Integracja z Asystentem głosowym Amazon Alexa

Rem125
Posts: 24
Joined: Mon Mar 26, 2018 3:00 pm

Wed Jan 30, 2019 10:10 am

tak włączyłem integrację z "Alexa" - na tablecie i komórce co prawda nie mam głośnika
włączam i wyłączam lampy utworzyłem grupy
ale komendą "change the roller …. itd. nie działa mi - więc pewnie coś muszę uswtaić w "Alexa" ale nie bardzo wiem jak
User avatar
pzygmunt
Posts: 6225
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Jan 30, 2019 10:30 am

Zmieniłeś nazwę jakiejś rolety na "Roller shutter" ? Jak nie zmienisz to Alexa się kapnie co za urządzenie chcesz zmienić na x%.
Rem125
Posts: 24
Joined: Mon Mar 26, 2018 3:00 pm

Wed Jan 30, 2019 10:46 am

nie zmieniłem zaraz spróbuję
Last edited by Rem125 on Wed Jan 30, 2019 11:28 am, edited 1 time in total.
Rem125
Posts: 24
Joined: Mon Mar 26, 2018 3:00 pm

Wed Jan 30, 2019 10:56 am

no i zadziałało dzięki wielkie taki mały szczególik a ile zmienia

Co prawda mam żaluzje a nie rolety ale działa. Jak powiem 97 procent to otwiera lamelki żaluzji a po niżej 97 % otwiera odpowiednio żaluzję. 100 % oczywiście zamyka ją całkowicie.

Udało mi się również ustawić radio RMF FM ale tylko News nie wiem jak ustawić internetowe radio RMF FM lub Radio ZET z tego co doczytałem to "ALEXA" to potrafi
Last edited by Rem125 on Wed Jan 30, 2019 11:26 am, edited 1 time in total.
User avatar
o_rany
Posts: 162
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Wed Jan 30, 2019 1:15 pm

Aby miec radio np Rmf musisz zrobic skilla TuneIn i tam masz dostep do wielu stacji. Komenda "play rmf fm radio from tunein" i leci.... Mozńa zrobic routine i ustawic krotka komende np."r m f f m" spacje coby byl spelling. Pamietaj pelowac po ichniemu angielsku czy niemiecku... Jak tam masz ustawione.
Rem125
Posts: 24
Joined: Mon Mar 26, 2018 3:00 pm

Wed Jan 30, 2019 7:26 pm

a jak utworzyć skill szukam po internecie i wyskakują jakieś bzdury poległem niby utworzyłem skill wpisałem nazwę i nic

wchodzę na zakładkę devices wciskam your smart home skills wciskam enable smart home skills wyszukuję tuneln live wciskam enable to use


coś źle robię - a może potrzebny jest głośnik amazon Alexa
User avatar
o_rany
Posts: 162
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Wed Jan 30, 2019 10:00 pm

Powinno dzialac.... Mam w domu doty na wszystkich chodzi. A co Ci mowi jak podasz komende "play rmf fm radio from tunein"? Kilka dni temu rmf nie streemowal ale tylko orzez chwile. Teraz nie moge sprawdzic czy dziala.
Rem125
Posts: 24
Joined: Mon Mar 26, 2018 3:00 pm

Thu Jan 31, 2019 7:46 am

Nie znam dobrze angielskiego ale mówi coś Amazon market .... korect w devices
Last edited by Rem125 on Thu Jan 31, 2019 7:51 am, edited 1 time in total.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6225
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Jan 31, 2019 7:49 am

Rem125 wrote:
Thu Jan 31, 2019 7:46 am
Nie znam dobrze angielskiego ale mówi coś korektę w devices
Nagraj i wrzuć na YT albo na GDrive
Rem125
Posts: 24
Joined: Mon Mar 26, 2018 3:00 pm

Thu Jan 31, 2019 11:45 am

Już przetłumaczyłem "Alexa - I can't play from TuneIn on that device - Nie mogę grać z TuneIn na tym urządzeniu".
Widocznie wymagany jest głośnik echo dot - na telefonie czy tablecie nie pójdzie szkoda
Last edited by Rem125 on Thu Jan 31, 2019 12:04 pm, edited 2 times in total.
Post Reply