ESP8266 Primary GUI

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1728
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt sty 01, 2019 11:04 pm

Taki mały bajer na stronie, a cieszy :)
Załączniki
temperatura.jpg
temperatura.jpg (23.2 KiB) Przejrzano 1640 razy
Primary_GUI.rar
(11.44 KiB) Pobrany 121 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr sty 02, 2019 8:29 am

Już chyba wszystko co można chcieć to jest :)
uciekły Ci w ostatniej wersji:

Kod: Zaznacz cały

  switch (status) {...
może wiesz co powoduje zmianę polskich znaków po aktualizacji?
Załączniki
pl.jpg
pl.jpg (51.64 KiB) Przejrzano 1595 razy
Pozdrawiam
Wojtek
cino111
Posty: 712
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr sty 02, 2019 9:39 am

Ja bym poprosił jeszcze (jeżeli można) sterowanie stanem niskim.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr sty 02, 2019 2:14 pm

Wiem czego jeszcze w tej wizualizacji na stronie brakuje :)
małej kropki lub inny znak zmieniający kolor czarny/zielony - oczywiście jak przekaźnik jest załączony.
Załączniki
stan.jpg
stan.jpg (34.26 KiB) Przejrzano 1531 razy
Pozdrawiam
Wojtek
Duch__
Posty: 752
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

śr sty 02, 2019 5:36 pm

Jakby strona była napisana np w ajaxie to można by pomyśleć o podglądzie online, a tak to tylko po odswieżeniu.
8x SRW-01, 2x ROW-02, SUPLA TOUCH DL, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 CWU, AIRLY
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1728
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr sty 02, 2019 8:12 pm

A może czasowe odświeżanie diva w Java Script. Tylko musiałby to ktoś znający JS ogarnąć. Ja jestem zielony w te klocki.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr sty 02, 2019 8:27 pm

Ale czy ma sens odświeżanie?
Przecież nikt nie będzie miał otwartych 10 - 20 okien żeby podglądać jaka jest temperatura
Ja widzę sens podglądu tych danych w chwili konfiguracji czy wszystko jest ok, bo np tu są odczyty a w aplikacji nie ma (tak miałem) lub po aktualizacji.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1728
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr sty 02, 2019 8:43 pm

Mogę to dodać tylko nie jestem za mocny w HTMLu i nie wiem jak takie kółka zrobić.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
andras
Posty: 316
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

śr sty 02, 2019 8:57 pm

Witam

Wywala mi takie błędy :
Primary_GUI:227:6: error: 'SuplaDeviceCallbacks' has no member named 'read_supla_relay_state'
Primary_GUI:228:6: error: 'SuplaDeviceCallbacks' has no member named 'save_supla_relay_state'

co to może być ?
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

śr sty 02, 2019 10:34 pm

jak zrobić tu update online?
po kliknięciu aktualizacja wywala "not found: /firmware" :-(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”