Integracja z Asystentem głosowym Google Home

ogniwo
Posty: 24
Rejestracja: wt sie 14, 2018 6:14 pm

pt mar 15, 2019 7:59 pm

ErroR pisze:
wt mar 12, 2019 8:48 am
Na polskim asystencie jak narazie tak będzie. Będzie sterował suplą ale będzie odpowiedź "... didnt' get any response".
A czemu? (w sensie czemu nie ma jakiejś odpowiedzi). Problem po stronie Googla, czy asystent faktycznie nie dostaje odpowiedzi z Supli?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9150
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt mar 15, 2019 8:22 pm

Asystent dostaje odpowiedź inaczej Supla nie przeszłaby weryfikacji Google-a. Jest to jeden z elementów jaki sprawdzają.
wsosniak
Posty: 412
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

śr maja 15, 2019 5:07 pm

Czyżby dodali rolety ? :
https://www.androidpolice.com/2019/03/1 ... rt-blinds/

może też bramy już są ? na tym zdjęciu jakby to juz było zaimplementowane (ikonka LOCKS):
https://www.theverge.com/2019/3/13/1826 ... ve-support
wsosniak
Posty: 412
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

śr maja 15, 2019 5:15 pm

sensory i temperatura też ogarnięta przez google ?:
https://community.home-assistant.io/t/g ... sors/72593
GOLDEN
Posty: 56
Rejestracja: sob lis 04, 2017 4:45 pm
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój

ndz maja 19, 2019 2:22 pm

Witam

Myśle, że warto tutaj wkleić link do filmu.
Może komuś się przyda, pokazane krok po kroku.
Mnie zachęciło do eksperymentów z asystentem.
Choć na razie mam niewiele urządzeń

https://youtu.be/pp9Au0puTAQ

Pozdrawiam
GOLDEN!!!
szymboz
Posty: 1
Rejestracja: pn cze 03, 2019 7:55 pm

pn cze 03, 2019 7:59 pm

Witam. Wiadomo coś z terminem integracji z roletami?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9150
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn cze 03, 2019 8:39 pm

Konkretnego terminu nie ma.
mareks6
Posty: 147
Rejestracja: sob sty 13, 2018 4:39 pm
Lokalizacja: Opole

czw lip 04, 2019 8:56 pm

Pytanie mam odnośnie wklejonej przez kolegę GOLDEN instrukcji video na YouTube.

Czy jeśli na telefonie Samsung Galaxy S9+ działa mi już asystent po polsku (zarówno słucha komend PL jak i odpowiada w PL) to kroki instrukcji od programu IFTTT też są wymagane?

Zainstalowałem, Google Home i połączyłem z suplą. Po wypowiedzeniu komendy "włącz światło w łazience dół" lu jakimkolwiek innym pomieszczeniu, zamiast coś włączyć to wywala mi wyniki wyszukiwań w internecie.

Z kolei jak powiem samo "włącz światło" to mam komunikat "Light: nie wiem które z tych urządzeń chcesz włączyć". Może to tylko kwestia nazw?

Na filmiku jest to nie wyraźne, ale chodzi tu pewnie o konkretne nazwy już pojedynczych kanałów widniejące na stronie supli pod hasłem "Podpis:"?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9150
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lip 04, 2019 9:04 pm

Nazwy zmieniasz w aplikacji Google Home
mareks6
Posty: 147
Rejestracja: sob sty 13, 2018 4:39 pm
Lokalizacja: Opole

pt lip 05, 2019 9:14 pm

Niestety po zmianie nazw, a nawet dodatkowym ustawieniu pseudonimów mam nadal dokładnie te same objawy...

Wygląda na to że ten PL asystent chyba bardzo nie dopracowany lub coś jeszcze muszę gdzieś ustawić
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”