Nawiązanie współpracy z Firmą HeatPol

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7662
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn mar 04, 2019 5:51 pm

Screeny...
Załączniki
device-2019-03-03-210733.png
device-2019-03-03-210733.png (48.53 KiB) Przejrzano 1209 razy
device-2019-03-04-171435.png
device-2019-03-04-171435.png (110.5 KiB) Przejrzano 1209 razy
device-2019-03-04-184911.png
device-2019-03-04-184911.png (113.79 KiB) Przejrzano 1209 razy
edm
Posty: 146
Rejestracja: pn sty 15, 2018 6:18 pm

pn mar 04, 2019 6:07 pm

Pytanie z serii dziwne ;). Co ta grzałka HOME+ ma realizować. Sterowanie grzałką np. w bojlerze wody.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1013
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pn mar 04, 2019 6:38 pm

Najlepiej sięgnąć do źródła , grzałki Home+ to urzadzenia montowane w grzejniki np "ręcznikowe" , ale jestem pewien że urządzenia do sterowaniem bojlera również powstaną.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1064
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt mar 05, 2019 8:02 am

Przemku, może przy okazji rozbudowy aplikacji dodasz przy termometrach takie rozwinięcie, gdzie będą dostępne wykresy? :D :roll:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7662
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt mar 05, 2019 8:13 am

Dodam.
Yepestis
Posty: 222
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

wt mar 05, 2019 6:24 pm

Ciekawie to wygląda. Tylko jedna drobna uwaga z mojej strony. Wydaje mi się że jedno miejsce po przecinku przy temperaturze w zupełności wystarczy. Grzejnik to nie laboratorium :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7662
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt mar 05, 2019 6:28 pm

To temperatura zmierzona. Znajdą się tacy którym 3 miejsca to mało.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1013
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr mar 06, 2019 8:27 am

michael pisze:
wt mar 05, 2019 8:02 am
Przemku, może przy okazji rozbudowy aplikacji dodasz przy termometrach takie rozwinięcie, gdzie będą dostępne wykresy? :D :roll:
Chciałbym nieśmiało poprosić o takie wykresy również dla pozostałych czujników wilgotności , ciśnienia , wiatru itp
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
piotrh94
Posty: 21
Rejestracja: wt wrz 18, 2018 11:40 pm

pn mar 11, 2019 5:30 pm

A pozwólcie że się zapytam o sposób pomiaru temperatury tzn. Czy będzie możliwość sterowania urządzeniem np. sonoff basic, a pomiar temperatury będzie realizowany innym urządzeniem np Canwing?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7662
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn mar 11, 2019 10:15 pm

Przy termostatach będzie obowiązywała zasada, że termostat musi działać niezależnie od tego czy ma połączenie z serwerem czy nie dlatego termostat musi mieć swój termometr. Może być na radiu lub kablu.
ODPOWIEDZ