Integracja z Asystentem głosowym Amazon Alexa

User avatar
QLQ
Posts: 802
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun Oct 13, 2019 7:01 pm

A ja myślałem, że tylko moja ma czasem focha.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
maffiu
Posts: 487
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Tue Oct 15, 2019 6:09 am

A jednak moja tez ma focha :p nie widzi nowo dodanych urządzeń tylko stare ale nawet zmiana na starych dodanie kanału itp nie jest wykrywane rzućcie proszę okiem czy u was działa normalnie bo niewiem czy ich atakować...


a swoją droga znikające spotify to temat im znany i po 30 min od od zgłoszenia naprawili
User avatar
pzygmunt
Posts: 6857
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Oct 15, 2019 11:03 am

Alexa w odróżnieniu od Google Home sama się nie odświeża.
Odłącz konto i połącz ponownie (konfiguracja pozostanie).
User avatar
maffiu
Posts: 487
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Tue Oct 15, 2019 2:47 pm

pzygmunt wrote:
Tue Oct 15, 2019 11:03 am
Alexa w odróżnieniu od Google Home sama się nie odświeża.
Odłącz konto i połącz ponownie (konfiguracja pozostanie).
Wiem ze to tak działa bo już nieraz tak robiłem ale tym razem nie pomogło dlatego pytam ale w takim razie wnioskuje ze ja tylko mam problem

Ps. Odświeża się bo do tej pory pojawial się komunikat o nowych urządzeniach
User avatar
michael
Posts: 966
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Oct 16, 2019 5:53 am

maffiu wrote:
Tue Oct 15, 2019 2:47 pm
Ps. Odświeża się bo do tej pory pojawial się komunikat o nowych urządzeniach
Tutaj zgodzę się, że przy dodawaniu nowych urządzeń Alexa automatycznie mi je wyszukiwała.
Rozłączać skilla musiałem tylko w przypadku kiedy zgubiła wszystkie urządzenia
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6857
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 16, 2019 10:02 am

maffiu wrote:
Tue Oct 15, 2019 2:47 pm
pzygmunt wrote:
Tue Oct 15, 2019 11:03 am
Alexa w odróżnieniu od Google Home sama się nie odświeża.
Odłącz konto i połącz ponownie (konfiguracja pozostanie).
Wiem ze to tak działa bo już nieraz tak robiłem ale tym razem nie pomogło dlatego pytam ale w takim razie wnioskuje ze ja tylko mam problem

Ps. Odświeża się bo do tej pory pojawial się komunikat o nowych urządzeniach
Bug po naszej stronie. Poprawiamy.... :/
User avatar
pzygmunt
Posts: 6857
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 16, 2019 10:54 am

Poprawione.
@maffiu możesz sprawdzić. Powinno być OK.
User avatar
maffiu
Posts: 487
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Wed Oct 16, 2019 1:52 pm

pzygmunt wrote:
Wed Oct 16, 2019 10:54 am
Poprawione.
@maffiu możesz sprawdzić. Powinno być OK.
Działa dziękuje bardzo :)
patryk051185
Posts: 20
Joined: Tue Feb 19, 2019 6:45 am
Location: Dąbrowa Górnicza / Jaworzno

Wed Oct 23, 2019 12:09 pm

Cześć,
Mam problem z powiadomieniami o otwartej/zamkniętej bramie poprzez Alexę. Czy tylko u mnie jest brak powiadomienia? Wczoraj do południa działało.
User avatar
michael
Posts: 966
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Oct 23, 2019 12:23 pm

Jeżeli te powiadomienia masz na aplikację Alexa na telefonie to może się tak dziać. Amazon musi to dopracować, już kilku użytkowników zgłaszało coś takiego. Jeżeli chodzi o głośnik Alexa, te powiadomienia działają praktycznie bezbłędnie - chodź i tutaj były już lekkie "fochy" koleżanki Alexy :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Post Reply