Nawiązanie współpracy z Firmą HeatPol

User avatar
pzygmunt
Posts: 7077
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Mar 04, 2019 5:51 pm

Screeny...
Attachments
device-2019-03-03-210733.png
device-2019-03-03-210733.png (48.53 KiB) Viewed 1043 times
device-2019-03-04-171435.png
device-2019-03-04-171435.png (110.5 KiB) Viewed 1043 times
device-2019-03-04-184911.png
device-2019-03-04-184911.png (113.79 KiB) Viewed 1043 times
edm
Posts: 140
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Mon Mar 04, 2019 6:07 pm

Pytanie z serii dziwne ;). Co ta grzałka HOME+ ma realizować. Sterowanie grzałką np. w bojlerze wody.
User avatar
shimano73
Posts: 939
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Mon Mar 04, 2019 6:38 pm

Najlepiej sięgnąć do źródła , grzałki Home+ to urzadzenia montowane w grzejniki np "ręcznikowe" , ale jestem pewien że urządzenia do sterowaniem bojlera również powstaną.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
User avatar
michael
Posts: 1009
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Mar 05, 2019 8:02 am

Przemku, może przy okazji rozbudowy aplikacji dodasz przy termometrach takie rozwinięcie, gdzie będą dostępne wykresy? :D :roll:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
pzygmunt
Posts: 7077
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Mar 05, 2019 8:13 am

Dodam.
Yepestis
Posts: 174
Joined: Mon Sep 24, 2018 6:08 pm
Location: Wrocław

Tue Mar 05, 2019 6:24 pm

Ciekawie to wygląda. Tylko jedna drobna uwaga z mojej strony. Wydaje mi się że jedno miejsce po przecinku przy temperaturze w zupełności wystarczy. Grzejnik to nie laboratorium :)
User avatar
pzygmunt
Posts: 7077
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Mar 05, 2019 6:28 pm

To temperatura zmierzona. Znajdą się tacy którym 3 miejsca to mało.
User avatar
shimano73
Posts: 939
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Wed Mar 06, 2019 8:27 am

michael wrote:
Tue Mar 05, 2019 8:02 am
Przemku, może przy okazji rozbudowy aplikacji dodasz przy termometrach takie rozwinięcie, gdzie będą dostępne wykresy? :D :roll:
Chciałbym nieśmiało poprosić o takie wykresy również dla pozostałych czujników wilgotności , ciśnienia , wiatru itp
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
piotrh94
Posts: 19
Joined: Tue Sep 18, 2018 11:40 pm

Mon Mar 11, 2019 5:30 pm

A pozwólcie że się zapytam o sposób pomiaru temperatury tzn. Czy będzie możliwość sterowania urządzeniem np. sonoff basic, a pomiar temperatury będzie realizowany innym urządzeniem np Canwing?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7077
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Mar 11, 2019 10:15 pm

Przy termostatach będzie obowiązywała zasada, że termostat musi działać niezależnie od tego czy ma połączenie z serwerem czy nie dlatego termostat musi mieć swój termometr. Może być na radiu lub kablu.
Post Reply