Sonoff Basic R2 - firmware "ALL IN ONE" v5.0

tomkowski
Posty: 122
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt sty 18, 2019 7:53 pm

Nie możesz. Musisz napisać do Zibi podając mu MAC modułu (chip ID).
Skompiluje Ci soft i wyśle.
andras
Posty: 314
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

śr sty 23, 2019 7:41 pm

Witam

Dotarły do mnie w końcu DS18b20 mam wgraną wersję V6 z oled ,
oled wyswietla bez problemu ale czujników nie mogę uruchomić
próbuję z 1 lub 3 ale niestety nie widzi ich , rezystor 4,7 a także bez i nic ,
ds na GPIO2 , co jeszcze mozna zrobić ?
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

wt sty 29, 2019 2:48 pm

firmware "ALL IN ONE" tylko dla wybranych?
nie można pobrać z uploadu?
dawkor
Posty: 133
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

wt sty 29, 2019 4:38 pm

Wszystko ładnie działa wgrywa się i konfiguruje, jedynie trzeba przeczytać DOKŁADNIE instrukcje, jeden soft działa do jednego sonoffa, mam podłączonego oleda i jednego DS, ale pytanie z innej beczki w które piny wlutować BME280 :D, próbowałem już parę i na żadnym nie powstało. Niestety w tym R2 troszkę inaczej jest, nawet dostep do ESP
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt sty 29, 2019 10:36 pm

dawkor pisze:
wt sty 29, 2019 4:38 pm
Wszystko ładnie działa wgrywa się i konfiguruje, jedynie trzeba przeczytać DOKŁADNIE instrukcje, jeden soft działa do jednego sonoffa, mam podłączonego oleda i jednego DS, ale pytanie z innej beczki w które piny wlutować BME280 :D, próbowałem już parę i na żadnym nie powstało. Niestety w tym R2 troszkę inaczej jest, nawet dostep do ESP
Jak oled działa to bme 280 w te same piny podłącz.
Zybi
Posty: 1479
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt sty 29, 2019 10:42 pm

dawkor pisze:
wt sty 29, 2019 4:38 pm
Wszystko ładnie działa wgrywa się i konfiguruje, jedynie trzeba przeczytać DOKŁADNIE instrukcje, jeden soft działa do jednego sonoffa, mam podłączonego oleda i jednego DS, ale pytanie z innej beczki w które piny wlutować BME280 :D, próbowałem już parę i na żadnym nie powstało. Niestety w tym R2 troszkę inaczej jest, nawet dostep do ESP
BME280 i OLED pracują przecież na tej samej magistrali I2C, więc moduły te podłączamy równolegle.
Uważać tylko należy na jakie napięcie jest BME280 3,3V czy 5V, najlepiej jak są na oba.
Jeden czujnik BME280 udało mi się spalić. Podłączyłem go do 5V, a był tylko na 3,3V.
dawkor
Posty: 133
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

śr sty 30, 2019 7:34 am

pierwsze co to podłączałem pod te same równolegle :D może być jednak wina czujnika bo mam bme/p280 6 pinowy. albo wadliwy przyszedł. czekam na drugi.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2234
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr sty 30, 2019 7:47 am

Na pewno masz BME, nie BMP?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
dawkor
Posty: 133
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

śr sty 30, 2019 9:35 am

No kupowałem BME280
Załączniki
bme.jpg
bme.jpg (1.22 MiB) Przejrzano 1355 razy
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

śr sty 30, 2019 10:02 am

ma ktoś starszą wersje multiboard ?
aby sprawdzić jak na nim działają czujniki wilgotności
Zablokowany

Wróć do „Nowości”