Integracja z Asystentem głosowym Amazon Alexa

Awatar użytkownika
akszyn
Posty: 100
Rejestracja: śr maja 22, 2019 2:40 pm
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

pt lip 19, 2019 4:03 pm

pzygmunt pisze:
czw sty 17, 2019 10:50 pm
Na razie Skill został zgłoszony dla języka EN. Wkrótce zgłosimy dla pozostałych dostępnych języków ale... nawet bez zgłoszenia może zadziała.
czyli jak rozumiem pl tez będzie ?
o_rany pisze:
śr sty 30, 2019 1:15 pm
Aby miec radio np Rmf musisz zrobic skilla TuneIn i tam masz dostep do wielu stacji. Komenda "play rmf fm radio from tunein" i leci.... Mozńa zrobic routine i ustawic krotka komende np."r m f f m" spacje coby byl spelling. Pamietaj pelowac po ichniemu angielsku czy niemiecku... Jak tam masz ustawione.
są jeszcze jakieś inne skile niż tune in do radia pl np.: rmf maxxx czy eska itp ? Bo Alexa odpowiada że nie może wykonać takiej rutyny
Załączniki
Screenshot_2019-07-19-18-20-06-673_com.amazon.dee.app.png
Screenshot_2019-07-19-18-20-06-673_com.amazon.dee.app.png (83.79 KiB) Przejrzano 844 razy
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zibiego)z DS18b20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem
gbcolin
Posty: 69
Rejestracja: śr cze 12, 2019 4:13 pm

pt sie 30, 2019 7:13 am

Podpowiedzcie co trzeba zrobic żeby alexa widziała bramy bo czujniki widzi ale nie widzi przekaźników...
Geniuszem nie jest ten kto wie więcej, a ten kto wie szybciej... :D
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt sie 30, 2019 7:23 am

gbcolin pisze:
pt sie 30, 2019 7:13 am
Podpowiedzcie co trzeba zrobic żeby alexa widziała bramy bo czujniki widzi ale nie widzi przekaźników...
Nic. Bramy jeszcze nie są obsługiwane - musimy czekać na ich implementację.
Ewentualnie wsparcie przez IFTTT
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
gbcolin
Posty: 69
Rejestracja: śr cze 12, 2019 4:13 pm

pt sie 30, 2019 7:48 am

A czy któryś z obecnie działających asystentów wspiera bramy?
Geniuszem nie jest ten kto wie więcej, a ten kto wie szybciej... :D
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8423
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sie 30, 2019 7:54 am

Nie
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

pt sie 30, 2019 7:57 am

gbcolin pisze:
pt sie 30, 2019 7:13 am
Podpowiedzcie co trzeba zrobic żeby alexa widziała bramy bo czujniki widzi ale nie widzi przekaźników...
Narazie nie zobaczysz ale można ja Alexa otworzyć przez ifttt wrzucałem tu gdzieś link do tutorialu na yt
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt sie 30, 2019 7:57 am

Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
gbcolin
Posty: 69
Rejestracja: śr cze 12, 2019 4:13 pm

pt sie 30, 2019 8:57 am

Super o to chodziło. :)
Geniuszem nie jest ten kto wie więcej, a ten kto wie szybciej... :D
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

wt wrz 17, 2019 9:51 am

Jakiś czas temu dodałem supla do Alexa i działa wszystko oki
Teraz kolega chce tak samo zrobić i nie wykrywa mu urządzeń
Przetestowałem aby dodał moje urządzenia z mojego konta supla i tez nie wyszukuje urządzeń
Ma ktoś podobny problem z Alexa?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt wrz 17, 2019 10:35 am

Z tego co zaobserwowałem Alexa czasami się gubi. Proponuję poczekać z 3 dni i spróbować ponownie.
Ostatnio u mnie i znajomego nie działały zdarzenia w Alexie. Próbowaliśmy walczyć z Przemkiem, ale po stronie Supli wszystko było OK. Problem sam się rozwiązał po właśnie 3 dniach :)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
ODPOWIEDZ