Integracja z Asystentem głosowym Amazon Alexa

User avatar
akszyn
Posts: 77
Joined: Wed May 22, 2019 2:40 pm
Location: Szczecin
Contact:

Fri Jul 19, 2019 4:03 pm

pzygmunt wrote:
Thu Jan 17, 2019 10:50 pm
Na razie Skill został zgłoszony dla języka EN. Wkrótce zgłosimy dla pozostałych dostępnych języków ale... nawet bez zgłoszenia może zadziała.
czyli jak rozumiem pl tez będzie ?
o_rany wrote:
Wed Jan 30, 2019 1:15 pm
Aby miec radio np Rmf musisz zrobic skilla TuneIn i tam masz dostep do wielu stacji. Komenda "play rmf fm radio from tunein" i leci.... Mozńa zrobic routine i ustawic krotka komende np."r m f f m" spacje coby byl spelling. Pamietaj pelowac po ichniemu angielsku czy niemiecku... Jak tam masz ustawione.
są jeszcze jakieś inne skile niż tune in do radia pl np.: rmf maxxx czy eska itp ? Bo Alexa odpowiada że nie może wykonać takiej rutyny
Attachments
Screenshot_2019-07-19-18-20-06-673_com.amazon.dee.app.png
Screenshot_2019-07-19-18-20-06-673_com.amazon.dee.app.png (83.79 KiB) Viewed 471 times
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zibiego)+ sonoff basic z domyślnym softem + broadlink RM mini 3 + Philips hue z bridge v1
gbcolin
Posts: 31
Joined: Wed Jun 12, 2019 4:13 pm

Fri Aug 30, 2019 7:13 am

Podpowiedzcie co trzeba zrobic żeby alexa widziała bramy bo czujniki widzi ale nie widzi przekaźników...
Geniuszem nie jest ten kto wie więcej, a ten kto wie szybciej... :D
User avatar
michael
Posts: 1005
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Fri Aug 30, 2019 7:23 am

gbcolin wrote:
Fri Aug 30, 2019 7:13 am
Podpowiedzcie co trzeba zrobic żeby alexa widziała bramy bo czujniki widzi ale nie widzi przekaźników...
Nic. Bramy jeszcze nie są obsługiwane - musimy czekać na ich implementację.
Ewentualnie wsparcie przez IFTTT
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
gbcolin
Posts: 31
Joined: Wed Jun 12, 2019 4:13 pm

Fri Aug 30, 2019 7:48 am

A czy któryś z obecnie działających asystentów wspiera bramy?
Geniuszem nie jest ten kto wie więcej, a ten kto wie szybciej... :D
User avatar
pzygmunt
Posts: 7061
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Aug 30, 2019 7:54 am

Nie
User avatar
maffiu
Posts: 488
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Fri Aug 30, 2019 7:57 am

gbcolin wrote:
Fri Aug 30, 2019 7:13 am
Podpowiedzcie co trzeba zrobic żeby alexa widziała bramy bo czujniki widzi ale nie widzi przekaźników...
Narazie nie zobaczysz ale można ja Alexa otworzyć przez ifttt wrzucałem tu gdzieś link do tutorialu na yt
User avatar
michael
Posts: 1005
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Fri Aug 30, 2019 7:57 am

Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
gbcolin
Posts: 31
Joined: Wed Jun 12, 2019 4:13 pm

Fri Aug 30, 2019 8:57 am

Super o to chodziło. :)
Geniuszem nie jest ten kto wie więcej, a ten kto wie szybciej... :D
muchac35
Posts: 120
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Tue Sep 17, 2019 9:51 am

Jakiś czas temu dodałem supla do Alexa i działa wszystko oki
Teraz kolega chce tak samo zrobić i nie wykrywa mu urządzeń
Przetestowałem aby dodał moje urządzenia z mojego konta supla i tez nie wyszukuje urządzeń
Ma ktoś podobny problem z Alexa?
User avatar
michael
Posts: 1005
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Sep 17, 2019 10:35 am

Z tego co zaobserwowałem Alexa czasami się gubi. Proponuję poczekać z 3 dni i spróbować ponownie.
Ostatnio u mnie i znajomego nie działały zdarzenia w Alexie. Próbowaliśmy walczyć z Przemkiem, ale po stronie Supli wszystko było OK. Problem sam się rozwiązał po właśnie 3 dniach :)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Post Reply