Integracja z Asystentem głosowym Google Home

andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt lut 08, 2019 9:47 am

Czy coś mam źle w ustawieniach.
Na wszystkie komendy mam odpowiedz
Sorry, I didn't get any response.
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pt lut 08, 2019 10:09 am

pzygmunt pisze:
pt lut 08, 2019 9:07 am
Obsługiwane komendy:

Turn on <device name>
Turn off <device name>
Is the <device name > On/Off?
Dim the <light name>
Brighten the <light name>
Dim the <light name> 20%
Brighten the <light name> 20%
Set the <light name> to 50%
Set the <light name> to <color>
Turn on the lights
Turn on all the lights
Turn on the lights in the <room name>
Turn on the <room name> lights
Turn on the <device nick name>
Set the <device name> to <color temperature> ( color temperature should be bright white , soft white , warm white , daylight , etc)
What is the brightness of <light name>
pozwole jeszcze dopisać :
open <device name or room name or home name>
close ....
activate .....
deactivate...
start....
stop.....
change ...

czasami naturalniej jest powiedzieć :
open the valve in the garden
activate my TV
change color to blue in the bedroom
i na koniec powiedzieć: play nature sound , i isć spać :)
Pawele
Posty: 108
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

pt lut 08, 2019 1:46 pm

A jaką komendą włączyć urządzenia w danym pokoju lub ogółem? Coś jak turn on light tylko nie na światła a urządzenia.
Można np. powiedzieć z tego co zauważyłem samą komendę (nawet po Polsku) światło/światła i uruchomić można oświetlenie ogółem, wszędzie.
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pt lut 08, 2019 2:22 pm

Te urządzenia które chcesz za jednym strzałem włączyć muszą mieć w nazwie cos wspólnego, np turn on cameras, wlaczy ci wszystkie urządzenia które w nazwie mają camera.

Albo typem muszą być takie same : Te NIE światła są rozpoznawane przez asystenta jako socket (lub plug) , wiec tak na logikę (nie próbowałem) spróbuj np : Turn on all sockets in the kitchen
Lub
Turn on all plugs in the kitchen
Ostatnio zmieniony pt lut 08, 2019 3:31 pm przez wsosniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Sk_uter
Posty: 142
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pt lut 08, 2019 3:25 pm

michael pisze:
pt lut 08, 2019 9:42 am
Sk_uter pisze:
pt lut 08, 2019 9:28 am
A jest możliwość połączenia z asystentem Google bez Google home?
Tak

viewtopic.php?f=9&t=4293
A planowany jest oficjalny support w aplikacji SUPLA bez aplikacji firm trzecich?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lut 08, 2019 3:31 pm

Sk_uter pisze:
pt lut 08, 2019 3:25 pm
michael pisze:
pt lut 08, 2019 9:42 am
Sk_uter pisze:
pt lut 08, 2019 9:28 am
A jest możliwość połączenia z asystentem Google bez Google home?
Tak

viewtopic.php?f=9&t=4293
A planowany jest oficjalny support w aplikacji SUPLA bez aplikacji firm trzecich?
Nie rozumiem. Przecież to co się pojawiło w Google Home to oficjalny support. To jest część asystenta. To, że nie działa tak jak trzeba wynika z tego, że google jeszcze tego nie dopracował.
agahmemnon
Posty: 9
Rejestracja: pn paź 22, 2018 6:40 pm

pt lut 08, 2019 10:27 pm

Robię tak jak w instrukcji i po kroku 7 nic się nie dzieje i ekran wraca do kroku trzeciego
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

sob lut 09, 2019 10:16 am

Może się komuś przyda : Jest jeszcze jedna funkcjonalność w GH o której tu jeszcze nikt nie pisał , niestety na razie dostępna tylko w wersji ENG : są to ROUTINES (procedury, inaczej mówiąc : proste sceny bez warunków) które potrafią zmieć stan kilku urządzeń na raz (jedne zrobic ON , inne OFF) , jednocześnie poinformować jaka jest pogoda i czy na Twojej drodze do pracy są korki ................
Np można utworzyć procedure ktora na zdanie "Let's go to bed" powyłącza nam wszystkie urządzenia, włączy kamery, ......
albo na wypowiedziane zdanie "Let's go to work" wyłączy wszystko , pozamyka,..... poinformuje czy są przymrozki i czy są korki ....." .
albo "coffee time" , włączy swiatło w kuchni , włączy kawiarkę zeby sie podgrzała (niektore ekspresy moga od razu przygotować kawe :) ).....

no ale niestety tylko na razie w ENG
a do otwierania i zamykania rolet , bram , wywołania skryptów Fracz-a..... trzeba sie posiłkować IFTTT (google assistant -> webhook) .
ErroR
Posty: 14
Rejestracja: śr sty 17, 2018 5:32 pm

śr lut 27, 2019 3:35 pm

W moim przypadku nie mogę połączyć supli z asystentem google lub google home. Dodaję w google z listy suple, loguję się na nią, przyznaję uprawnienia i po wszystkim wyskakuje komunikat "urządzenie zostało dodane", lecz nie widnieje ono w żadnych zakładkach w aplikacji Google/ google Home.
Na supla cloud wyświetla się, że google ma dostęp do moich urządzeń.
Asystent również nie rozumie żadnych komend głosowych
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 27, 2019 4:09 pm

ErroR pisze:
śr lut 27, 2019 3:35 pm
W moim przypadku nie mogę połączyć supli z asystentem google lub google home. Dodaję w google z listy suple, loguję się na nią, przyznaję uprawnienia i po wszystkim wyskakuje komunikat "urządzenie zostało dodane", lecz nie widnieje ono w żadnych zakładkach w aplikacji Google/ google Home.
Na supla cloud wyświetla się, że google ma dostęp do moich urządzeń.
Asystent również nie rozumie żadnych komend głosowych
Jakie masz urządzenia w Supli ?
ODPOWIEDZ