Sonoff Basic R2 - firmware "ALL IN ONE" v5.0

Locked
dawkor
Posts: 125
Joined: Sun Jan 07, 2018 1:20 pm

Wed Jan 30, 2019 10:03 am

Już sobie sam odpowiedziałem, to jest bmp280, plytka jest uniwersalna, i ważne jaki układ został przylutowany, po sprawdzeniu datasheet jednego i drugiego, na układzie musza być 2 literki typu UP to będzie bme, jeśli sa inne to będzie bmp
link do datasheet.
https://ae-bst.resource.bosch.com/media ... -DS001.pdf
https://ae-bst.resource.bosch.com/media ... -DS002.pdf
nat_tan
Posts: 12
Joined: Fri Jan 18, 2019 5:51 pm

Wed Jan 30, 2019 1:00 pm

Witam,
wgrałem soft od Zibiego, strona konfiguracji a tam wybrany na dole 1 DS, w cloudzie pojawiło się ich 8 (rozumiem że takie są możliwości softu) ale żaden nie wskazuje temperatury. Dodam że cały Basic ma jeszcze włączony dodatkowy przycisk na bistabilny.

Poniżej zdjęci Sonoffa, podpowiedzcie gdzie popełniam błąd.
Attachments
IMG_20190130_135319.jpg
IMG_20190130_135319.jpg (1.26 MiB) Viewed 831 times
Pozdrawiam
nat_tan
Zybi
Posts: 1378
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Wed Jan 30, 2019 1:15 pm

Chyba Data z plusem pomyliłeś.
nat_tan
Posts: 12
Joined: Fri Jan 18, 2019 5:51 pm

Wed Jan 30, 2019 7:54 pm

Witam,
miałeś rację, przelutowałem i jest prawidłowo. Odczyty już się pojawiają. Dziękuję.
Pozdrawiam
nat_tan
Zybi
Posts: 1378
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Wed Jan 30, 2019 9:09 pm

Testy softu wstrzymane!
Arek.kandula
Posts: 285
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Sun Feb 10, 2019 10:28 am

Hej a gdzie mogę ściągnąć ten soft
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 516
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Feb 10, 2019 11:40 am

Przeczytaj ze zrozumieniem jeden post wyżej przed Twoim.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
User avatar
Demolkaa
Posts: 186
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Mon Feb 11, 2019 4:04 pm

Witam. Zainstalowałem soft. Moduł zainstalowany pokazuje 2 termometry ale brak wskasań podłączone i ustawione jak na załaczonym foto. Podłączenie 2xds, opornik smd 4,7 wlutowany od strony plytki miedzy io2 i 3v3.
Attachments
IMG_20190211_150107.jpg
IMG_20190211_150107.jpg (91.61 KiB) Viewed 584 times
IMG_20190211_145534.jpg
IMG_20190211_145534.jpg (129.33 KiB) Viewed 584 times
Zybi
Posts: 1378
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Mon Feb 11, 2019 4:30 pm

W momencie włączenia zasilania modułu dwa ds-y muszą być fizycznie podłączone (równolegle). Zakładam, że tak masz?
Sprawdź też czy moduł poprawnie rejestruje się w Cloudzie, bo jak wcześniej miałeś inne ustawienia, to może być konflikt kanałów.
User avatar
Demolkaa
Posts: 186
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Mon Feb 11, 2019 4:32 pm

podłączone równolegle. W cloud pokazuje 2 x czujnik temperatury, 1 przekaźnik i 1x czujnik otwarcia,zamkniecia
Locked