ESP8266 Primary GUI

PioKar
Posty: 396
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

ndz sty 06, 2019 4:55 pm

krystianmen pisze:
ndz sty 06, 2019 3:48 pm
PioKar pisze:
ndz sty 06, 2019 3:18 pm
Witam.
Kilka dni nie miałem czasu ale dziś sobie wgrałem Primary GUI.
Dwa przekażniki działają i mogę ustawić pamięć stanu.
I to jest OK, dzięki.
Nie mogę tylko w kodzie dodać DHT 22.
Ja wiem że to łatwe jest ale nie dla mnie.
Podeśle ktoś kawałek wpisu do wklejenia z drogowskazem?
Może dziś bym zmontował produkcyjnie tam gdzie obecny zestaw najczęściej zrywa odczyt z DHT.
Po prostu w pliku supla_board_settings.cpp dodajesz add_DHT22_Thermometer(4), gdzie 4 to nr GPIO na którym jest DHT.
Dzięki.
Na testowym poszło, zaraz wgram na produkcyjny zestaw.
Ale Ty żle tłumaczysz.
W pliku pliku supla_board_settings.cpp był wpis add_DHT22 i wiele innych.
Tyle tylko że po "//" bez przekonania że wiem co robię wykasowałem // i po wgraniu DHT się objawił :)
cino111
Posty: 712
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

ndz sty 06, 2019 6:01 pm

No wiesz - podstawy podstaw to jednak trzeba znać.
PioKar
Posty: 396
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

ndz sty 06, 2019 6:10 pm

cino111 pisze:
ndz sty 06, 2019 6:01 pm
No wiesz - podstawy podstaw to jednak trzeba znać.
Tak, masz rację.
Moje podstawy to było ostrzenie ostrza do struga na osełce.
Dziś nikomu do niczego nie potrzebne.
Wtedy "profesor" godzinami opowiadał jakie to strategiczne zajęcie jest.
PioKar
Posty: 396
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pn sty 07, 2019 2:23 pm

Niby już kilka godzin działa bez przerwy.
Ale jest ciekawostka.
Zestaw leży dwie ściany i jeden strop od rutera.
Jakieś 8 metrów.
I to wystarczy by strona po IP już się nie pokazywała.
A to jest Lolin z antenką zewnętrzną ( rezystor przelutowany )
No szkoda bo to fajne jest.
Drugi wemos który jest w tym samym pomieszczeniu co ruter stronkę pokazuje bardzo ładnie.
Jak zwykle podziękowania dla twórcy.
Patryk
Posty: 981
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

pn sty 07, 2019 8:10 pm

Witam.
Jestem tu nowy.
Nie jestem programistą. Kiedyś tylko trochę pobawiłem się z Arduino.
Chciałbym Bardzo, ale to Bardzo podziękować za ten program. Zawsze myślałem, a nawet marzyłem o czymś takim.
Mam jeszcze tylko pytanie, czy w tym programie można by jeszcze zastosować pomiar głębokości ?
Ja wiem, że już jest inny program napisany pod Suple, ale żeby tak było wszystko w jednym.
I jeszcze raz dziękuje za to co już jest.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt sty 08, 2019 9:51 pm

Wgrałem soft do toucha x2 i działa stabilnie nie ma klekotania przekaźników tak przy zaniku jak i powrocie wifi :)
Ale odkryłem inny problem a właściwie nawet dwa
  • po zaniku wifi nie da się zmienić stanu przekaźnika
  • nie da się też wejść w tryb konfiguracji bo nie ma resetu, nie jest to może duży problem bo dane można zmienić przez stronę ale...
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1732
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt sty 08, 2019 11:22 pm

wojtas567 pisze:
wt sty 08, 2019 9:51 pm
Wgrałem soft do toucha x2 i działa stabilnie nie ma klekotania przekaźników tak przy zaniku jak i powrocie wifi :)
Ale odkryłem inny problem a właściwie nawet dwa
  • po zaniku wifi nie da się zmienić stanu przekaźnika
  • nie da się też wejść w tryb konfiguracji bo nie ma resetu, nie jest to może duży problem bo dane można zmienić przez stronę ale...
No i odkryłeś tego babola o którym pisałem tutaj memberlist.php?mode=viewprofile&u=200, zanim go usunąłem :D Właściwie to już go opanowałem ale jeszcze nie udostępniłem kodu bo chcę go poprawić kosmetyczne.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt sty 08, 2019 11:26 pm

Espablo pisze:
wt sty 08, 2019 11:22 pm
No i odkryłeś tego babola o którym pisałem tutaj memberlist.php?mode=viewprofile&u=200, zanim go usunąłem :D
Tego babola to raczej zgłoś rodzicom... :lol:
Sorki... żart taki... miał być... :oops:
PS. Nie usuwaj... robi wiele dobrego dla społeczności ;)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1732
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt sty 08, 2019 11:30 pm

Hehe android jest mądrzejszy ode mnie ;)
Miało być viewtopic.php?p=32699#p32699
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”