Integracja z Asystentem głosowym Amazon Alexa

User avatar
QLQ
Posts: 730
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Thu Jan 17, 2019 9:25 pm

Przepraszam za tak duże screeny przeglądając normalnie przez przeglądarkę www ale piszę z telefonu i tak po prostu dziwnie wychodzi Po prostu rozdzielczość.
User avatar
o_rany
Posts: 162
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Thu Jan 17, 2019 9:38 pm

Dzieki... w pokoju jest OK mowi "temperejczer" ale zewnetrzny (tez nazwalem OUTSIDE) i mi opowiada ze swoich danych nie z sensora:( Zrobie inna nazwe i zobaczymy....

EDIT
Zmienilem na STREET TEMPERATURE (sorry ale lepszego pomyslu nie mialem:) i opowiada znowu ze swoich danych
Screenshot_20190117-223906_Amazon Alexa.jpg
Screenshot_20190117-223906_Amazon Alexa.jpg (15.01 KiB) Viewed 525 times
User avatar
QLQ
Posts: 730
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Thu Jan 17, 2019 9:53 pm

Ja mam "Outside Temperatur" i dziala.

EDIT: ta menda jest uparta i nazewnictwo outside , out window, sky temp bierze od siebie a nie z taką nazwa czujnika. Zewnętrzna temp musi mieć unikalną nazwę.
Np error room :)
User avatar
fracz
Posts: 1524
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Jan 17, 2019 10:22 pm

Nie odpowiada mi na "Is the garaż zewnętrzny opened?" mimo tego że zaproponowało bym tak zapytał :lol: Generalnie śmiechowe te komendy, jak się po angielsku ponazywa to śmiga.

Tylko na telefonie w ogóle nie rozpoznaje mi komendy "Alexa". Muszę paluchem tapnąć żeby słuchało. Też tak macie?
User avatar
slawek
Posts: 2193
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Thu Jan 17, 2019 10:24 pm

...bo iphone to zły telefon jest... :lol:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
QLQ
Posts: 730
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Thu Jan 17, 2019 10:26 pm

fracz wrote:
Thu Jan 17, 2019 10:22 pm
Nie odpowiada mi na "Is the garaż zewnętrzny opened?" mimo tego że zaproponowało bym tak zapytał :lol: Generalnie śmiechowe te komendy, jak się po angielsku ponazywa to śmiga.

Tylko na telefonie w ogóle nie rozpoznaje mi komendy "Alexa". Muszę paluchem tapnąć żeby słuchało. Też tak macie?
Mam tak też 😛 że na guziolek trza nadepnąć w telu
User avatar
o_rany
Posts: 162
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Thu Jan 17, 2019 10:33 pm

Apka Alexy w telefonie dziala tylko na palucha.
User avatar
QLQ
Posts: 730
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Thu Jan 17, 2019 10:37 pm

o_rany wrote:
Thu Jan 17, 2019 10:33 pm
Apka Alexy w telefonie dziala tylko na palucha.
Przynajmniej nie ważne czy od ręki czy od nogi 🤣
User avatar
QLQ
Posts: 730
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Thu Jan 17, 2019 10:42 pm

Jutro przełączę sobie alexa na niemiecki ;)
... Alexa szalt mir bitte lojszt in meine toilete ein .. und dann bitte das wasser flusz ein ....ale bedzie jazda 🤣😁
User avatar
o_rany
Posts: 162
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Thu Jan 17, 2019 10:43 pm

QLQ wrote:
Thu Jan 17, 2019 10:37 pm
o_rany wrote:
Thu Jan 17, 2019 10:33 pm
Apka Alexy w telefonie dziala tylko na palucha.
Przynajmniej nie ważne czy od ręki czy od nogi 🤣
Od nogi jest zdecydowanie inny glos... bardziej nosowy... ale to moze tylko moim przypadku bo nosze nylonowe skarpety :)
Post Reply