Page 1 of 1

Czy znajdę SUPLĘ dla ESP-01S z przekaźnikiem

Posted: Wed Jan 09, 2019 11:25 am
by alanzola
Cześć. Czy znajdę gdzieś jakąś nową suplę (nowszą niż 2.0) która mógł bym zainstalować na czymś takim jak na zdjęciu ?

Zależy mi na obsłudze bramy garażowej czymś takim.

Re: Czy znajdę SUPLĘ dla ESP-01S z przekaźnikiem

Posted: Wed Jan 09, 2019 4:46 pm
by cino111
Mi się nie udało. Ten przekaźnik jest podłączony pod GPIO 0 na którym przy starcie powinien być stan wysoki. No chyba, że dołożysz jeszcze jeden tranzystor, ale nie bardzo jest tam miejsce na dodatkowy element.
No przynajmniej ja taki miałem, ale nie wiem czy ten jest identyczny.

Re: Czy znajdę SUPLĘ dla ESP-01S z przekaźnikiem

Posted: Fri Jan 11, 2019 1:55 pm
by alanzola
Sprawdziłem i można wgrać soft incan easy od espablo na 1MB kość ale działa to na nim dosyć koślawo. Na początku po starcie miga chyba ze dwa razy przekaźnikiem. Później już działa ok.

Re: Czy znajdę SUPLĘ dla ESP-01S z przekaźnikiem

Posted: Fri Feb 15, 2019 8:59 am
by pi_wo
Uruchomiłem napęd bramy na takim układzie. Żeby działało jak należy, trzeba przeciąć ścieżkę sterującą transoptorem (i przekaźnikiem) i podpiąć ją do RX. Następnie wgrywamy InCan Easy kolegi Espablo, konfigurujemy i śmiga. Nie ma żadnych "kliknięć" przekaźnika przy włączaniu zasilania.

Re: Czy znajdę SUPLĘ dla ESP-01S z przekaźnikiem

Posted: Sun Apr 07, 2019 8:49 am
by greg54
Tez sie dołączam do pytania

Re: Czy znajdę SUPLĘ dla ESP-01S z przekaźnikiem

Posted: Sat Apr 27, 2019 10:10 pm
by Tomek113
pi_wo wrote:
Fri Feb 15, 2019 8:59 am
Uruchomiłem napęd bramy na takim układzie. Żeby działało jak należy, trzeba przeciąć ścieżkę sterującą transoptorem (i przekaźnikiem) i podpiąć ją do RX. Następnie wgrywamy InCan Easy kolegi Espablo, konfigurujemy i śmiga. Nie ma żadnych "kliknięć" przekaźnika przy włączaniu zasilania.
Niestety nie mogę do końca tego potwierdzić. Po moich testach owszem "kliknięcia" nie ma ale tylko wtedy kiedy nastąpił reset przy wyłączonym przekaźniku. Gdy przekaźnik w momencie resetu był włączony "kliknięcie" występuje. Mało tego, po resecie przekaźnik nie pamięta stanu wysokiego i jest wyłączony. Każdy następny reset niestety mimo takiego wyłączenia powoduje "klikanie" przekaźnika.
Dodam, że w ustawieniach dla przekaźnika musiałem zmienić na LOW LEVEL - inaczej ikonki ON/OFF w Supla nie pokrywają się ze stanem faktycznym. Niestety nie pomogło to w przypadku resetu - pokazuje odwrotnie :(

ps. Do sterowania bramy prawdopodobnie będzie działać ok, tam jest potrzebny tylko krótki impuls załączający automatykę.