniej wersji:

Code: Select all

  switch (status) {...
może wiesz co powoduje zmianę polskich znaków po aktualizacji?
Attachments
pl.jpg
pl.jpg (51.64 KiB) Viewed 777 times
Pozdrawiam
Wojtek
cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Wed Jan 02, 2019 9:39 am

Ja bym poprosił jeszcze (jeżeli można) sterowanie stanem niskim.
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Jan 02, 2019 2:14 pm

Wiem czego jeszcze w tej wizualizacji na stronie brakuje :)
małej kropki lub inny znak zmieniający kolor czarny/zielony - oczywiście jak przekaźnik jest załączony.
Attachments
stan.jpg
stan.jpg (34.26 KiB) Viewed 713 times
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Wed Jan 02, 2019 5:36 pm

Jakby strona była napisana np w ajaxie to można by pomyśleć o podglądzie online, a tak to tylko po odswieżeniu.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
User avatar
Espablo
Posts: 1459
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Wed Jan 02, 2019 8:12 pm

A może czasowe odświeżanie diva w Java Script. Tylko musiałby to ktoś znający JS ogarnąć. Ja jestem zielony w te klocki.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Jan 02, 2019 8:27 pm

Ale czy ma sens odświeżanie?
Przecież nikt nie będzie miał otwartych 10 - 20 okien żeby podglądać jaka jest temperatura
Ja widzę sens podglądu tych danych w chwili konfiguracji czy wszystko jest ok, bo np tu są odczyty a w aplikacji nie ma (tak miałem) lub po aktualizacji.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
Espablo
Posts: 1459
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Wed Jan 02, 2019 8:43 pm

Mogę to dodać tylko nie jestem za mocny w HTMLu i nie wiem jak takie kółka zrobić.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
andras
Posts: 250
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Wed Jan 02, 2019 8:57 pm

Witam

Wywala mi takie błędy :
Primary_GUI:227:6: error: 'SuplaDeviceCallbacks' has no member named 'read_supla_relay_state'
Primary_GUI:228:6: error: 'SuplaDeviceCallbacks' has no member named 'save_supla_relay_state'

co to może być ?
vajera
Posts: 179
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Wed Jan 02, 2019 10:34 pm

jak zrobić tu update online?
po kliknięciu aktualizacja wywala "not found: /firmware" :-(
Post Reply