Integracja z Asystentem głosowym Google Home

Rafalchm
Posty: 10
Rejestracja: pt sie 02, 2019 10:50 pm

pt sie 02, 2019 11:04 pm

Witam serdecznie.
Jestem początkujący i nowy na tym forum.
Mnie udało się dziś podłączyć asystenta przez IFTTT i steruje bramą (centralka Faac 452) za pomocą SBW-01. Co prawda w Asystencie Google nie widać Supli po integracji ale polecenie głosowe działa. Nie mam czujników otwarcia więc tylko jedno polecenie ustawiłem... „uruchom bramę’
miko1282
Posty: 451
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

śr sie 07, 2019 11:20 pm

Mam problem, za nic nie potrafię skonfigurować aby Asystent Google otworzył mi bramę, ktoś wie jak to ustawić?
Aktualnie mam tak:
Gdy miałem run the gate i mówiłem po angielsku działało, ale po polsku uruchomić bramę już nie chce działać
Załączniki
Screenshot_2019-08-08-01-18-05-930_com.ifttt.ifttt.png
Screenshot_2019-08-08-01-18-05-930_com.ifttt.ifttt.png (159.11 KiB) Przejrzano 1740 razy
Rafalchm
Posty: 10
Rejestracja: pt sie 02, 2019 10:50 pm

czw sie 08, 2019 5:56 am

Sprawdź może start the gate...

55E8C1AD-4B77-465E-AA17-30FEFF257AAA.png
55E8C1AD-4B77-465E-AA17-30FEFF257AAA.png (290.78 KiB) Przejrzano 1717 razy
miko1282
Posty: 451
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

czw sie 08, 2019 8:01 am

Rafalchm pisze:
czw sie 08, 2019 5:56 am
Sprawdź może start the gate
Nic to nie dało, jedyne na co reaguje to run the gate, ale tylko i wyłącznie po angielsku, a może przez nie wiem no automate ? Albo jakoś inaczej ?
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 914
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw sie 08, 2019 1:13 pm

U mnie działa z "open the gate" tylko że ja mam podany link z supla scripts, a nie link bezpośredni. Aha i komendy w języku polskim w ogóle tam nie podaję, ale otwieram wypowiadając do GA "otwórz bramę"
miko1282
Posty: 451
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

czw sie 08, 2019 5:04 pm

PuteR pisze:
czw sie 08, 2019 1:13 pm
U mnie działa z "open the gate" tylko że ja mam podany link z supla scripts, a nie link bezpośredni. Aha i komendy w języku polskim w ogóle tam nie podaję, ale otwieram wypowiadając do GA "otwórz bramę"
Haha, ja akurat też mam link z skryptów do sceny z warunkiem jeśli jest otwarta to nie otwieraj
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 914
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw sie 08, 2019 5:36 pm

miko1282 pisze:
czw sie 08, 2019 5:04 pm
PuteR pisze:
czw sie 08, 2019 1:13 pm
U mnie działa z "open the gate" tylko że ja mam podany link z supla scripts, a nie link bezpośredni. Aha i komendy w języku polskim w ogóle tam nie podaję, ale otwieram wypowiadając do GA "otwórz bramę"
Haha, ja akurat też mam link z skryptów do sceny z warunkiem jeśli jest otwarta to nie otwieraj
Mam dokładnie tak samo i umnie działa to bez problemu.
Awatar użytkownika
vitia
Posty: 48
Rejestracja: śr lip 10, 2019 8:40 am

pt sie 09, 2019 9:34 am

Przeczytałem sporo, ale temat z czasem ewoluuje i sam już nie wiem gdzie są aktualne informacje, a gdzie nie. Wytłumaczcie mi proszę na chłopski rozum - dodaję usługę Supla do asystenta, wszystko zgodnie z instrukcją na ekranie, udzielam zezwoleń i... na tym tyle.
W powiązanych usługach nie widzę Supli, mimo, że niby dodana z sukcesem. Urządzeń co za tym idzie, również nie widzę. Moduł na którym mi w tej chwili zależy, to Yunshan do otwierania bramy. Oczywiście Supla wgrana, z aplikacji Supli moduł działa. Nie działa integracja z Asystentem Google.
A oglądając filmik z You Tuba, wyglądało tak łatwo...
To da się to zintegrować? A jeśli tak, to jak? Wg wcześniejszych wskazówek, to niby działa, ale efektów brak w moim przypadku.
Gucio2607.
Posty: 499
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pt sie 09, 2019 9:40 am

Google home nie obsługuje na tą chwilę bram
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
vitia
Posty: 48
Rejestracja: śr lip 10, 2019 8:40 am

pt sie 09, 2019 10:07 am

Ok, dzięki. Ale czy w związku z tym nie widzę supli jako powiązanej z AG czy GH aplikacji? Jedynie w chmurze Supli widzę ślad po udostępnieniu jej GH.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”