Integracja z Asystentem głosowym Google Home

Rafalchm
Posts: 6
Joined: Fri Aug 02, 2019 10:50 pm

Fri Aug 09, 2019 11:33 am

... nie obsługuje, nie obsługuje....
Nie widać modułu w asystencie i GH to fakt ale obsuguje. Działa mi to przez IFTTT tak jak na moim screenu powyżej.
vitia
Posts: 12
Joined: Wed Jul 10, 2019 8:40 am

Fri Aug 09, 2019 5:08 pm

A możesz mi podpowiedzieć jak to dalej podpiąć? Nie do końca jeszcze ogarniam ifttt. Tworzę polecenie, wpisuję to co na twoim screenie, a później? Przy 3 z 6 kroków się gubię, bo nie wiem jak to odnieść do supli.
Rafalchm
Posts: 6
Joined: Fri Aug 02, 2019 10:50 pm

Fri Aug 09, 2019 6:50 pm

Ja też zrobiłem jak w filmiku z YouTube
https://youtu.be/pp9Au0puTAQ.
Trzeba link bezpośredni wstawić wg instrukcji z tego filmiku.
vitia
Posts: 12
Joined: Wed Jul 10, 2019 8:40 am

Fri Aug 09, 2019 7:50 pm

Obejrzałem i przeskoczyłem magiczny 3 krok ;) Udało mi się wszystko doprowadzić do końca, niestety nie reaguje. Co prawda asystent komunikuje się z ifttt, ale już urządzenie nie działa. Pomimo, potwierdzenia, że włącza. Tymczasem z palca, w tym samym miejscu działa bez problemu.
Rafalchm
Posts: 6
Joined: Fri Aug 02, 2019 10:50 pm

Fri Aug 09, 2019 8:58 pm

Sprawdziłem właśnie i dziś po polsku nie działa, open the gate natomiast działa za każdym razem....
vitia
Posts: 12
Joined: Wed Jul 10, 2019 8:40 am

Fri Aug 09, 2019 9:43 pm

Znalazłem problem. Kopiowałem zły link - ten do odczytu, nie do otwierania. No i zadziałało :mrgreen:
Co ciekawe, działa mi po polsku. Zamykanie bez problemu, otwieranie dopiero na komendę "otwórz się bramo" :) To kiedyś moje dzieciaki wkręcałem, że tak się naszą bramę otwiera (jak mieliśmy ją nowo założoną, coś na zasadzie "sezamie otwórz się"). Gdybym wiedział, że życie tak szybko dogoni te fantazje...
Wracając do tematu - po polsku też działa. Zamykanie jednak łatwiej niż otwieranie. Przy "open the gate" otwiera mi google maps (choć zapis w AG jest prawidłowy), "start the gate" też różnie - raz wyświetliło mi "stargate" :) Ale to pewno przez mój "wspaniały" angielski :lol: A o dziwo "otwórz się bramo" dział regularnie.
wsosniak
Posts: 300
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Sun Aug 18, 2019 11:29 am

@pzygmunt : Mam taki problem : dodałem nowe urządzenie do supli (włącznik światła z czujnikiem DHT22) ale nie pojawiło sie w google home. Zrobiłem UNLINK ACCOUNT i ponownie chciałem połączyć się z SUPLA.ORG. Niestety po wpisaniu danych logowania Supli, pokazał się komunikat COUDN'T UPDATE THE SETTINGS. CHECK NETWORK CONNECTION. Próbowałem to zrobic na tablecie (ENG) i telefonie (PL) ale jest to samo tyle że na telefonie dostałem te same komunikaty tyle w naszym języku.

Na początku myślałem że to jest problem google home (Couldn't update settings ??) , bo etap logowania supli przebiegł poprawnie tyle że potem dodanie urządzeń z supli do google home się wykrzaczyło.

Dodam tylko że w google home mam tez inne usługi EWELINK, NETATMO, .... i jak na tych usługach robie UNLINK i potem ponownie LINK , to z nimi nie mam żadnego problemu .

co może być nie tak ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6189
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Aug 18, 2019 5:31 pm

Później sprawdze u siebie
User avatar
pzygmunt
Posts: 6189
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Aug 18, 2019 5:54 pm

Rozliczyłem i połączyłem konta bez problemu. Wyślij mi na priva email na jakim masz konto. Spróbuje poszukać w logach.
wsosniak
Posts: 300
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Sun Aug 18, 2019 6:54 pm

pzygmunt wrote:
Sun Aug 18, 2019 5:54 pm
Rozliczyłem i połączyłem konta bez problemu. Wyślij mi na priva email na jakim masz konto. Spróbuje poszukać w logach.
email wysłany na priv
Post Reply