Sonoff Basic R2 - firmware "ALL IN ONE" v5.0

sebm
Posts: 4
Joined: Fri Jan 11, 2019 7:04 am

Fri Jan 11, 2019 7:44 am

A w konfiguracji 3x DS18B20 + 1x DHT22 ?
Zybi
Posts: 1239
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Fri Jan 11, 2019 7:52 am

sebm wrote:
Fri Jan 11, 2019 7:44 am
A w konfiguracji 3x DS18B20 + 1x DHT22 ?
W tej tak.
sebm
Posts: 4
Joined: Fri Jan 11, 2019 7:04 am

Fri Jan 11, 2019 8:02 am

Zybi wrote:
Fri Jan 11, 2019 7:52 am
sebm wrote:
Fri Jan 11, 2019 7:44 am
A w konfiguracji 3x DS18B20 + 1x DHT22 ?
W tej tak.

Dzięki za informację. Podsumowując, jeżeli potrzebuję mieć dwa czujniki wilgotności to zrealizuję to tylko wykorzystując 2x basic?
Thomas
Posts: 8
Joined: Tue Jan 08, 2019 4:11 pm

Sun Jan 13, 2019 9:47 am

Mój sonoff niestety nie chce wejść do trybu konfiguracji. Przytrzymuję przycisk przez 5 sekund, ale dioda nie miga 2 razy na sekundę tylko standardowo. Ktoś już miał ten problem?
Zybi
Posts: 1239
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sun Jan 13, 2019 9:53 am

Co to znaczy standardowo ?
Thomas
Posts: 8
Joined: Tue Jan 08, 2019 4:11 pm

Sun Jan 13, 2019 9:59 am

Miga 1 raz i sświeci na kilka milisekund, a później mignie 5 razy w tym samym tempie i tak w kółko. Za któraś próbą udało mi się wprowadzić go w tryb konf. a teraz znowu to samo
Thomas
Posts: 8
Joined: Tue Jan 08, 2019 4:11 pm

Sun Jan 13, 2019 10:04 am

Dodam jeszcze, że pomimo, że udało się za n-tą próbą wprowadzić go w tryb konf. (teraz znów nie można), to i tak aplikacja supli nie potrafiła go dodać. Nie wykrywało żadnego urządzenia.
Zybi
Posts: 1239
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sun Jan 13, 2019 10:10 am

Jakie masz podłączone czujniki i jakie masz ustawienia?
Wersja z oled-em czy bez?
Czy przeczytałeś dokładnie pierwszy post z wątku głównego o sofcie All In One ?
Thomas
Posts: 8
Joined: Tue Jan 08, 2019 4:11 pm

Sun Jan 13, 2019 10:21 am

Czujników nie mam żadnych, wersja bez oleda. Ustawienia prawidłowe (sprawdzałem kilkukrotnie). Tak, zapoznałem się z nim dokładnie.
Zybi
Posts: 1239
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sun Jan 13, 2019 10:40 am

Jedyna rada dla Ciebie to:
1. Wykasuj moduł bankiem 1MB
2. Na Cloudzie wykasuj poprzednio zarejestrowaną instancję i włącz aktywację nowych urządzeń.
3. Wygraj soft
Po podłączeniu do zasilania moduł na pewno zgłosić Ci się w trybie konfiguracji, dioda będzie szybko pulsować, więc połącz się z jego siecią i wejdź na stronę konfiguracyjną.
Skoro nie podłączasz żadnych czujników to ustaw No Sensor. Na koniec SAVE z apki w telefonie.
Włącz na Cloudzie odpowiednią funkcję kanału przekaźnika.
Musi działać, a jeżeli nie będzie, to daj sobie spokój i wygraj coś innego do Sonoff-a.
Post Reply