Integracja z Asystentem głosowym Amazon Alexa

patryk051185
Posty: 46
Rejestracja: wt lut 19, 2019 6:45 am
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza / Jaworzno

śr paź 23, 2019 12:31 pm

Tak własnie na aplikacji Alexa na androidzie. Ponad pół roku działało czasami z lekkim opóźnieniem do wczorajszego południa. Jak wchodzę stan bramy to mam, że zamknięta wczoraj o 13.30 a od tego czasu kilka razy była już otwierana. Tak jak by Alexa nie odświeżała stanu supli.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1076
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr paź 23, 2019 12:42 pm

Możesz jeszcze spróbować rozłączyć skilla Supli i połączyć ponownie. Konfiguracja pozostanie, a nie raz mi taki zabieg pomógł.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
patryk051185
Posty: 46
Rejestracja: wt lut 19, 2019 6:45 am
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza / Jaworzno

czw paź 24, 2019 5:15 pm

Usunąłem skilla, usunąłem routines wszystko dodałem na nowo ale nic nie działa. Być może wina aktualizacji, bo poprzednia wersja działała.
Awatar użytkownika
akszyn
Posty: 96
Rejestracja: śr maja 22, 2019 2:40 pm
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

wt lis 26, 2019 7:01 pm

QLQ pisze:
czw sty 17, 2019 9:24 pm
Masz tak: zmieniasz nazwę tej temp na np.living room jak u mnie. Jak na nią klikniesz w prawym rogu trybik ustawienia i jest edycja.
Potem pytasz: Alexa Living room temperatur i wszystko.
Jakiej użyć komendy aby wyświetliła temperaturę zamiast ja czytać na głos ?
Ostatnio zmieniony pn gru 23, 2019 11:23 pm przez akszyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zibiego)z DS18b20 + sonoff basic z domyślnym softem + broadlink RM mini 3 + Philips hue z bridge v1
Jarson78
Posty: 37
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

czw lis 28, 2019 9:25 am

Ma ktoś z was może taki głośnik https://www.electronic-star.pl/Sprzet-H ... gKW9_D_BwE
Udało mi się go wylicytować za 50zł głównie ze względu na radio ale zaciekawiła mnie Alexa.
Poustawiałem sobie rutyny i chciałbym się dowiedzieć czy da się ten głośnik zmusić do tego aby informował mnie o ich wykonaniu, np. że brama została otwarta.
Wywoływanie Alexy działa chociaż trzeba ją wołać głośno, radio też uruchomi jeśli się ją o to poprosi więc może powiadomienia też da się jakoś uruchomić.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1076
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lis 28, 2019 9:35 am

Jeżeli ten głośnik ma pełną funkcjonalność Alexy i w rutynach możesz wybrać go do wypowiedzenia komendy głosowej to da się.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Jarson78
Posty: 37
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

czw lis 28, 2019 9:46 am

Tworząc rutynę wybieram Add action, messaging, Send Announcement, wpisuje tekst, mam Select Devices i tu mam tylko All Devices i nic wiecej nie mogę wybrać
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1076
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lis 28, 2019 9:56 am

hmm... no to chyba ten głośnik nie do końca jest zintegrowany. Powinien być taki wybór:

Obrazek
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Jarson78
Posty: 37
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

czw lis 28, 2019 10:01 am

Czyli wychodzi na to że nie da rady. Szkoda
Tak prawdę mówiąc to też ciężko mi go zdefiniować w apce co to za urządzenie, bo takiego tam nie ma
gbcolin
Posty: 58
Rejestracja: śr cze 12, 2019 4:13 pm

sob gru 14, 2019 9:47 pm

Zaraz, zaraz Panowie najpierw zdarzenie potem info, nie mylmy kolejności. Najpierw tworzysz rutyne wybierając what heppend smart house potem wybierasz swój kontaktron bramy, następnie co ma wykonać czyli akcja dodajesz powiadomienie głosowe i dopiero wpisujesz tekst , wybierasz urządzenie z którego ma się to wykonać czyli w tym przypadku głośnik zapisujesz i działać musi.
Geniuszem nie jest ten kto wie więcej, a ten kto wie szybciej... :D
ODPOWIEDZ