Czujnik ilości opału w podajniku pieca C.O.

Simono
Posts: 316
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Thu Aug 29, 2019 3:14 pm

W Cloudzie włącz.
moskitq@o2.pl
Posts: 7
Joined: Sun Aug 25, 2019 1:18 pm

Thu Aug 29, 2019 8:03 pm

no i ładnie śmiga, wielkie DZIĘKI dla twórców,
jeszcze jak by ktoś podpowiedział jak 2 czujnik temp dodać , znaczy gdzie wpiąć
chciałbym dodać na powrocie, bo myślę dodać sterowanie zaworem 4 drogowym z celu oszczędności opału
User avatar
dawidd
Posts: 433
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Thu Aug 29, 2019 8:25 pm

cino111 a ja mam jeszcze takie pytanie, czy czujnik odległości do pomiaru groszku można by przenieść na kanał temperatury? Chodzi o to że z kanalu temperatur mamy dostępna historię pomiaru, a z odległości nie. Taka historia by się bardzo przydała, nie tylko wiadomo by było dokładnie jak często dosypujemy opal, ale też jak szybko przy różnych ustawieniach pieca on schodzi
cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Aug 30, 2019 3:05 am

dawidd wrote:
Thu Aug 29, 2019 8:25 pm
cino111 a ja mam jeszcze takie pytanie, czy czujnik odległości do pomiaru groszku można by przenieść na kanał temperatury? Chodzi o to że z kanalu temperatur mamy dostępna historię pomiaru, a z odległości nie. Taka historia by się bardzo przydała, nie tylko wiadomo by było dokładnie jak często dosypujemy opal, ale też jak szybko przy różnych ustawieniach pieca on schodzi
Nie wiem, czy jestem wstanie to ogarnąć, ale popatrze.
kris.gie
Posts: 148
Joined: Thu Apr 28, 2016 4:24 pm
Location: Katowice

Thu Sep 12, 2019 12:08 pm

Mam pytanie do testerów: czy pokazuje Wam prawidłowo stan przekaźnika w aplikacji? U mnie bez obciążenia wyjścia przekaźnikiem stan ikony się zmienia, ale po obciążeniu już nie. Przetestowałem pullup i pulldown, bez efektu
zszczech
Posts: 10
Joined: Sun Sep 23, 2018 9:52 am

Mon Oct 07, 2019 5:22 pm

cino111 wrote:
Wed Jul 24, 2019 10:29 am
Sprawdz czy zadziala. Dodatkowy DS na GPIO 2. Reszta bez zmian.
Po zainstalowanie pokazuje mi że są 3sztuki czujników ds. Dwa są na pinach D2 i D4 a trzeci?
cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Mon Oct 07, 2019 6:05 pm

Trzeci jest wirtualny. Pokazuje zasieg wifi.
miko1282
Posts: 384
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Sat Oct 12, 2019 9:38 pm

cino111 wrote:
Sun Jul 21, 2019 4:08 pm
Jeszcze raz poprawiona wersja na

Code: Select all

https://github.com/cino111/softy-Supla
Nie działał buzzer - był zły typ zmiennej i ucinało wartość po przecinku, a tylko ona nas interesowała.

W przeprosinach zrobiłem scr jak ustawić powiadomienie na telefonie w skryptach Fracza, informujące o niskim stanie opału.
jak zrobić powiadomienia ? U mnie cały czas warunek spełniony :/
cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Mon Oct 14, 2019 7:15 am

pokaż ustawienia. jak spełniony to pokazuje powiadomienie.
miko1282
Posts: 384
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Mon Oct 14, 2019 9:50 am

cino111 wrote:
Mon Oct 14, 2019 7:15 am
pokaż ustawienia. jak spełniony to pokazuje powiadomienie.
Wiem, wybacz już działa, zapomniałem o opóźnieniu wynikającym z skryptów fracza
Post Reply